Şimdi Ara

Isınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarım son 2-3 aydır çok fazla kapanmaya başladı. Örneğin oyun oynarken bir anda kapanıyor. Bende anakart , cpu falan sıcaklık değerlerine bakayım dedim ve sıcaklık değerleri şöyle ;

Anakart - 47 *C
    CPU - 70*C

Bu değerleri nasıl düşürebilirim lütfen yardım edin kafayı yicem artık bıktım bilgisayarın kapanmasından

• Fanları veyahut tozları temizleyebiliesin. İşlemci macunu sürebilirsin. Yazılımları güncelleyebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fanın altındaki soğutucu tabaka ile işlemci arasında bir termal macun vardır onu yenilemen lazım
    ama bunu yenilerken çok fazla yapma ortasına biraz sık kredi kartı yardımıyla üzerine kağıt inceliğinde yay
    fazla sürersende zararlı arada kalın tabaka olur oda anakarta baskı yapar ısınmalarda yollarda çatlama olur
  • Birde Kasayı Kapalı Yerde Tutma Havasız Veya Sıcak Yerlerde Tutma Bende Bu Sorunları Yaşadım Nefret Etmiştim Bilgisayardan Arkadaşların Dediklerinide Uygula
  • quote:

Orijinalden alıntı: axl__

Masaüstü bilgisayar kullanıyorum ve bilgisayarım son 2-3 aydır çok fazla kapanmaya başladı. Örneğin oyun oynarken bir anda kapanıyor. Bende anakart , cpu falan sıcaklık değerlerine bakayım dedim ve sıcaklık değerleri şöyle ;

Anakart - 47 *C
    CPU - 70*C

Bu değerleri nasıl düşürebilirim lütfen yardım edin kafayı yicem artık bıktım bilgisayarın kapanmasından

fan temizleme yap , içindeki tozları güzelce yok et sonra İntel XTU yükle fan hızlarını arttır yetmezse kasaya bir fan daha tak otur aşağı
  • Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim. Başka birine sordum ve windows 7 nin orjinal sürümü olmadığı için oluyor olabilir dedi. Böyle bişey mümkün mü ?
  • quote:

Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim. Başka birine sordum ve windows 7 nin orjinal sürümü olmadığı için oluyor olabilir dedi. Böyle bişey mümkün mü ?

yok onunla alakası yok piyasadaki bilgisayarların %80 inde kaçak windows var o zaman herkezde olurdu onu söyleyen sallamış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DELL ISINMA PROBLEMİ
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yanıtlarınız için hepinize teşekkür ederim. Başka birine sordum ve windows 7 nin orjinal sürümü olmadığı için oluyor olabilir dedi. Böyle bişey mümkün mü ?

Bunu sana kim dediyse muhabbeti kes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam teşekkürler
  • Kasa kapaklarınız kapalı ve kasanın içine dışarıdan hava çekecek fan yoksa kasanın iç sıcaklığı genel olarak artar.
    Hangi sistemi kullandığınızı belirtmemişsiniz.Eski midir yenilenmesi mi gerekir bilmiyorum fakat eski ise kasanız; daha iyibir CPU soğutucusuna geçebilirsiniz. Veya soğutucunuzu söküp, temizleyip, termal macun sıkıp yeniden takabilirsiniz.Bu da ciddi fayda sağlar.
    Tavsiyem Cpu için bu dediğim ikisinden birini yapmanız ve en azından kasanın iç veya dış ön kısmında fan için yer varsa en az 1 kasa fanı eklemeniz. Böylelikle anakart ve diğer parçalarınızın ısısını da biraz olsun düşürürsünüz, kasa havasız kalmaz. Arzu ederseniz sirkülasyon için bir de arkaya egzost görevi görecek dışarıya hava atacak bir fan takabilirsiniz. Fazla bir maliyeti olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tysonpearl

Kasa kapaklarınız kapalı ve kasanın içine dışarıdan hava çekecek fan yoksa kasanın iç sıcaklığı genel olarak artar.
    Hangi sistemi kullandığınızı belirtmemişsiniz.Eski midir yenilenmesi mi gerekir bilmiyorum fakat eski ise kasanız; daha iyibir CPU soğutucusuna geçebilirsiniz. Veya soğutucunuzu söküp, temizleyip, termal macun sıkıp yeniden takabilirsiniz.Bu da ciddi fayda sağlar.
    Tavsiyem Cpu için bu dediğim ikisinden birini yapmanız ve en azından kasanın iç veya dış ön kısmında fan için yer varsa en az 1 kasa fanı eklemeniz. Böylelikle anakart ve diğer parçalarınızın ısısını da biraz olsun düşürürsünüz, kasa havasız kalmaz. Arzu ederseniz sirkülasyon için bir de arkaya egzost görevi görecek dışarıya hava atacak bir fan takabilirsiniz. Fazla bir maliyeti olmaz.

Hocam termal macun hakkında hiçbir bilgim yok eğer kendi başıma halledebileceğim bir şeyse yapmaya çalışırım. Peki her kasaya ek fan takılabilir mi? Kasanın içine bi göz attım ve bir fan daha takılabilceğini hiç sanmıyorum

• Kasanızın marka-modelini veya iş ve dıştan fotoğrafını görmek gerek ek fanı söylemek için. Ayrıca hangi işlemciyi kullandığınızı da belirtmemişsiniz.
    Termal macunu birçok yerden temin edebilirsiniz, teknoloji marketleri, bilgisayarcılar vs. Fiyatı kalitesine ve miktarına göre değişir. Uygulaması basittir.
    Temizlenmiş, eskimacundan arındırılmış işlemcinin üzerine leblebi kadar sıkılıp bir kredi kartı benzeri birşeyle ince bir tabaka halinde yayıldıktan sonra fanı monte edebilirsiniz ki bu ilk defa yapan biri için biraz zor olacaktır, sebebi de termal macunun biraz hızlı sertleşmesi.Başka bir zorluktan değil.
    Yaymakla uğraşmayıp, leblebi kadar macunu sıkıp; soğutucunun alüminyum peteğini söktüğünüz şekilde üzerine oturtarak da vidalarını sıkabilirsiniz. Bir zararı olmaz.Zaten vidaları sıkınca macun arada sıkışacak ve incelecektir.
    Termal macunun amacı İşlemci soğutucusunun işlemciye hava almayacak, boşluk kalmayacak şekilde temas etmesine yardımcı olmak.Aynı zamanda da kimyasal yapısından dolayı da ısı transferini iyi bir şekilde yaparak işlemciyi soğutmasına yardımcı olmak.
    Biraz fayans mantığıyla düşünün.Harçsız da yere koyabilirsiniz ancak sallantılı olacaktır,aldında boşluk olacaktır.Harç lazım ki sağlam bir şekilde tutsun, altına birşey geçirmesin vs.
    İşlemcinin yüzeyi her ne kadar düzgün olsa da üzerinde ve kasada fanlar çalışır.Bu sebeple arada boşluk kalmaması gerekir hava ve toz girmemesi için.
    Termal macunu uygulamadan önce birkaç video izleyin termal macun uygulamasıyla ilgili. Size faydası olacaktır.
    İyi günler.

• quote:

Kasanızın marka-modelini veya iş ve dıştan fotoğrafını görmek gerek ek fanı söylemek için. Ayrıca hangi işlemciyi kullandığınızı da belirtmemişsiniz.
    Termal macunu birçok yerden temin edebilirsiniz, teknoloji marketleri, bilgisayarcılar vs. Fiyatı kalitesine ve miktarına göre değişir. Uygulaması basittir.
    Temizlenmiş, eskimacundan arındırılmış işlemcinin üzerine leblebi kadar sıkılıp bir kredi kartı benzeri birşeyle ince bir tabaka halinde yayıldıktan sonra fanı monte edebilirsiniz ki bu ilk defa yapan biri için biraz zor olacaktır, sebebi de termal macunun biraz hızlı sertleşmesi.Başka bir zorluktan değil.
    Yaymakla uğraşmayıp, leblebi kadar macunu sıkıp; soğutucunun alüminyum peteğini söktüğünüz şekilde üzerine oturtarak da vidalarını sıkabilirsiniz. Bir zararı olmaz.Zaten vidaları sıkınca macun arada sıkışacak ve incelecektir.
    Termal macunun amacı İşlemci soğutucusunun işlemciye hava almayacak, boşluk kalmayacak şekilde temas etmesine yardımcı olmak.Aynı zamanda da kimyasal yapısından dolayı da ısı transferini iyi bir şekilde yaparak işlemciyi soğutmasına yardımcı olmak.
    Biraz fayans mantığıyla düşünün.Harçsız da yere koyabilirsiniz ancak sallantılı olacaktır,aldında boşluk olacaktır.Harç lazım ki sağlam bir şekilde tutsun, altına birşey geçirmesin vs.
    İşlemcinin yüzeyi her ne kadar düzgün olsa da üzerinde ve kasada fanlar çalışır.Bu sebeple arada boşluk kalmaması gerekir hava ve toz girmemesi için.
    Termal macunu uygulamadan önce birkaç video izleyin termal macun uygulamasıyla ilgili. Size faydası olacaktır.
    İyi günler.

Bilgisayarın kasasını açtım ve fanı iyice temizledim. Fazlasıyla toz vardı içinde bundan sonra her ay temizlemeyi düşünüyorum tozları. Hocam inanır mısınız bilmem ama bilgisayardan çıkan ses bile değişti tozları temizledikten sonra. Cpu değerleri 60-70 civarı olurdu şuan 40 civarı. Bilgisayar tekrardan kapanmaya başlarsa termal macunu uygularım artık ama şuan gerektiğini sanmıyorum

• Fark etmez mi ya, toz-su en büyük düşmanı bu kerataların. İyice temizlediyseniz bir deneyin. Ben komple temizliğe gidersiniz diye termal macunu anlattım. yapmasanız da bilginiz olsun. Umarım ısınma sorununuz devam etmez artık. iyi günler.
  • quote:

Fark etmez mi ya, toz-su en büyük düşmanı bu kerataların. İyice temizlediyseniz bir deneyin. Ben komple temizliğe gidersiniz diye termal macunu anlattım. yapmasanız da bilginiz olsun. Umarım ısınma sorununuz devam etmez artık. iyi günler.

Teşekkür ederim bende devam etmez diye umuyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.