MSI Gaming 970 anakart , AMD Fx 8350 , ASUS R9 280 TOP kullanıyorum.
Asus'un Gpu Tweak ve MSI'ın Command Center yükledim.
Fan ayarları smart mode'a alıp watch dogs oynadım. 15-20 dakika sonra inanılmaz şekilde kasmaya başladı. HWMonitorden baktığımda anakart köprülerinin 90-95 derece , işlemcinin ve ekran kartının 85 derece olduğunu gördüm.
Command Center ve GPU Tweak'ten manuel olarak fanları %100e alıp saatlerce oynadığımda ise köprüler 70 derece , işlemci ve ekran kartı 50 dereceyi geçmedi. Haliyle kasma falan olmadı.
Her oyun oynayacağım zaman manuel olarak 2 saat fan ayarlamaktan sıkıldım. Bunun bir yolu yok mu ? Dahası bir gün unutup yakıcam diye korkuyorum.
Yok mu bir çözüm önerisi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Hala çözemedim
MSI'ın kendi programı Control Center'da Green Power bölümünde Smart Fan Control olması lazım. Oradan CPU Fan max seviyesini 75 derece gibi bir sıcaklığa alıp kendiniz profil oluşturursanız muhtemelen her seferinde elle girmenize gerek kalmaz. Uygun ses/sıcaklık ayarını deneyerek istediğiniz gibi ayarlarsınız.
quote:
Orijinalden alıntı: adilazimdegilx
MSI'ın kendi programı Control Center'da Green Power bölümünde Smart Fan Control olması lazım. Oradan CPU Fan max seviyesini 75 derece gibi bir sıcaklığa alıp kendiniz profil oluşturursanız muhtemelen her seferinde elle girmenize gerek kalmaz. Uygun ses/sıcaklık ayarını deneyerek istediğiniz gibi ayarlarsınız.
teşekkür ederim hocam. peki gpu tweak %100ü 90 dereceye sabitlemişler. onu düşürmenin bir yolu var mı ?
User define seçip hemen sağındaki dişli simgesine tıklayınca Control Center'da olduğu gibi kendi profilinizi oluşturabileceğiniz diagram penceresi açılıyor. Oradan yapabilirsiniz muhtemelen. Ayarlaması biraz daha zordur Control Center'a göre.