Şimdi Ara

Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
3
Favori
4.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

filistin ne alaka bilader konuyla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lirikal Militan kullanıcısına yanıt

Sosyal medya psikolojisi çok farklı. İnsanlar özel hayatlarında olduklarından çok farklı davranabiliyor, daha fanatik ve ateşli olabiliyor.

Ya bendensin ya da karşı taraftan anlayışı hakim daima. Hayatı siyah beyaz gören. Bu bir hastalık ve toplumu sarmış durumda. Şu forumda açılan konulara ve tartışmalara karşılıklı ithamlara bakın, beni anlarsınız. Herkes kendini vatansever karşı tarafı hain görüyor.

Yukarıda ne diyorum? Bu olayı yanlış görenlerin bir kısım gerçekten Türk düşmanı olduğu için, bir kısmı daha tarafsız ve spora siyaset karışmasın diyenler, bazıları ne gerek var diyenler... vs liste uzar. Ama yorumlara bakıldığında, hepsini aynı kategoriye yani Türk ve milliyetçilik düşmanı, kanı bozuk grubuna koyup "nasıl geçirdik" seviyesinde çoğu. Ben bunu eleştirdim. Ben merih demiral'in hareketini elestirmedim 🙂 ama çevremde ne gerek var böyle şeylere diyen kaliteli, vatansever Türkler var.

Yukarıda mesajina aşağı yukarı katılıyorum ama benim mesajım farklı bir olaya değiniyor.

• Hopdediks-Dediğimdediks kullanıcısına yanıt

Yine söylüyorum. Ben merih demiral'in hareketini eleştirmedim ama ben olsam yapmazdım. Bu hareket bugün itibariyle bizi yani tüm Türkleri birleştiren, üzerinde duygusal mutabık kalınan bir hareket değil. Hatta bu harekete tepkilerin çoğu Türklüğe değil mhp ve ülkücülerin anlayışına tepkidir.

Türk düşmanı olup da tepki gösterenler de vardır. Yanlış olan genellemedir. Herkesi aynı görmektir.

• Bu işaretin bin yıldır Türklük işareti olduğunu söyleyenler, MHP'lilerden önce Türkiye'de kimse kullanmış mi, gösterebilir mi?

Ek: Bozkurt sembolünden değil, el işaretinden bahsediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 3 Temmuz 2024; 15:29:2 >
  • DarkTechno kullanıcısına yanıt

Bozkurt işareti’nin 1991 Sovyetler Birliği’nin yıkılmasından sonra Bakü’de Ebulfeyz Elçibey’in düzenlediği mitingde bir milyon insanın Milliyetçi Hareket'in sembol ismi Alparslan Türkeş’i "Bozkurt" işaretiyle selamlaması sonrası ortaya çıktığı sanılsa da Tarihi araştırmalarda bu sembolün Türklere budist kültüründen geçtiği yazılmaktadır. Bu sembol Türk hakanları tarafından başarı anlamına gelen bir zafer işaretidir. Batıya göç eden, Hun, kıpçak, Peçenek Türkleri aynı zamanda bu işareti Soy belirtir olarak yani "Ben Türküm" manasında da kullanmışlardır

Fakat artık sadece ülkücüler değil, Türkçüler, Seküler Milliyetçiler hepsi yapıyor bu hareketi. Türklere ait Tarihi minyatürlerde, tablolalarda ve heykellerdede bulunuyor.

bu arada olay sembolün kiminle özdeşleştiğiyse zafer işaretide türkiyede pkklılarla özdeşleşti.ekrem imamoğlunun eşi bile orada burada anlamı belli olan bu zafer işaretini yaptı.

30.000 askerimizi ve vatandaşımızı öldüren bir terör örgütüyle eşleşen sembol hareket sizi rahatsız etmiyor doğru dürüst gündem bile olmuyorken Türkün sembolü mü rahatsız etti?

bu çok duyarlı arkadaşlar terör sempatizanlarının el hareketlerinede aynı duyarı gösteriyor mu? göstermiyorlarsa bu biraz ikiyüzlülük olmuyor mu?

meydanlarda, mitinglerde terör örgütü sempatizanlarının istediği gibi davranmasına izin verilirken, Türke kendi ülkesinde kendi sembolünü yapmak çok mu görüldü? siz kimsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 3 Temmuz 2024; 15:51:2 >

• Copy - Paste yaptığın yazı ile soruma cevap verememişsin, Türkiye'de MHP'lilerden önce kimin kullandığını sormuştum. Madem Türkler için bu kadar önemli bir sembol, neden Ziya Gökalp, Yusuf Akçura gibi Türkçülüğün öncü isimleri neden kullanmıyorlar, hatta böyle bir işaretten bahsetmiyorlar? Hatta 1990 yılına kadar MHP bile kullanmıyor. Arpaslan Türkeş'in bile böyle bir işaretten haberi yok. Bu işareti Türkiye'ye getiren Türkeş bu işareti salt Türkçülüğün sembolü olarak değil, Türk - İslam sentezinin sembolü olduğunu kendisi söylüyor.

"Serçe parmak Türk’tür, şu işaret parmağı da İslam’dır. Şu Bozkurt işareti yaptığımız işaretin arada kalan boşluk ise cihandır (dünyadır). Son olarak kalan 3 parmağın birleştiği nokta ise mühürdür. Yani ağabey işaret ederek gösterir isek, şu çıkar: Türk İslam Mührünü Dünyaya vuracağız.."

Tarihte hiçbir Türk medeniyetinin bu işareti Türklüğün sembolü olarak kullandığına dair bir yazı veyahut bir figür yoktur. Madem bu işaret bir siyasi hareketin tekelinde değil, neden biriniz çıkıp da Türklüğün sembolünün siyasi amaçlarla kullanılmasına itiraz etmedi? Bu işaret bal gibi de malum siyasi örgütün işaretidir. Madımak katliamında ölenleri anmak ile bu işareti yapmak çelişir. Dünyanın her yerinde kullanılan zafer işaretini (bu işareti yapan kişinin amacı farklı bir konu) PKK'ya yamarken sadece bir siyasi hareketin kullandığı işareti evrensel olarak Türklüğün simgesi yapmak tam da sana yakışan bir iki yüzlülük örneği.

Siz kimsiniz diye kurnazlık içeren bir soru sormuşsun. Ben bir gruba dahil değilim, kendi adıma konuşuyorum. Ben ise en az senin kadar söz hakkına sahibim. O yüzden kendini çok bir halt sanma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 3 Temmuz 2024; 16:43:25 >

• - Dışişleri Bakanlığı, Alman makamlarının bozkurt işareti yapan Milli Futbolcumuz Merih Demiral'e dair açıklamaları üzerine Almanya Büyükelçisi'ni Bakanlığa çağırdı.

Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması
  • Duygusal hareket bizi kötü gösterir. Sen milliyetçilik işareti yaparsan, örneğin Almanya seni yenince takımın kaptanı Türk diye bozkurt işareti mi yapacak?!
    Türk'e durmak yaraşmaz duyarı kasarsan örneğin Almanya seni yenince takımın kaptanı da Alman'a durmak yaraşmaz derse ne hissedersin?

Bu kadar ezikliğe gerek yok. Altı üstü bir spor musabakası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 3 Temmuz 2024; 18:28:18 >
  • COPY PASTE yaptığım yazı ile neyi cevap vermemişim bilader, Alparslan Türkeşi mitingteki insanların bozkurt selamıyla selamlaması sonucu el işareti olarak kullanılmaya başlanmış diyor. gayet açık neyi anlamadın? beyin ameliyatı yapacak halimiz yok sana bilgiyi işlemek için değil mi?

ayrıca hareketin ilk kim yaptığının ve ne zaman yapıldığının önemi ne anlamadım?

sonuçta bozkurt sembolü bizim tarihimizin bir parçası. ve şuanda MHP'lilerde kullanıyor, Zafer partiside kullanıyor, Türkçülerde kullanıyor, Seküler milliyetçilerde kullanıyor.

hayır yani nereye varacaksınız? hadi diyelim MHP'ye özel olsun, MHP bir terör örgütü müdür? yasadışı bir parti midir? bazı partiler gibi arkasında terör örgütleri falan mı vardır?

MHP'li olmak bir suç mudur? Madımak olaylarının tek sorumlusu ülkücüler midir?

Tarihte hiçbir Türk medeniyeti bu işareti kullanmadı demişsin, bak biraz araştırınca çıkıyor ortaya zor değil.

azıcık araştıracaksın sadece.

bak

tık

Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması

https://www.ayk.gov.tr/wp-content/uploads/2015/01/FİDAN-Giray-TİBET-VE-TÜRK-GELENEKLERİNDE-BOZKURT-SEMBOLÜ.pdf

aha bu da kaynak.

neymiş?

bozkurt sembolü Türk tarihinin bir sembolüymüş,

Türkiyede ilk Alpaslan Türkeş için kullanılmış. ama tarihteki Türk hakanlarınında yaptığı heykellerle sabitmiş.(bunu detaylı bilmiyorum, görnedim yalan yok.)

Şuan kendini milliyetçi ve Türkçü olarak tanımlayan tüm gruplar tarafından kullanılıyormuş.

İnşallah anlamışsındır bu sefer.

hem copy paste, hem alın teri.

google denen birşey var kardeşim, bir millete laf etmeden önce araştıracaksın iyice sonra eleştireceksin. yallah şimdi kendi kültürüne, varsa Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 3 Temmuz 2024; 18:57:6 >

• tubytube kullanıcısına yanıt

Türkler diyerek kastettiğin güruh kimdir, ve Türklere ve milliyetçilere "onlar, şunlar" diyerek seslenen sen/siz kimsiniz?

Solcu musun? komünist misin? Suriyeli misin? afgan mısın? kürt müsün? peştun musun? arap mısın? Ortadoğunun hangi kadim halkındansın söyle bilelim. gelmiş Türklere böyle ipe sapa gelmez şekilde konuşuyorsun.

bir topluluğu ve milleti kafana göre yargılıyorsun, sana hitap edebilmemiz için kim olduğunu bilelim, bizde seni ve ait olduğun grubu ona göre yargılayalım veya cevap hakkımız için seçenek doğsun değil mi ya.

kusmuk atmış falan böyle bir değişik hareketler, haller Merih Demiral'ın yaptığı bozkurt işaretinin çakma solcuları ve Türk düşmanlarını kudurtması 

"hem insan içine çıkarılmışsınız hem de Avrupa'nın merkezinde böyle rezil işler yapıyorsunuz insan zihnen tecavüze uğruyor terörize oluyor..."

bak hele laflara bak. ne yapıyormuşuz avrupanın içinde mesela, detay ver az ya.

terör sempatizanları orada burada zafer işareti yapınca insan hakları, demokrasi, Türkler bozkurt işareti yapınca, terörize ve aşağı bir davranış mı oluyor?

Osmanlıyla övünüyorlarmış falan filan. her millet kendi tarihi ve değerleriyle övünür, varsa seninde bir tarihin ve değerlerin sende onunla övün, engel olan mı var?

"Türkiye'deki nefret dolu söylemleri, tarzlarındaki köpeklik o kadar normalleştirildi ki utanmadan yurtdışında da yapar oldular benzer şeyleri, eliyle yaptığı hareketi de kurt simgesi olarak değil köpek simgesi olarak görüyorum, tanıdığım hayvan familyasından it kopuk kurt adlı soyadlı kim varsa hepsi mi namussuz çirkef olur "

Nefret dili kullanan sensin, Bir milletin değerleriyie, sembolleşmiş figürleriyle alay etmeye çalışan sensin.

Medeniyetide senin gibilerden öğrenecek değiliz.

Türk halkıda bu bölgede kimseden medeniyet öğrenecek durumda değil bu arada. ama bizden medeniyet öğrenen/öğrenmesi gereken çok topluluk var, iktidar sağolsun.

Kimin kimi ezdiğine gelince sembolü bozkurt olan milletin tarihine şöyle derince bir bak anlarsın.

ne yunan medeniyeti dayanabildi, ne pers/acem medeniyeti. arada çin medeniyetinide tokatladığımız oldu. o yüzden bu ezme mevzularına hiç girme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 3 Temmuz 2024; 19:19:1 >

• 4F3 kullanıcısına yanıt

Bence o arkadaş Suriyeli. Bir de kafası güzel galiba.

• 4F3 kullanıcısına yanıt
    Sen kimsin Türk tarihini senden öğreneceğiz.Senin bozkurtçu tayfa bu memlekette piyonluk yaptı.Senin savunduğun adamlar 80 lerde amerikan taşeronluğu yaptı.Günümüzde akepe taşeronluğu.Kalkmış ülkücü çakma milliyetçileri savunuyor bana.Ulan şarlatan benim vatanseverliğimin zekatı etmezsin sen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ua-87 -- 3 Temmuz 2024; 20:1:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim umurumda değil. İsterse rabia işareti yapsın. Aldığı parayı hak etsin, görevini yapsın yeter. İsterse yoğurt kabı getirip önünde namaz kılsın bu davranışların bir önemi yok.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.