Şimdi Ara

İstanbul'a gitmelimiyim? (ciddi)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım ona göre cevaplarsınız.İzmir'liyiim ve izmir'de oturuyorum.17 yaşındayım.okulu 2 yıl önce bıraktım ama şu an açıköğretim devam ediyorum(düz açıköğretim,senede 3 sınav yani) .

Ailemle çok kötü kavgalarımız oldu son zamanlarda (eski kavgalar gibi değil) detaylarını burada söylemem.Neyse.Ben zaten evden ayırılıp kendi hayatımı yaşamak istiyordum 1 yıl içerisinde ama bu olaylar ardı arkasına gelince 1 yıl yerine erkene almak durumunda kaldım planlarımı.

Neyse birikmiş biraz param var izmir'de yapabileceklerimi düşündüm.Elektroniğe bilgisayara karşı çok ilgiliyim.Ayrıca ticaretlede çok ilgilyim seviyorum.Çocukluğumdan bu yana 9-10 yaşlarından hatta 7-8 yaşlarından itibaren hiç ihtiyacım olmamasına rağmen hep birşeyler satmışımdır.Oyuncak,hediyelik eşya,çerez,kendi okulda yaptığım teknoloji tasarım şeyleri,boncuk,eski eşyalar , korsan cd film müzik vs,. Şimdi bu birikmiş paramla yapabileceklerimi düşündüm.elektronik üzerine olabilir yada aklıma kaçak sigara geldi ama toptancılarını bulmak zor bulduklarımda çok pahalıdan veriyor kendi kârın minicik birşey kalıyor.
    Neyse sadede geleyim.

Dün aklıma geldi ben neden istanbul'a gitmiyorum diye.Ticaret,sanayinin,ihracat ithalatın merkezi.En ucuz malllar toptandan orda satılıyor.Eminönü civarlarını vs kastediyorum.Orada kendi şansımı deneyeyim ne olacak göreyim diye düşündüm.Akrabalarımız var orada.Onların yanında birkaç ay kalırım ama fazlasına ben kendim de istemem zaten.O yüzden kendi başımın çaresine bakmam gerekiyor.Şimdi sorularımı gelince.sizce istanbul'a gitmeliyim?İzmirde kalırsam burada bana önerebileceğiniz serbest işler var mı(birinin yanında çalışmayı hiç sevmiyorum) yapabileceğim.
    Veya istanbul'a git diyenleriniz sebeplerini açıklarsa.birde öneri olarak orada ne iş yapabileceğim,neler bulabileceğim vs ticari duurm olarak açıklarsa çok memnun olurum.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Edit:Yazmayı unutmuşum 1.000-1.500 civarında birikmiş param var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxtugraxx2 -- 12 Şubat 2013; 16:17:07 >

• Kardeşim 1.000 1.500 lira şimdilik iş görmez,o parayı sen 1 ayda yersin istanbulda.Ben istanbulda oturuyorum,evden dışarı çıkamadıgım zamanlar oluyor pararsızlıktan,bu şehir eskiden böyle değildi,şimdi resmen metropol zenginlerine uygun getirmeye çalışıyorlar.Orta gelirli bir aile kolay geçinirken iyice zorlaştırdılar.Benzin fiyatları bile diğer illere göre çok ama çok farkediyor,insanı fark ediyor özellikle ulaşım ateş pahası.Bence çok düşün derim,İstanbul'u en son plana at.Sen olmazsa liseyi bitir,2 senelik bir turizm okumaya antalyaya falan geçiş yap,İstanbul'a gelme hayatını karartma boşuna.
  • İstanbula gelme. İstanbul hayaller şehridir. Her gelen köşeyi dönmek ister. Ama çoğu başaramaz.
    İstanbul çok pahalı bir şehir. 1000-1500 tlyi sen 1 ayda bitirirsin. Belki bir ayda dayanmaz.
    Onun yerine iyi bir üni. kazanmaya bak. Veya otel, yemek fabrikasi, lokanta gibi yerlere gir. Bir kaç sene sonra yukselirsin. İyi bir isin olmus olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rena34 -- 12 Şubat 2013; 17:17:08 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbula gitme ulaşım çok sıkıntı.Büyük şehir çok pahalı masrafın çok olur.yeme içme uyuma düşün ama istanbula gelme!
  • 1500 Tl 'ye İstanbul'da ne yapabilirsin. Hiç bir şey anca yersin o parayı yani ihtiyaçların doğrultusunda diyorum. Bak İzmir'de kal ailenin yanında sabret biraz daha bence çabala en azından ailenle aranı düzeltmeye bak . İlla kendi işimi yapıcam bir şeyler satıcam dersen bu konuda ciddiyim pm'den ulaş kemeraltında bir arkadaşım var oyuncak toptncısı kendileri bölgenin en büyükleri git sermayenin bir kısmı ile oyuncak al çık pazarlarda sat ciddi kar var o işte benim sana önerim bu.
  • Hepinize dikkate alıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.istanbul konusunu tekrar düşüneceğim.bu arada ameofonte pm atıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.