|
İstanbul'da bir elektrikli araç şarj sırasında alev aldı
-
-
bu elektrikli araçlara hiç güvenmiyorum
-
O kadar söylüyoruz yan sanayi şarj aleti kullanmayın diye..😜 -
En önemli detay yok haber sitelerinde, marka
ek: burada yazıyormuş Mercedes diye. Geçenlerde de bir mercedes daha yanmıştı kapalı otoparkta, yurt dışında mıydı neydi o da.
Yazın Teslalarda şarj hızının aşırı düşmesi, amerikada şarj girişine ıslak havlu sarmaları ve bu şekilde şarj hızının yükseldiğini belirten angutlar!...
elektrikli araçlarda batarya şarj olurken ısındığı için bataryanın etrafına soğutma sistemi ve kış için de ısıtma sistemi döşeniyormuş ama şarj girişinde bu olmadığı için sorun oluyormuş.
Şarj girişi çok ısınıyor. Şarj cihazını da benim gibi çinden aldıysanız vay halinize, cihaz da yanabilir.
Şarj girişine de soğutma sistemini döşemeyi/uzatmayı ne zaman akıl edecekler acaba
Ya da 800 Volt veya aküde 12 Volt yerine 48 Volt sisteme geçilse belki voltaj yükseltip akımı düşürüp çözebilirler ama yıllar sonra olur o da maalesef.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Aralık 2024; 13:49:4 >
-
Kastettiğiniz araç markası ise haberde Mercedes olarak belirtilmiş.
Şarj cihazı ise evet kullanılan cihaz hakkında bilgi yok -
Kuvvetli ihtimal şarz istasyon aparatından kaynaklıdır. Sanayi Bakanlığı daha sıkı denetlemesi gerekir. Bir diğer nokta elektrik li araç şarz dolum yerleri mutlak surette açık alanda olmalıdır. Bununla ilgili yönetmelik mutlak surette değiştirilmelidir. -
Bi detaylı bilgi düşsün, yorumlarız. -
"Daha önce böyle bir şey olmadı. Daha önce böyle bir şey olsa elektrikli araç almazdım" demek ben dünyadan bihaberim demekten farklı değil. -
Açılın, size yeni fobi isimleri türettim (teşekkürler chatgpt)
Autobatigniphobia: Elektrikli araba yanma fobisi
Bataryaflamafobi: Bataryalı cihaz yanma fobisi
-
Samsung Galaxy Note7 patlıyordu paso ve Türkiye'de kime sorsan fobiyi geçtim bilmelerine rağmen korkulmuyor.
-
Şaşırtmadı... Kelle paça yediği için HIV bağışıklığını kazandığını düşünenlerle dolu bir ülke nihayetinde.
-
Kelle paça esasında bağışıklık için koruyucudur lakin Türkiye'deki büyük baş ve küçük başlar özellikle yaşı ne kadar ilerlerse kemiklerinde ve etlerinde ağır metaller hormonal besinler yüzünden antibiyotikler ile bizlere aksine daha zararlıdır.
Alp dağlarındakinden kelle paça en idealidir diyeyim ama elbette HIV yani virüsleri engelleyemez.
Bağışıklık kuvvetlendirilmesi esasında sadece virüs ve ona bağlı diğer etkileri ( bağışıklık çökmesinin neticeleri ) belirtileri yani yan etkileri baskılar idame ettirir.
-
Yalnız bu kaçıncı Mercedes, hayırdır bu Mercedes'ler niye bu kadar sık yanıyor? -
Büyük ihtimalle araçtan ziyade tesisattan olmuştur. Otoparka saatten kablo cekip istasyon kurma işi bitecektir. Profesyonel firmalarin gelip kendilerinin kurması pahalı olsa da en makul seçenek gibi duruyor siteler için. -
Elektrikli araçların kapalı otoparklara vs girmesi yasaklanması gerekiyor. Yanacak patlayacak endişesine araba park edemez olduk. -
İçten yanmalı araçlara hiç güvenmiyorum istatistiksel olarak daha çok yanıyor çünkü -
Tesla supercharger’da olmayabilir ama benim taktığım kalın kablolar ve 300 kW civarındaki yerlerin hepsinde sıvı soğutma var kablonun içinde. -
ohoo kapalı otoparklar bomba dolu ona bakarsan. tüplü arabaları tankı gizleyip sokuyo millet paso. hepsi birer bomba tüplü arabaların. elektrikliler bari en azından sadece şarjda tehlikeli.
-
Sadece şarjda değil durup dururkende yanıyorlar.
Bursa’da yanan Mercedes jip park halindeydi bide galeri de satış bekleyen başka bir mercedeste park halinde dururken yandı.
Google’a yazın ikisinin de videolu haberi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 9 Aralık 2024; 12:59:26 >
O kadar söylüyoruz yan sanayi şarj aleti kullanmayın diye..😜
|
bu elektrikli araçlara hiç güvenmiyorum |
İçten yanmalı araçlara hiç güvenmiyorum istatistiksel olarak daha çok yanıyor çünkü
|
Riskli olsa tüm dünyada birileri yasaklardı.
Esas içten yanmalı arabaların girişi kapalı otoparklara yasaklanmalı havayı kirletiyorlar sağlık için çok zararlı, kanserojen. |
"Seyir halindeki araç alevler içinde kaldı" haberlerini ne çabuk unuttunuz. Onlar da mı elektrikliydi...
|
O kadar rahat söndüyse batarya olmayabilir.
Birde AC’de bile olsa şehir içinde %100’e getirmenin bir anlamı yok. |
içten yanmalılar çok daha güvenli. bir duman kokusunda aracı terkedersin canın kurtulur. içindeyken bam patlayan elektrikli araçlar var. telefonlar var. dün hindistanda patlama yüzünden1 kişi öldü. hangisi daha güvenli sence?
|
Kullanım kılavuzu okumanın önemi, Tesla'da tüm kapılar kolayca manuel açılabiliyor. https://www.tesla.com/ownersmanual/modely/tr_tr/GUID-AAD769C7-88A3-4695-987E-0E00025F64E0.html |
Benzer içerikler
- instagram hesabım çalındı
- whatsapp sohbet gizleme
- instagram beğendiklerim
- instagram yardım merkezi
- office 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X