Şimdi Ara

İslamdaki miras sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Reddi videolara yanıtımdır. Nisa 11-12 Miras paylaşımı
    https://youtu.be/4SXWyfvoxLk

Varsa cevabı olan bukmeden carpirtmadan soylesin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cevap veremezler adam tamamen haklı

en fazla feraiz falan var derler o da halife osman döneminde geliştirilmiştir

• Bu konuya değinen hiçbir ilahiyatçı, gelenekçi, mealci, tarihselci hiçbir müslümanı göremezsin. Ben bir tek Abdülaziz Bayındırı gördüm. O da konuya girdiğine gireceğine pişman oldu.

Bu konu müslümanlar için Kur'anın radyoaktif bölümüdür.

Çünkü bu hata matematiksel. Öyle tevil etmeye, eğip bükmeye, anlam değiştirmeye, tarihselcilige vs gelmez.
    Matematik her yerde ve her zaman aynıdır. Sonuç asla değişmez. O yüzden bu hata Kur'an'ın uydurma olduğunun en net kanıtıdır.
    Ama maalesef bizim insanımızın matematiğe alerjisi var.
    Anlatsan da anlamıyorlar.
    O yüzden pek kıymeti kalmıyor bu kadar büyük bir hatanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodıon

Bu mesaj silindi.
    Kopyamdan beklendiği gibi

Kantı anladığı gibi wittgensteinı da anlamış

Çok iyi
  • Nerede bu teistler? Cevap versin.

• Bu konu hakkında burada bir konu açmıştım. Baya tartışmıştık orada zaten. Verilebilecek bütün cevaplar orada vardır yüksek ihtimalle.

https://forum.donanimhaber.com/kuran-da-miras-bolusumu-hatasi--136535278

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3559F3B6A -- 23 Şubat 2019; 23:6:21 >
  • Saçmalama, sadece abdülaziz varmış
    2010'da buna Ebubekir Sifil'de cevap verdi. 2014- 2015 yılından beri takip ederim burayı; her sene en az bir kere bu miras konusu açılıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İrade Terbiyesi okuyan var mı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • lazkopat324 ün verdiği linkte tartışılmıştı konu.

Ben şunu anlamıyorum. Benim yaşadığım yer 80000 nüfuslu her gün en az 1 kez sela okunuyor. Yani birisi miras bırakıyor. T.C. miras hukukuna göre belirlenmiş mirasını alıyor yani hak sahipleri.

Siz bu kitabı Muhammed yazdı diye iddia ediyorsunuz. Muhammed'in de bir devleti vardı bu ayetler söylendiğinde. Bu Muhammed zamanında yaşayanlar nasıl miras paylaştı hiç düşündünüz mü? Her gün insan ölüyor. Günde 1 tane saysan 1 yılda sadece 365 tane yapar. O devlette yahudiler de var münafıklar da var, bir tanesi sizin gördüğünüzü görmemiş gibi niye düşünüyorsunuz?

Eğer kitabı Muhammed yazsa idi ve hitap ettiği toplumu tarafından iddia ettiğiniz gibi anlaşılmış olsa idi sordukları konu Nisa 176 olmazdı. Nisa 11-12yi sorarlardı biz bunu nasıl yapacağımızı anlamadık diye. Muhammed de ya Nisa 11-12yi çürütecek yeni ayet eklerdi ya da tümden Kur'an dan çıkarırdı, yenilenmiş olanları koyardı.

Çok karışık bir miras dağılımı emretmiş Allah orası kesin, önce kimin mirastan pay alacağını belirlemezsen ayetler anlaşılmıyor.

Git bu paylaşımın adil olmadığını iddia et, illa eleştireceksen. 600 yılındaki çöl Arabı anladı bi siz anlayamadınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: torlofan

lazkopat324 ün verdiği linkte tartışılmıştı konu.

Ben şunu anlamıyorum. Benim yaşadığım yer 80000 nüfuslu her gün en az 1 kez sela okunuyor. Yani birisi miras bırakıyor. T.C. miras hukukuna göre belirlenmiş mirasını alıyor yani hak sahipleri.

Siz bu kitabı Muhammed yazdı diye iddia ediyorsunuz. Muhammed'in de bir devleti vardı bu ayetler söylendiğinde. Bu Muhammed zamanında yaşayanlar nasıl miras paylaştı hiç düşündünüz mü? Her gün insan ölüyor. Günde 1 tane saysan 1 yılda sadece 365 tane yapar. O devlette yahudiler de var münafıklar da var, bir tanesi sizin gördüğünüzü görmemiş gibi niye düşünüyorsunuz?

Eğer kitabı Muhammed yazsa idi ve hitap ettiği toplumu tarafından iddia ettiğiniz gibi anlaşılmış olsa idi sordukları konu Nisa 176 olmazdı. Nisa 11-12yi sorarlardı biz bunu nasıl yapacağımızı anlamadık diye. Muhammed de ya Nisa 11-12yi çürütecek yeni ayet eklerdi ya da tümden Kur'an dan çıkarırdı, yenilenmiş olanları koyardı.

Çok karışık bir miras dağılımı emretmiş Allah orası kesin, önce kimin mirastan pay alacağını belirlemezsen ayetler anlaşılmıyor.

Git bu paylaşımın adil olmadığını iddia et, illa eleştireceksen. 600 yılındaki çöl Arabı anladı bi siz anlayamadınız.
    Anladığı falan yok arapların, ömerin zamanında sorun olmuş hatta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• HIGHER kullanıcısına yanıt
    Sizin en sevdiğim! yönünüz ne biliyor musun. Arap tarihini işinize gelince çok seviyorsunuz. Arap tarihi Muhammed Allah'ın peygamberidir diyor ona niye inanmıyorsun?

Ben Arap tarihini hiç bir şekilde güvenilir bulmam, Kur'an da yazanlar ile örtüşmez ise bilirim ki uydurmadır.

Senin güvenilir bulduğun kısmı ne, Kur'an çarpıtılınca doğrudur mu senin kriterin?
  • quote:

Sizin en sevdiğim! yönünüz ne biliyor musun. Arap tarihini işinize gelince çok seviyorsunuz. Arap tarihi Muhammed Allah'ın peygamberidir diyor ona niye inanmıyorsun?

Ben Arap tarihini hiç bir şekilde güvenilir bulmam, Kur'an da yazanlar ile örtüşmez ise bilirim ki uydurmadır.

Senin güvenilir bulduğun kısmı ne, Kur'an çarpıtılınca doğrudur mu senin kriterin?
    Akıl var.

• İslamda kadına yaşam hakkımı varki miras hakkı olsun

Kur'an dahil Arap tarihi hiç bir şekilde bilimsel bir tarih değildir. Sen aklını kullanırken bilim ile hareket etmediğinin farkındasın değil mi? Çoğunlukla sözel ilerlemiştir, tarihi eser nerdeyse yoktur tüm Arap tarihi Muhammed'in ölümünden 100-200 sene sonra yazılmaya başlanmıştır geriye dönük olarak. Onun için de çokça sıkıntılıdır Arap tarihi. Başka milletlerin tarihinden de pek bir şey bulunmadığı için sıkıntı daha da büyür.

Bir ehli sünnetin tüm Arap tarihini doğru kabul etmesinin mantığını anlayabiliyorum zira adam diyor ki bunlar yalan söylemez.

Ancak bir inanmayan işine gelen kadarıyla kabul edip işine gelmeyeni red ediyor ise burada bir çelişki vardır.

Sen hem bunlar yalancı hem de yalancı değil demiş oluyorsun aynı anda. Bana bunun neresinde akıl olduğunu söyler misin?
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    İslamda var da Müslümanlarda yok kısmen doğru söylüyorsun kısmen yanlış.
  • quote:

Kur'an dahil Arap tarihi hiç bir şekilde bilimsel bir tarih değildir. Sen aklını kullanırken bilim ile hareket etmediğinin farkındasın değil mi? Çoğunlukla sözel ilerlemiştir, tarihi eser nerdeyse yoktur tüm Arap tarihi Muhammed'in ölümünden 100-200 sene sonra yazılmaya başlanmıştır geriye dönük olarak. Onun için de çokça sıkıntılıdır Arap tarihi. Başka milletlerin tarihinden de pek bir şey bulunmadığı için sıkıntı daha da büyür.

Bir ehli sünnetin tüm Arap tarihini doğru kabul etmesinin mantığını anlayabiliyorum zira adam diyor ki bunlar yalan söylemez.

Ancak bir inanmayan işine gelen kadarıyla kabul edip işine gelmeyeni red ediyor ise burada bir çelişki vardır.

Sen hem bunlar yalancı hem de yalancı değil demiş oluyorsun aynı anda. Bana bunun neresinde akıl olduğunu söyler misin?
    Ya arkadaş ne saçmalıyon, inanmayan insan cehennemde yanacak feci işkenceler çekecek, inanmayan insan bunların gerçek olduğunu akıla mantığa uygun olduğunu düşünse böyle davranır mı?

Ben de onu diyorum işte. Sen zaten inanmıyorsun Arabın dediğine niye Ömer zamanında miras taksiminde sorun olmuş gibi bir iddiada bulunuyorsun. Benim iddiamı çürütebiliyorsan başımın üstüne. Benim iddiamı çürütemiyorsun yalancı saydığın Arabın tarihi ile benim yanıldığımı iddia ediyorsun.

Ömer zamanında sorun falan olmadı çünkü Hz. Ömer biliyor mirasın ne şekilde taksim edileceğini. Hz. Muhammed Kur'an ile kadınlara miras hakkı tanıdı ve Hz. Muhammed'den çok sonraki Araplar kadınlara az miras verebilmek için geçmişe dönük inandırıcılığı yüksek yalanlar uydurdular ve kadına verdikleri payı bu şekilde azalttılar.

Bir ehli sünnet iddia etse tamam adam Arabın doğru söylediğine inanıyor diye tutarlı bir iddia olur da sen söylersen bu çelişki olur. Benim söylediğim bu.
  • quote:

Ben de onu diyorum işte. Sen zaten inanmıyorsun Arabın dediğine niye Ömer zamanında miras taksiminde sorun olmuş gibi bir iddiada bulunuyorsun. Benim iddiamı çürütebiliyorsan başımın üstüne. Benim iddiamı çürütemiyorsun yalancı saydığın Arabın tarihi ile benim yanıldığımı iddia ediyorsun.

Ömer zamanında sorun falan olmadı çünkü Hz. Ömer biliyor mirasın ne şekilde taksim edileceğini. Hz. Muhammed Kur'an ile kadınlara miras hakkı tanıdı ve Hz. Muhammed'den çok sonraki Araplar kadınlara az miras verebilmek için geçmişe dönük inandırıcılığı yüksek yalanlar uydurdular ve kadına verdikleri payı bu şekilde azalttılar.

Bir ehli sünnet iddia etse tamam adam Arabın doğru söylediğine inanıyor diye tutarlı bir iddia olur da sen söylersen bu çelişki olur. Benim söylediğim bu.
    Sen bir tane kötü insan yüzünden o insanın ait olduğu ırktaki bütün insanların kötü olduğunu mu düşünüyorsun, bu da öyle.

Akıl bunları ayırıyor ve neyin gerçek neyin sahte olduğunu anlayabiliyor.

• Yakup Deniz adamdır.

• Islamda miras sorunu yok , herşey apaçık
    Fakat Müslüman olanlarda insanlık sorunu olduğu için miras sorunu ortaya çıkıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.