Şimdi Ara

İstanbul'da bir elektrikli araç şarj sırasında alev aldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
3.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy şu anda #7
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da sabaha karşı bir elektrikli araç yangını meydana geldi. Başakşehir'deki bir sitenin otoparkında meydana gelen yangın, güvenlik görevlilerinin dumanları fark etmesiyle büyümeden kontrol altına alınabildi.

İHA'nın haberine göre, Mercedes marka bir elektrikli otomobil şarj esnasında yanmaya başladı. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmese de otomobilin o esnada şarja takılı olduğu biliniyor. Yapılan incelemeler sonucu olayın otomobilden mi yoksa şarj cihazından mı kaynaklandığı ortaya çıkacaktır.

Olayla ilgili bölgeye itfaiye ve sağlık ekipleri sevkedildi. Otomobil 14 katlı bir binanın kapalı otoparkında olduğu için bina sakinleri herhangi bir olumsuz duruma karşı tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın otoparktaki diğer araçlara sıçramadan söndürüldü.

Ayrıca Bkz.Arabadan şebekeye deşarj AC şarj aletlerine geliyor

Yanan aracın sahibi Murat Karabayır, "Yangının nasıl çıktığı konusunda bilgimiz yok, elektrikli araç. Aracım şarjdaydı, akşam üstü takmıştım. Daha önce böyle bir şey olmadı. Daha önce böyle bir şey olsa elektrikli araç almazdım" şeklinde konuştu. 

Elektrikli araç yangınları; çeşitli üretim hataları, batarya yönetim sistemi arızaları, kaza veya darbe sonucu meydana gelebilecek batarya hasarı veya şarj esnasında meydana gelebilecek bir olumsuzluk gibi birçok nedenden meydana gelebilir. Elektrikli araçlarda yangın olasılığı içten yanmalı motorlu araçlara göre daha yüksek değildir ancak gerçekleştiğinde yangının kontrol altına alınması daha zordur.

Kaynak:https://www.iha.com.tr/istanbul-haberleri/basaksehirde-elektrikli-otomobil-yangini-14-katli-bina-gecici-olarak-tahliye-edildi-156952994

• bu elektrikli araçlara hiç güvenmiyorum 

• O kadar söylüyoruz yan sanayi şarj aleti kullanmayın diye..😜
  • En önemli detay yok haber sitelerinde, marka

ek: burada yazıyormuş Mercedes diye. Geçenlerde de bir mercedes daha yanmıştı kapalı otoparkta, yurt dışında mıydı neydi o da.

Yazın Teslalarda şarj hızının aşırı düşmesi, amerikada şarj girişine ıslak havlu sarmaları ve bu şekilde şarj hızının yükseldiğini belirten angutlar!...

elektrikli araçlarda batarya şarj olurken ısındığı için bataryanın etrafına soğutma sistemi ve kış için de ısıtma sistemi döşeniyormuş ama şarj girişinde bu olmadığı için sorun oluyormuş.

Şarj girişi çok ısınıyor. Şarj cihazını da benim gibi çinden aldıysanız vay halinize, cihaz da yanabilir.

Şarj girişine de soğutma sistemini döşemeyi/uzatmayı ne zaman akıl edecekler acaba
    Ya da 800 Volt veya aküde 12 Volt yerine 48 Volt sisteme geçilse belki voltaj yükseltip akımı düşürüp çözebilirler ama yıllar sonra olur o da maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 9 Aralık 2024; 13:49:4 >

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Kastettiğiniz ara&#231; markası ise haberde Mercedes olarak belirtilmiş.

Şarj cihazı ise evet kullanılan cihaz hakkında bilgi yok
  • Kuvvetli ihtimal şarz istasyon aparatından kaynaklıdır. Sanayi Bakanlığı daha sıkı denetlemesi gerekir. Bir diğer nokta elektrik li araç şarz dolum yerleri mutlak surette açık alanda olmalıdır. Bununla ilgili yönetmelik mutlak surette değiştirilmelidir.
  • Bi detaylı bilgi düşsün, yorumlarız.
  • &quot;Daha &#246;nce b&#246;yle bir şey olmadı. Daha &#246;nce b&#246;yle bir şey olsa elektrikli ara&#231; almazdım&quot; demek ben d&#252;nyadan bihaberim demekten farklı değil.
  • Açılın, size yeni fobi isimleri türettim (teşekkürler chatgpt)

Autobatigniphobia: Elektrikli araba yanma fobisi

Bataryaflamafobi: Bataryalı cihaz yanma fobisi

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Samsung Galaxy Note7 patlıyordu paso ve Türkiye'de kime sorsan fobiyi geçtim bilmelerine rağmen korkulmuyor.

• smart1978 kullanıcısına yanıt

Şaşırtmadı... Kelle paça yediği için HIV bağışıklığını kazandığını düşünenlerle dolu bir ülke nihayetinde.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

Kelle paça esasında bağışıklık için koruyucudur lakin Türkiye'deki büyük baş ve küçük başlar özellikle yaşı ne kadar ilerlerse kemiklerinde ve etlerinde ağır metaller hormonal besinler yüzünden antibiyotikler ile bizlere aksine daha zararlıdır.

Alp dağlarındakinden kelle paça en idealidir diyeyim ama elbette HIV yani virüsleri engelleyemez.

Bağışıklık kuvvetlendirilmesi esasında sadece virüs ve ona bağlı diğer etkileri ( bağışıklık çökmesinin neticeleri ) belirtileri yani yan etkileri baskılar idame ettirir.

• Yalnız bu ka&#231;ıncı Mercedes, hayırdır bu Mercedes'ler niye bu kadar sık yanıyor?
  • Büyük ihtimalle araçtan ziyade tesisattan olmuştur. Otoparka saatten kablo cekip istasyon kurma işi bitecektir. Profesyonel firmalarin gelip kendilerinin kurması pahalı olsa da en makul seçenek gibi duruyor siteler için.
  • Elektrikli araçların kapalı otoparklara vs girmesi yasaklanması gerekiyor. Yanacak patlayacak endişesine araba park edemez olduk.
  • Thomas Anderson kullanıcısına yanıt
    İçten yanmalı araçlara hiç güvenmiyorum istatistiksel olarak daha çok yanıyor çünkü
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Tesla supercharger’da olmayabilir ama benim taktığım kalın kablolar ve 300 kW civarındaki yerlerin hepsinde sıvı soğutma var kablonun içinde.
  • maximus01982 M kullanıcısına yanıt

ohoo kapalı otoparklar bomba dolu ona bakarsan. tüplü arabaları tankı gizleyip sokuyo millet paso. hepsi birer bomba tüplü arabaların. elektrikliler bari en azından sadece şarjda tehlikeli.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt
    Sadece şarjda değil durup dururkende yanıyorlar.

Bursa’da yanan Mercedes jip park halindeydi bide galeri de satış bekleyen başka bir mercedeste park halinde dururken yandı.

Google’a yazın ikisinin de videolu haberi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 9 Aralık 2024; 12:59:26 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.