Şimdi Ara

İŞLEMCİ KENDİ KENDİNE OVERCLOCK YAPTI!!1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.270
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BEYLER İŞLEMCİM FX 8320 VE STOK FANINI KULLANIYORUM. BİLGİSAYARDA TOPLAMDA 12 ADET FAN VAR BİRAZ DAHA TAKSAM EVET HAVALANACAK. İŞLEMCİ BOŞTAYKEN 19 DERECEYE KADAR DÜŞÜYOR VE YÜK ALTINDADA 50 DERECEYİ GEÇMİYOR PERFORMANS OLARAK MÜKEMMEL 3.5GHZ OLAN HIZINI 4GHZ E ÇIKARMASIDA İYİ AMA BENDEN NEDEN BİR ONAY ALMADAN YAPTI BU İŞİ?

• cpu nun 19 derece olabilmesi için , bulunduğu odanın kaç derece olması gerek ? basit bir fizik sorusudur .
  • Peki sürekli hava ile sıcaklık taşınırsa ne olur? Buda mantıktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kutluay1 -- 10 Ağustos 2015; 3:05:35 >
  • kutluay1 K kullanıcısına yanıt
    Hocam islemciniz gerektigi durumlarda turbo boost yapiyor ve 4.0'a kadar cikabiliyor. Mesela bu deger benim kullandigim 8350 icin 4.2. Eger yapmasini istemiyorsaniz gerekli ayari bios icerisinden kapatabilirsiniz. Bostayken aldiginiz sicaklik derecesine gelecek olursak fx serilerinde yer alan sensorden oturu islemci sicaklik olcumu 40 derece altinda dogru sonuc vermemektedir. Bende de havanin 35 derece oldugu yerde bosta 12 derece gosterdigi olmustur ancak bu tamamen sensorun acizligidir. Baska sorunuz varsa yardimci olmaya calisirim.
  • işlemci nasıl 19 derece oluyor stok fan ile çok garip
  • hocam sistem bo?taken ss atarmysynyz merak ettim do?rusu stok fan ile 19 derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

hocam sistem bo?taken ss atarmysynyz merak ettim do?rusu stok fan ile 19 derece

Atmış 21 dereceyken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimscare

quote:

Orijinalden alıntı: -toraman-

Atmış 21 dereceyken.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: ibrahimscare

quote:

Orijinalden alinti: -toraman-

Atmis 21 dereceyken.

vay anasyny sayyn seyirciler bizim 2 aded kyytyryk 12 cm markasyz fan 15 liralyk i?lemci fany olunca insan merak ediyor

• amd işlemcilerin bazılarında sistem boştayken sensör hatası var arkadaşımın kasasında oda sıcaklığı 35 iken 8320 nin 17 derece gösterdiğini bilirim :D
  • Sicaklik hatali gibi aynen,4ghze cikmasi da turbo boost gibi bir sey.Elleme dursun hele :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değer Okuma hatası daha öncede çok karşılaşıldı kendi çıktığı değerde turbo boost istemezsen biosdan kapatılıabilir. <Fakat Bırak çıksın performans açısından daha iyi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutluay1

Peki sürekli hava ile sıcaklık taşınırsa ne olur? Buda mantıktır

Kutuplaramı taşıyosun kardeşim havayı ? Nerden geliyo bu hava ? Fanlar soğutma yapmaz sadece etraftaki havayı üfler. Kasa buzlukta değilse olmaz o iş

• Bilmem ben gördüğüm değerleri söyledim kasada birde 6+5 toplamda 11 fan olunca beklerim öyle olmasını. Kasa kablo boşluğunu açıp bilgisayar boştayken işlemciyinin oraları ellerdimde kapatması çok zor

• Oluyor böyle amd de h100 ile 0 derece görmüştüm kış ayında . Sensor mu bozuk gerçekten mi böyle bilmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

Değer Okuma hatası daha öncede çok karşılaşıldı kendi çıktığı değerde turbo boost istemezsen biosdan kapatılıabilir. <Fakat Bırak çıksın performans açısından daha iyi.

Peki biraz daha arttırsam zararlı olur mu

• kutluay1 K kullanıcısına yanıt
    İşlemci soğutucun elverdiği ölçüde overclock yap kardeşim forumda ilgili konulardan bilgi alarak adım adım yapabilirsin. Fx işlemciler oc ister.

dikkatli yaparsan ufak ufak gidersen zararı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 12 Ağustos 2015; 15:58:28 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.