Şimdi Ara

İstanbul Üniversitesi Yatay Geçiş Komedisi(Bir daha mı?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YÖK bu sene yatay geçişlerde en az %40 ösym puanına bakılmasını gerektiren bir şart koydu. İstanbul üniversitesi de sanırım bu bağlamda toplam yatay geçiş puanının %40’ını oluşturacak şekilde değil de bildiğiniz YKS puanınızın %40’ını (500 aldıysanız 200 puan) ve 4.0 üzerinden aldığınız GANO’nuzun %60’ını alan bir sistem getirmiş. Yıllardır GANO’ya çok ağırlık veren İstanbul Üniversite’sinin bir anda tam ters yönde aşırı gitmesi hiç olası değil. Yani pandemi senesinde olduğu gibi yine İstanbul üniversitesi yatay geçişte büyük haksızlığa sebep oldu. Çünkü bu sistemde

2.5 GANO’lu ve 500 YKS puanlı adayın puanı= 2.5x0.6 + 500x0.4 = 201,5 puan

4.0 GANO’lu ve 497.5 YKS puanlı adayın puanı= 4.0x0.6 + 497.5x0.4 = 201,4 puan ediyor.

Olur da İstanbul üniversitesinden bir okuyan olur diye yazıyorum. Belli ki böyle bir saçmalığı bilerek yapmadınız, tıpkı pandemi senesindeki gibi sistemsel bir zaaf oldu. Düzeltiverin de bu saçmalık süregelmesin. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 23 Eylül 2023; 18:58:13 >

• Fıkra gibi olay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef öyle hocam

• Değişikliği sanırım s*zelci yapmış İstanbul Üniversitesi Yatay Geçiş Komedisi(Bir daha mı?) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c keyfi bir sabittir -- 21 Eylül 2023; 18:32:56 >
  • c keyfi bir sabittir C kullanıcısına yanıt

Sansürlemeyi unuttunuz hocam

• 4lük sistem üzerinden olan agno bence 100 lük sisteme çevrilip yapılıyordur

• YTÜ Ehm kullanıcısına yanıt

Hayır hocam 4,0 üzerinden hesaplıyorlar. 2023 -2024 Güz kurumlarası yatay geçiş puanlarında bu sistemi kullandılar. Puanlar 4.0 üzerinden hesaplayınca tam çıkıyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yatay geçiş için en az 3.00 ortalama gerekmiyor mu?

• o kadar komik bir olay ki ve bu üniversite devletten en fazla desteği alıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yks puanına bakılmasına mı sinirlendin anlamadım ki? bence yks puanına da bakılmalı mantıklı.

• 2021 YKS ye girenlerin suçu ne bu sistemde, onlar daha yüksek sıralama yaptığı hâlde daha düşük puanları var. Yani bu hesaplamada açık bir şekilde haksızlık var. Çoğu ünide de buna benzer hatalar yapmışlar.. Nasıl kıyaslama yapıyorsun ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k23_maestro -- 21 Eylül 2023; 22:18:41 >
  • erhy0 E kullanıcısına yanıt

İstanbul üniversitesinde daha düşükse de başvurulabiliyor. Yanlış hatırlamıyorsam 2.5 ya da 2.65’ti sınır.

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

1.5 gpa farkı 2.5 yks puanı kadar etki etmiyor bu kadar mı önemli yks puanı

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Yks puanına bakılmasına sinirlenmedim kesinlikle. Ama mevcut sistemde değerlendirme puanının %98’i YKS puanı. Bir diğer mesele bunu yanlışlıkla yaptıklarını düşünmem. Çünkü yıllardır İstanbul Üniversitesi Gano’ya en fazla bakan okullardan biriydi. Mevcut sistemde ise bir anda tüm Türkiye’de en fazla YKS puanına bakan okul oldular. YÖK’ün %40 kuralını uygulamaya çalışmışlar(en az %40 YKS dendiği için yine GANO’ya maksimum bakabilmek için YKS’ye %40 değeri vermişler) sanırım ama diğer okullarda olduğu gibi Kişinin YKS Puanı/ Programın Girdiği Senedeki Taban Puanı demek yerine sadece YKS puanı denilince benim gibi 2021’de YKS ‘ye girmiş kişiler 4.0 ortalama bile yapsa asla giremiyor. Pandemi senesinde de Çapa’ya haksız bir sürü yatay geçiş olmuştu sistemsel sıkıntıdan kaynaklı. Bu sene yine saçmalamışlar bence

• Evet hocam resmen saçmalık. Ama çapa yıllardan beridir GANO’ya ağırlık veren bir okul. Ben sistemsel bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 22 Eylül 2023; 1:14:39 >
  • OddNegotiator O kullanıcısına yanıt

Ben de birkaç emailden sonra düzeltirler diye düşünüyorum

• İnşallah hocam ama bu sene uyguladılar bir kere ve yönergede bu şekilde yazıyor. Değişimi için senato kararı gerekiyor bildiğim kadarıyla

• puhahaha bu ne aw

• Hahaha ben başta algılayamadım %40 yks alınıyor sanıyorum. 4 lük sistemdeki ortalamayı o haliyle mi almışlar

100 lük alınsa bile yine saçma bu arada. 2021 yks zorluğuyla 2022-2023 bir değil. Direkt yks puanına bakılmaması lazım girdiğin seneki puanın / girmek istediğin bölüm olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sriiouss kullanıcısına yanıt

Resmen komedi

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.