|
İstanbul'da DAB+ dijital radyo yayıncılığı başladı: Radyo hışırtısı sona eriyor!
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2006'dan itibaren çanakları çöpe attıracak dijital karasal yayın DVB-T/T2 ne oldu? 19 sene önce yayında idi.
-
Zamanında çok bekledik bu yayınları USB hafiza boyutunda aliciyla TV ve radyo yayınları yüksek kalitede seyredebiliniyor. Artık internet var TV lerde ki programlar çöp zaten alıp da seyredilmez.
-
Bu ne şimdi? Yurt dışında millet bizim tarifelerin yarı fiyatına yüksek kotalı/kotasız 5G kullanıyor; gelmişsiniz 20 senelik DAB+ teknolojisini alkışlamamızı mı bekliyorsunuz? Övünmek için biraz fazla geç kalınmadı mı? Yunanistan'ın minicik adalarında bile 5G var yahu.
Bir çıkar siber güvenlikten 100 puan aldık dersiniz, bir çıkar dab güzellemesi yaparsınız. Teknolojiden ne anladığınız ne de teknolojiyi önemsediğiniz var. Düzgün sabit hat internet almak bile şans işi. İstediğiniz kadar iyi ekipman alın, istediğiniz kadar yüksek ücretli tarife kullanın. Günün sonunda isp size b*ktan servis verdiğinde elinizden hiçbir şey gelmiyor. Kendi çabalarımızla çırpınıp birşey olmasını bekliyoruz hepimiz. İnternetinde sorun lduğunun farkında olmayan da çok insan vardır. Ülkenin çok çok %10'u sorunsuz intenet kullanıyordur.
Neyse darısı dumana... Duman getirsinler de haberleşelim. Eski teknoloji ama en azından kimse sizi kazıklamıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 14 Şubat 2025; 10:41:59 >
-
40 sene evvel evdeki 3 dalgalı (kısa-orta-uzun dalga yayınlarını alabiliyordu) radyoda kısa dalga boyunda yayınlar ararken, uzun dalga boyunda düzenli aralıklarla bir kadın sesinin kodlamasıyla karşılaşmıştım:
"echo, lamda, alpha, delta...."
şeklinde belirli aralıklarla söylüyordu.
Günlerce bu yayını takip ettikten sonra bu kodlamaya cevap verebilmek için radyoyu telsize çevirmek istedim.
İçini açıp teypten söktüğüm mikrofonu bağladım ve kadına kendimce cevap vermeye çalıştım ama kadın o kodları okumaya devam etti.
Sonraki yıllarda o kodların S.S.C.B ajanlarına KGB tarafından gönderilen şifreler olduğunu öğrenmiştim...
-
Radyoyu küçümseyenler deprem olduğunda hayatta kalirlarsa ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar. 99daki depremde elektrik iptal olduğu için uzun müddet tek haber kaynakları arabalardaki radyolarmış
-
Şöyle hızlıca bir bakındım. Araç markalarının broşürlerinde radyo alıcılarının DAB+ olup olmadığı ile ilgili bilgi yok. Hangi araçlarda var acaba? Misal benim 2021 Allure Sport'ta var mıdır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setcom_2000 -- 14 Şubat 2025; 12:27:30 >
-
2006 ya da 2007 gibi USB alıcı almıştım, biraz geç kalmışlar sanki...
-
Beyin uyuşması kulak çınlaması loading :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ciddi misin ? Yoksa bir alıntı mı ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
5 yıldır radyo kullanmıyorum. spotify , youtube music bunların yerini aldı çoktan.
-
Ben birde ona zamanında bir ton para verip çift tunerlı kart almıştım bilgisayara .. öyle durdu bilgisayarda yıllarca bir sonraki kasayada takmıştım bilgisayarı yenilerken ... Baktım gelmiycek o kasayı satarken içinde verdim hediye ettim alan kişiye ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Insan yorum yapmak istemiyor resmen ama boş geçmek de istemiyor :) bu işlerin Çamlıca kulesi faaliyete geçtiği yıla plan proje edilip hayata geçirilmesi gerekmez miydi, sene 2025. Çamlıca Radyo Kulesi 2020'de faaliyete geçmiş. Kurumların çöküşüne bir başka minör örnek görüyorum.
-
"Ancak bu teknolojiyi kullanabilmek için DAB uyumlu radyo alıcılarının kullanılması gerekiyor."
Yani arabalardaki standart radyo alıcılarımız vs kullanamayacak bu teknolojiyi?
Radyo alıcısı olan telefonlarda kullanamayacak sanırım?
-
Her zamanki gibi çok geriden geliyoruz.
-
Bildiğim kadarı ile dab mpeg1 ve mpeg2 codecleri kullanıyor dab+ ise he-aac v2 codec kullanıyor..
Yani elindeki normal dab destekli bir radyo ile bile dab+ dinleyemessin diye biliyorum..
Elindeki cihazın dab+ desteklemesi lazım ..
Avrupa Amerika da çok tutmadı diye biliyorum Avrupa'da bildiğim bbc gibi devletlerin ulusal resmi radyo kanalları var diye biliyorum..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
30 yıllık DAB teknolojisi ülkemize daha yeni geliyor. Anlayın nasıl yönetiliyoruz.
-
Her radyo bu teknolojiyi desteklemediği için hızlı yaygınlaşamaz herhalde veya radyolar hem FM hem de DAB olarak yayın yaparlar. TV'lerin SD ve HD şeklinde yaptığı gibi.
Özellikle şehir dışı yollarda DAB radyolar çok rahat olacaktır. İnsanlar şehir dışındaki yollarda kesintisiz ve cızırtısız radyo dinleyebilecekler böylece. Her şehre gelince de yeni frekans arama derdi bitecektir.
-
Kaç senelik teknoloji yeni geliyor ülkemize helal olsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
2006'dan itibaren çanakları çöpe attıracak dijital karasal yayın DVB-T/T2 ne oldu? 19 sene önce yayında idi.
|
Bu ne şimdi? Yurt dışında millet bizim tarifelerin yarı fiyatına yüksek kotalı/kotasız 5G kullanıyor; gelmişsiniz 20 senelik DAB+ teknolojisini alkışlamamızı mı bekliyorsunuz? Övünmek için biraz fazla geç kalınmadı mı? Yunanistan'ın minicik adalarında bile 5G var yahu.
Bir çıkar siber güvenlikten 100 puan aldık dersiniz, bir çıkar dab güzellemesi yaparsınız. Teknolojiden ne anladığınız ne de teknolojiyi önemsediğiniz var. Düzgün sabit hat internet almak bile şans işi. İstediğiniz kadar iyi ekipman alın, istediğiniz kadar yüksek ücretli tarife kullanın. Günün sonunda isp size b*ktan servis verdiğinde elinizden hiçbir şey gelmiyor. Kendi çabalarımızla çırpınıp birşey olmasını bekliyoruz hepimiz. İnternetinde sorun lduğunun farkında olmayan da çok insan vardır. Ülkenin çok çok %10'u sorunsuz intenet kullanıyordur. Neyse darısı dumana... Duman getirsinler de haberleşelim. Eski teknoloji ama en azından kimse sizi kazıklamıyor. |
Zamanında çok bekledik bu yayınları USB hafiza boyutunda aliciyla TV ve radyo yayınları yüksek kalitede seyredebiliniyor. Artık internet var TV lerde ki programlar çöp zaten alıp da seyredilmez.
|
30 yıllık DAB teknolojisi ülkemize daha yeni geliyor. Anlayın nasıl yönetiliyoruz. |
Kaç senelik teknoloji yeni geliyor ülkemize helal olsun.
|
40 sene evvel evdeki 3 dalgalı (kısa-orta-uzun dalga yayınlarını alabiliyordu) radyoda kısa dalga boyunda yayınlar ararken, uzun dalga boyunda düzenli aralıklarla bir kadın sesinin kodlamasıyla karşılaşmıştım: "echo, lamda, alpha, delta...." şeklinde belirli aralıklarla söylüyordu. Günlerce bu yayını takip ettikten sonra bu kodlamaya cevap verebilmek için radyoyu telsize çevirmek istedim. İçini açıp teypten söktüğüm mikrofonu bağladım ve kadına kendimce cevap vermeye çalıştım ama kadın o kodları okumaya devam etti. Sonraki yıllarda o kodların S.S.C.B ajanlarına KGB tarafından gönderilen şifreler olduğunu öğrenmiştim... |
Radyoyu küçümseyenler deprem olduğunda hayatta kalirlarsa ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar. 99daki depremde elektrik iptal olduğu için uzun müddet tek haber kaynakları arabalardaki radyolarmış
|
dijital karasal TV yayını gelecek gelecek dendi, bir türlü gelemedi. yıllardır artık ordan ses yok, radyosunu getirmişler ancak. kağnı hızı falan değil sümüklüböcek hızıyla gidiyoruz maşallah bu konularda (fiber internet, 5G, dijital yayıncılık vs...).
|
Yine fuzuli ve zarar bir yatırıma imza atmış fuzuliişlerbakanlığı.. Bu teknolojinin mucidi norveç bile rantabl olmadığı için yatırım yapmamakta ayak sürüyor. Yine çarçur edilen vergiler.. He bu arada dab+ yayın dinlemek isterseniz fiyatı 8bin tlden başlayan dab+ radyo alıcısı almanız gerekli. 24 inç smart led tvden pahalı yani.. Ufak bir ayrıntı zaten yakında bakanın bir akrabası yurtdışından getirip 5bin tl kampanya fiyatıyla kerizlere çakar öhöm pardon satar.. Haydi hayırlı traşlar
|
Benzer içerikler
- hileli whatsapp
- iphone film izleme programı ücretsiz
- spotify listesini apple music aktarma
- whatsapp mesaj düzenleme
- mırıldanarak şarkı bulma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X