Şimdi Ara

İsrail Menşeili Ürünlerin Boykot Saçmalığı ? (SÖZDE İsrailli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
11.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
35 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremde , haberlerde ve sosyal medyada insanların israil menşeli ürünleri protesto ettiğini görüyorum. Bu tepki hepinizin bildiği üzere israil-filisitin savaşı üzerine. Normal hayata onun bunun ürünü demeden her zaman yerli üretim ürünleri kullananlara bir sözüm yok.(Her zamanın altını çiziyorum). Ama bu sözde millici (bu kısmın büyük bir bölümünü siyasal islamcılar oluşturuyor diğer görüşlerden de vardır illaki bütünleme yapmak istemiyorum.) kısım her savaştan savaşa utanmaksızın protesto yaptığını görüyorum. Savaş olana kadar israili menşeli ürünleri kullan(sözde israil menşeli konumuz bura ile alakalı buraya değineceğiz.) savaş çıkınca protesto et. Ben buna bir tarafımla gülerim, zaten 2-3 ay sonra bu protesto edenler, protesto ettikleri ürünleri ucuza almak için market market gezecekler.

Gelelim bizim bu sosyal medyada, haberlerde gördüğümüz sözde israilli ürünlere başlıyoruz 

En popülerine The Coca-Cola Company yerlere dökülen meşhur gazlı içecek israil menşeli ürün mü hayır kosaca bir hayır. Şirketi kuranda formülünü bulanda Amerikalı iki hristiyan. Hatta 1960 lerde Coca-Cola orta doğuda Mısırda fabrika açmış ve bunu protesto eden kişiler israilli yahudilerdir. (Tarihte ilk kola protestonu bizim millet kaptırmış). Bunun üzerine Coca-Cola tepkiler üzerine israil gazzede fabrika açar (yani hem gazzedeki müslümanlar iş imkânı hemde yahudilerin gönlü alıncak.Coca Cola ‘nın şuan da filistin’de toplam 4 fabrikası var.) Ama arapların bu hoşuna gitmez üretimin kendilerinde olmasını ister.
    Sonra saçma teoriler ortaya çıkarırlar araplar protesto için Coca-Cola böcek kanı var, tersten yazınca Allaha hakaret vb.. Ama araplar Coca-Cola 1990 larda fabrikalar kendi ülkelerinde açılmaya başıyınca Coca-Cola'nın en büyük destekçisi olur. O 2007-2008 furyasındaki facebooktaki komplo teorileri çıkış noktası buradandır ve hepsi arap uydurmasıdır. Ee bizim millette bu arap uydurmalarını hayatı boyunca inanmıştır. Ve Türkiye bu saçma protestolar yüzünden beklide en büyük dağıtıcı ülke olacakken Coca-Cola'nın orta doğuda dağıtım üssü araplar tarafıdan yapılıyor ve en büyük hissedarı kuveytliler.Coca‑Cola Türkiye Sistemi, bugün 11 fabrikada üretim yapıyor 3 bine yakın kişiye ekmek veriyor.

Nike, ABD merkezli Philip Hampson Knight , Amerikalı bir girişimci ve iş adamıdır. Nike şirketinin kurucu ortağı ve eski baş yöneticisidir. Hayatı boyunca kiliseye yardım yapmış anlayacağınız adam hristiyan.

Procter & Gamble merkezi Cincinnati, Ohio, ABD'de, bulunan, özellikle kimyevi tüketici ürünleri üreten çok uluslu şirket. Prima, Gillette, Ariel , Alo, Oral-B, Duracell , Pantene , Head&Shoulders , Braun üreticisi bu arkadaşların israilli olarak nitelendirmesin sebebi kurucuların william procter and james gamble nın bizim haber sitelerinde yahudi olduğu iddia edilmesi. Adamaların biyografini okusalar hristiyan olduklarını görecekler. Hatta gamble nın torunu  Westwood Metodist Kilisesi'nin önde gelen bir üyesi.

Burger King, 1954 yılında 'McLamoreDavid' tarafından kurulan Amerikan fast-food lokantalar zinciridir. Burger King'in kurucuları James McLamore ve David Edgerton Yahudi değiller. Her ikisi de Hristiyan ailesine mensupu.

Unilever, Birleşik Krallık merkezli, dünyanın en büyük yiyecek ve hızlı tüketim ürünleri üreten şirketlerinden biri çok uluslu Magnum, Calve,.... ürünleri üretiyor evet iki şirketin birleşmesiyle oluşmuş şirket ve bir kurucusu yahudi bir kurucusu hrisytan. Tek tutturdukları şirket olabilir iddialar ile ilgili o da tam değil :) 

Daha çok şirket var araştırın aslını öğrenin

Bir sürü böyle uydurma haberler yapıyorlar İsrail menşeli diye çoğu amerikalı asılı hrisyatan ya da avrupalı hrisyatan

Buna karşı ürettikleri tez Amerika israile destek veriyor ondan protesto ediyoruz ? Tek destek veren amerika mı ? isaraili desteleyen avrupa ülkelerinin ürünlerinede protesto et o zaman ( Yerli arabanın bir kısmını üreten, avrupaa ürünü motora sahip olan arabayıda mı almayacan o zaman ? TOGG la ilgili bir derdim yok örnek verdim tam aksine bir muhalif olarak projeyi destekliyorum.) Anlatmak istediğim her ülke her şeyi , dünyada her marka her ürünün %100 kendisi yapmıyor. Yeri gelecek israile sen üretcen yeri gelecek o sana üretecek yada farklı bir ülke. Böyle yarım protestolarla savaştan savaşa protestolarla komik duruma düşersiniz.

Heeee protesto yapacaksan tam yapacan o elindeki telefonda olan amerika menşneli , amerikayı zengin eden Instagram , YouTube , WhatsApp ,Twitter'ı silecen öyle yarım protesto olmazzzzzzzzz. DENİZ KUMU DEĞİL HAĞĞĞĞ acıdım size telefon üreticisi ve işletim sistemlerinden bahsetmiyorum

Başta dediğim gibi her savaştan savaşa sözde protestolar gibi arada yerli ürün alanlara sözüm. HER ZAMAN yerli ürün bilinçli olarak tercih edenler , baş tacısınız bende elimden geldiğince yerli ürün alıp yerli üreticinin kazanması tarafındayım.

Siyasal islamcılar hiç bir şeyi tam yapmadığı gibi bu protesto işini de beceremez.

Gelecek yorumları tahmin ettiğimin için şimdiden yazıyım israilin gazzede yaptıkları insanlık suçudur. Buna dur demeyenlerde insanlık suçu işliyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kax123 -- 6 Kasım 2023; 2:0:6 >

• Satın almıycaksın tabi dökmek saçma, evet dalga geçtiğiniz boykot gayet işe yarıyor dünyada 2 milyar müslüman yaşıyor boru değil, üstüne tepkili diğer dinde olanlarda eklenince oyle bir zararları oluyorki aklınız durur bu konuda youtubede açıklayıcı videolar dolu dalga geçceğinize gidin izleyin.

tam hatırlamıyorum sanırım 2007 di israilin 7 milyar dolar zararı olmuş boykotlardan bir çokta fabrikasını kapamış.

loreal-mcdonalds-star bucks-coca cola türevlerini almayın tüketmeyin duyarlı olanlar için yazıyorum,emperyal seviciler daha bile bağımlısı olur inadına boğulana kadar tüketebilirler.

Ben normalde de kola içmiyorum. Şeker deposu, ileri yaşlarda şeker hastası mı olalım.

Ama Boykot, dünyanın her yerinde gayet etkin bir yoldur. Keşke herkes topkeyün katılsa.

Bi ara Hindistan'da, İngiliz mallarını boykot etmişlerdi de, İngiliz iş adamları, İngiltere başkanı ile görüşmek zorunda kalmışlardı. Bu kadar etkili özetle.

adamlar koladan kazanıyorlar sanıyorlar resmen bu ülkedeki insanda kuş kadar zeka yok giydiğiniz giysiden tut evindeki buzdolabı çamaşır makinesi kullandığın telefon hepsi yahudilerin ürettiği mal senin ülkende üretim mi var israil ile yıllık 30 milyar dolar ticari hacmin var arkadaş Yok bakkallara a101 lere bime şoka sallayıp duruyorlar 1 tanesi çıkıp hükümete laf etmiyor ticareti sonlandır diye yer mi hala israile bu ülkeden gemi kalkıyor israilden de bu ülkeye gemiler giriyor ticaret yapılıyor hadi çıksınlar Hükümete söylesinler  

Yapay Zekanın Yanıtı

İsrail Menşeli Ürünlerin Boykotu: Bir Perspektif

Son yıllarda İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi çağrıları artmaktadır. Bu boykotların amacı, İsrail'in Filistin topraklarındaki eylemlerine itiraz etmektir.

Boykot savunucuları, İsrail'in Filistinlilere karşı insan hakları ihlalleri yaptığını ve işgali sürdürdüğünü öne sürüyor. Boykotların, İsrail'e baskı yapmayı ve Filistinlilere destek göstermeyi amaçladığını iddia ediyorlar.

Ancak bu boykotların bazıları tarafından eleştirildiği de unutulmamalıdır. Bazı kişiler, boykotların her zaman etkili olmadığını ve aslında Filistinlilere zarar verebileceğini savunuyor. Ayrıca, boykotların genellikle ayrımcı olduğu ve yalnızca İsrail menşeli ürünlere odaklandığı belirtiliyor.

Siemens örneği bu eleştirileri destekleyen bir örnek olabilir. Siemens, Almanya merkezli çok uluslu bir şirkettir. Ancak Siemens'in İsrail'de bir fabrikası bulunmaktadır ve bu fabrikada üretilen bazı ürünler İsrail menşeli olarak kabul edilmektedir. Boykotlar, Siemens'in İsrail fabrikasında üretilen ürünlerin boykot edilmesini de içerebilir.

Bu durumda, boykot, aslında Filistinlilere yardım etmeye çalışan bir Alman şirketine zarar verebilir. Ek olarak, boykot, Siemens'in İsrail'deki Yahudi işçilerini de olumsuz etkileyebilir.

Sonuç olarak, İsrail menşeli ürünlerin boykotu karmaşık bir konudur. Boykotların potansiyel faydaları ve zararları dikkatlice değerlendirilmelidir. Boykotlara katılıp katılmama kararı, her bireyin kendi vicdanına kalmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben Fanta içiyorum.

• OptikForm kullanıcısına yanıt

meşzajını aldım kardeşim bende emrikayı protesto ediyorum. siyah kula yerine sarı kulaya devam

• İşte siyasal islamcı zırvalıkları onlarca senedir aynı zırvaları. Yıllar geçmiş ama bu siyasal islamcı yobaz kafa bir arpa boyu yol gidememişler. Ne bir araştırma ne bir okuma hiç bir şey yok kime tabiiler ise, o ne söylerse kabul ederler.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • harbiden cola satın alıp lavaboya döken bir zihniyet nasıl bir zekasızlık ürünüdür....

• Boykot etsene Apple i Google i 😁

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMERİKAN MALLARINI BOYKOT EDECEĞİNE ÜLKEDE İNCİRLİK ÜSSÜNÜ KÜRECİK ÜSSÜNÜ PROTESTO ETMELERİ LAZIM. NE HİKMETSE HİÇ BİR AMPULÜN KONU BU ÜSLERE GELİNCE SESLERİ ÇIKMIYOR.

• Boykot kadar saçma bir şey yok.O fabrikalar bulunduğu ülkede binlerce insana iş imkanı sağlıyor farkında değiller kendi vatandaşlarını boykot ediyorlar.

• Mideme dokunuyor diye pek içmiyordum bu aralar ama şimdi gidip bir tane buz gibi Coca Cola içeceğim asitli asitli.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Zero veya max mı içiyorsunuz?

İkisini ne zaman içsem midem yanıyor normal kolada böyle bir şey olmuyor.

• UzmanAga kullanıcısına yanıt

Zero ve Pepsi Max tuzlu kola gibi, üstüne para versem içmem.

Zero ve Max içen kişinin damak tadı yoktur.

• Siyasete din bulastirmak ...

Dine siyaset bulastirmak ...

Galeyana gelmek ...

Inanc ile bilmeyi idrak edememek ...

En az 10 yildir forumda dile getiririm ...

Olmak ya da olmamak! Iste butun mesele bu ...

• Ben normalde de kola içmiyorum. Şeker deposu, ileri yaşlarda şeker hastası mı olalım.

Ama Boykot, dünyanın her yerinde gayet etkin bir yoldur. Keşke herkes topkeyün katılsa.

Bi ara Hindistan'da, İngiliz mallarını boykot etmişlerdi de, İngiliz iş adamları, İngiltere başkanı ile görüşmek zorunda kalmışlardı. Bu kadar etkili özetle.

• Hep de iktidarı seçen dehaların bunu yaptığını görüyoruz 🤣

• Satın almıycaksın tabi dökmek saçma, evet dalga geçtiğiniz boykot gayet işe yarıyor dünyada 2 milyar müslüman yaşıyor boru değil, üstüne tepkili diğer dinde olanlarda eklenince oyle bir zararları oluyorki aklınız durur bu konuda youtubede açıklayıcı videolar dolu dalga geçceğinize gidin izleyin.

tam hatırlamıyorum sanırım 2007 di israilin 7 milyar dolar zararı olmuş boykotlardan bir çokta fabrikasını kapamış.

loreal-mcdonalds-star bucks-coca cola türevlerini almayın tüketmeyin duyarlı olanlar için yazıyorum,emperyal seviciler daha bile bağımlısı olur inadına boğulana kadar tüketebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 5 Kasım 2023; 19:48:51 >
  • İsrail Menşeili Ürünlerin Boykot Saçmalığı ? (SÖZDE İsrailli)
    İsrail Menşeili Ürünlerin Boykot Saçmalığı ? (SÖZDE İsrailli)23 DERECE on Xtwitter
    ➖️ Bir kere de şaşırtın be... Pakistanda vatandaşlar, İsrail'i protesto etmek amacıyla kolilerce aldıkları kolaları döktü.
    https://twitter.com/yirmiucderece/status/1721203040831578214

• Şu Coca Cola geyiği yıllardır var. Tam bir cahil aptal turnusolu bu iddia.

• İsrail Menşeili Ürünlerin Boykot Saçmalığı ? (SÖZDE İsrailli)

coca cola israyil malı olsa reyisimiz fabrikasını açmazdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kangaetemo -- 5 Kasım 2023; 20:33:22 >
  • İsrail'e akaryakıt gidiyor şuan Azerbaycan'dan Türkiye üzerinden

Hepsini geç yıllardır Türkiye'nin aklı neredeydi bu işi çözecek gücü adı yokmuydu?

Bu günlerin geleceği belliydi kınama ile miting ile durmuyor bakın İsrail

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.