artis gibi istifa etmek istiyor insan bazen bıkıp. ama o artislik 2 gün sonra aç kalınca faturalar dayanınca bitiyodur diye hissediyorum sizce ne yapmalı ? su an mesela sabah basladıgım işte hala telefon basında mesaj bekliyorum iş bitmedi diye :D resmen kopek gibi calistiriliyoruz. istifa edince rahatlıyo musunuz ? yoksa artislik yapmaya gerek yok once iş bul mu dersiniz , tecrübeleriniz neler? |
istifa etmek rahatlatıyo mu

-
-
Özel sektörde sömürmeyen yer yok hocam biraksan da gidecegin yerde baska zulmler olacak
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
knk ortam su an o kadar düzensiz ki tahmin edemezsin
hadi ona alıştın parana bak dedim kendime
ama bu seferde mesai sonrası çalışmalar basladı sürekli çalısmamız bekleniyo işte bunu kaldıramıyorum
benim mesaim bitince ben çıkıp hayatımı yaşamak istiyorum ama sürekli ulaşılabilir olmam bekleniyor
bu kadarı fazla hocam. belki diğer yerler de güllük gülistanlık olmucak ama bu kadar kötü olcagını zannetmiyorum. daha kotu ne olabilirki?
-
Parasızlık issizlik zor hocam
Sen bi de rahata paraya alistin ps5e xboxa oyun alamayinca cok koyar benden demesi ok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
başka iş bulduktan sonra istifa etmek lazım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sorduğun sorunun cevabı çok net:
A seçeneği: ay sonunda para gelmediği, iş bulamadığın, ne yapacağını bilmediğin durum.
B seçeneği: istemediğin bi işte, belki üstünle aran iyi değilken çalışmak ve az maaş almak.
üzülerek söylüyorum ki insanların %90'ı için B seçeneği çok daha iyidir, A durumu çok daha kötü bi durumdur.
şimdi internette bakıyorum, Efe Aydal gibi bazı kişiler sürekli şunları öğütlüyolar:
- bakın ben köle gibi çalıştırılacağım işleri kabul etmedim, aç kaldım ama kendimi gelişitirdim, sonunda kendi işimi yapabilir duruma geldim. sen eğer köle gibi görüldüğün bi işte çalışıyosan, ve hayatını değiştirmiyosan, risk alamıyosan, biraz da suç sende dostum.
arkadaşlar bu tarz öğütlere kanmayınız. kimse aç yaşayamaz. bu Efe Aydal gibi "aç kaldım ama tırnaklarımla kazıdım" diyenlerin çoğunun aç kaldıkları falan yok. mesela Efe Aydal babadan zengin birisi. İzmir'in en pahalı muhitinde babasından ev hediye edildi kendisine. "aç kaldım" dediği zamanlarda Romanya'ya gidip sevgilisiyle 1 hafta görüşebiliyodu. bu nasıl açlık? bizim gibi tanıdık çevresi olmayan, babasından zerre destek alamayan yapayalnız kişiler bu adamdan öğüt alıp gaza gelir de istifa ederlerse öyle bi travma yaşarlar ki neye uğradıklarını şaşırırlar.
doktor Oğuz Acartürk de aynı kafa. adam "tırnaklarımla kazıyarak ABD'de akademisyen oldum ben" diye öğüt veriyo. ama adamın hem annesi hem babası doktor, en iyi eğitimleri alarak büyütülmüş, kendisi küçükken her yaz tatilini farklı bi ülkede farklı bi eğitim alarak geçiriyomuş. düşünün 80'lerin sonlarında Türkiye'de doğru düzgün kimse yurt dışına turistlik çıkamıyorken bu eleman üstelik 18 yaşından küçük haliyle dünyayı dolaşmış, ama sorsan "tırnaklarımla kazıdım" diye bizim gibi yalnız-desteksiz kişilere masal anlatıyo.
mevcut işiniz kötü olabilir. ama bu durumu değiştirmek için işten arta kalan vakiite çalışmalar yapmanız lazım. bu "çalışma" dediğim şey de büyük oranda tanıdık çevreyi genişletmek şeklinde olmalı, odaya kapanıp bişeylerde uzmanlaşmak değil. mesleğinizle ilgili buluşmalar gerçekleşiyosa onlara gidin mesela. izleyeceğiniz en mantıklı yol bu. sakın "cebimde birikmişim var, 8-10 ay bunla yaşarım" deyip önünüzü görmeden işten ayrılmayın. tanıdık çevreniz yoksa ortada kalırsınız. bu devirde referans olmadan iş bulmak cidden çok zor. "10 ayda her türlü iş bulunur" gibi mantıkları da çöpe atın. tanıdığın varsa 10 saatte iş bulursun, tanıdığın yoksa 10 yılda iş bulamayabilirsin. hayatın gerçeklerini söylüyorum size, masallara kanmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Kasım 2023; 0:59:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
bence de tespitlerin doğru hocam.
özellikle benim çoğu zamanım kendimi arayarak geçiyor zaten.
maddi destekli ve bilinçli aileden büyüyen çocuğun maddi yönden sıkıntısı da olmaz,aile yönlendiriyo zaten,bizim gibi kendi kendimizin yol rehberi olmaya çalışanları,bol bol düş kalklı zorlu süreçler bekliyor.Bazen düşüpte kalkamamalı süreçleri saymıyorum bile
sen ne işle ilgileniyorsun hocam ??
-
mühendisim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne yaparsan yap ama yeni iş bulmadan eski işinden ayrılma.
-
bankanın çağrı merkezinde 7 yıl çalıştım ve 3 ay önce istifa ettim hem de yeni bir iş bulmadan. daha doğrusu noterden haklı fesih yaparak iş yerini mahkemeye verdim mobbingten dolayı. yani bir insanın çalışabileceği en berbat sektör (bankacılık) ve en berbat faaliyet alanında (çağrı merkezi) çalıştım. öyle iğrenç ve rezalet muamele gördüm ki iş verenlerden tarifi imkansız. insan değildim iş verenlerin gözünde, bir hayatım bir yaşantım yoktu. artık yaptıkları şey mobbingi de geçti bildiğin küfür etmeden hakaret ediyorlardı davranışlarıyla. bir iş ortamında dibi gördüğüm için bundan sonra çalışacağım yer eminim ki beni rahatsız etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 18 Kasım 2023; 9:56:0 > -
teşekkürler arkadaşlar ben de sizin gibi düşünüyordum zaten.... hiç artisliğe gerek yok gurur falan diyip. aç kalınca hiçbirinin anlamı olmaz. atar yapacaksan yeni iş bulduktan sonra yapacaksın...
adamsınız beyler
-
Hahaha garip bir tevafuk. Yaklaşık 1 ay içinde istifa edeceğim. O hisse bi bakayım nasıl oluyormuş
hocam geçmiş olsun. sizin yaşadıklarınızı yaşayan çok insan var. umarım daha iyi şartlara sahip bi iş bulursunuz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam çok mobbing görüyosundur falan tabii ki istifa edebilirsin yani o ayrı. ama çoğu kişinin yaptığı hata "nasıl olsa işim var" diyerek tanıdık çevre geliştirmeden ayları-yılları geçirmek, hatta tanıdık çevre gelişmese dahi gerektiğinde iş değiştirebilecek şekilde sektörü takip edip hazıda CV tutmamak, ya da farklı sektörlerden başka iş olanaklarına bakmamak. evden işe işten eve yapınca, yarın bir gün senin başına kötü bi yönetici geliyo, busefer "ulan sektörden koptum" diye oturup o adamı çekmek zorunda kalıyon.
yani ben kimseye iş değiştirmeyin demiyorum ama, diğer dalı görmeden, diğer dalı tutacağınız kesin olmadan, bu dalı bırakıp atlamaya kalkmayın. dal göremediğiniz bi boşluğa doğru zıplarsanız yere yığılırsınız.
bu örnekteki "diğer dalı görmek" benzetmesinin iş dünyasındaki karşılığı tanıdık çevredir. CV bile ikinci planda öneme sahip.
-
ABD'de startup şirket kurup kendince yaşam kurmuş, ev falan almış bi Türk var. adını unuttum.
eleman "iş dünyasında nasıl başarılı olursun" diye bi video çekti. videoda şu tarz öğütler veriyo:
- zaman yönetimini geliştirin
- ufkunuzu açın kitap okuyun
- stres yönetimini geliştirin
- verimlilik odaklılığı eğitimleri alın
eleman böyle bu tarz gerçek dünyayala %100 alakasız saçma-salak öğütlerle bomboş bir video çekti.
sonra baktım kendi ABD'deki ilk yılını anlatan bi video çekmiş. bu eleman kendi ilk işinde çok kaytarıyomuş (kendi deyimiyle) işten kovulduğumda şoka uğramıştım ama şimdi düşünüyorum da beni atmaları çok normaldi diyo.
kovulunca ne yapmış dersiniz? şans eseri bi hafta önce Türk Buluşması diye etkinliğe gidip silikon vadisinde çalışan Türklerle tanışmış. orda IK'cı bi kızla tanışmış. o 1 haftalık tanıdığı kızı arayıp "beni kovdular, iş bulamazsam çalışma iznim sona erecek" diye dehşetle yakınmış. kız korkma bekle demiş, ertesi gün bunu çağırmış ve kendi şirketinde işe aldırmış.
eleman o şirkette kendisine verilen işi zamanla öğreniyo ve sonra istifa efip o öğrendiği işin startup'ını kurup kendi parasını kazanıyo.
Türk Buluşması'na gitmemiş olsaydı %99 çalışma izni elden gidecekti. 15 sene öncesi bu olay, o zamanlar kaçak durma olayı yoktu pek, eleman büyük ihtimal geri dönecekti çünkü kaçak şekilde vasıfsız işlerde çalışmak sitemeyecekti. ama bu hergene "nasıl başarılı olursun" videosunda: "GİT TANIDIK ÇEVRENİ GELİŞTİR ULAN" demiyo. aptal aptal şeyler söylüyo "verimlilik odaklı ol" falan diye.
ayrıca gerçek iş dünyasında işler verimli falan yapılmaz, baştan savma yapılır, yapılmış gibi gösterilir ve müşteriden parası alınıp geçilir. kimse kaliteye-verimliliğe bakmaz. %100 eminim ki bu hergele de kendi kurduğu startup'da aynısını yaparak para kazanıyo.
ama bu hergeleler gençlere öğüt verirken hep YALAN öğütleri veriyolar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Kasım 2023; 12:31:33 >
-
ama ne hikmetse benim etrafımdaki tanıdıklarım, arkadaşlarım gayet iyi şartlarda çalışıyor. ve bu insanlar özellik bakımından benimle aynı. ben çalışırken su içmeye vakit bulamazdım, tuvalete 2 dakikalığına gitsem şefle gırtlak gırtlağa gelirdik. benim kimi arkadaşımın regl izni bile var, kimisi kafasına göre izin alıp çıkabiliyor, kimisinin patron altına araba tahsis etmiş. zaten hafta sonu çalışan hiçbir tanıdığım yok. 10 yıldır çalışma hayatının içindeyim, çalıştığım işler hep hafta sonu mesaisi olan işlerdi. hafta sonu tatil olduğum bir iş bana hiç kısmet olmadı, hep içimde ukte kalmıştır. bu da benim şanssızlığım galiba.
-
İstifa etme esnasında kendini cool hissedersin ettikten sonra yavaş yavaş hüzün pişmanlık karışımı gelir
-
istifaya konsey genel kurulu karar verebilir
görevden affını isteyebilirsin
-
Onu önceden ayarladım hocam, gelmeyecek inşallah
Bende bi bug var 3-4 ay çalışıp işyerinde söylenip istifa ederim.
En Beğenilen Yanıtlar

sorduğun sorunun cevabı çok net:
A seçeneği: ay sonunda para gelmediği, iş bulamadığın, ne yapacağını bilmediğin durum. B seçeneği: istemediğin bi işte, belki üstünle aran iyi değilken çalışmak ve az maaş almak. üzülerek söylüyorum ki insanların %90'ı için B seçeneği çok daha iyidir, A durumu çok daha kötü bi durumdur. şimdi internette bakıyorum, Efe Aydal gibi bazı kişiler sürekli şunları öğütlüyolar: - bakın ben köle gibi çalıştırılacağım işleri kabul etmedim, aç kaldım ama kendimi gelişitirdim, sonunda kendi işimi yapabilir duruma geldim. sen eğer köle gibi görüldüğün bi işte çalışıyosan, ve hayatını değiştirmiyosan, risk alamıyosan, biraz da suç sende dostum. arkadaşlar bu tarz öğütlere kanmayınız. kimse aç yaşayamaz. bu Efe Aydal gibi "aç kaldım ama tırnaklarımla kazıdım" diyenlerin çoğunun aç kaldıkları falan yok. mesela Efe Aydal babadan zengin birisi. İzmir'in en pahalı muhitinde babasından ev hediye edildi kendisine. "aç kaldım" dediği zamanlarda Romanya'ya gidip sevgilisiyle 1 hafta görüşebiliyodu. bu nasıl açlık? bizim gibi tanıdık çevresi olmayan, babasından zerre destek alamayan yapayalnız kişiler bu adamdan öğüt alıp gaza gelir de istifa ederlerse öyle bi travma yaşarlar ki neye uğradıklarını şaşırırlar. doktor Oğuz Acartürk de aynı kafa. adam "tırnaklarımla kazıyarak ABD'de akademisyen oldum ben" diye öğüt veriyo. ama adamın hem annesi hem babası doktor, en iyi eğitimleri alarak büyütülmüş, kendisi küçükken her yaz tatilini farklı bi ülkede farklı bi eğitim alarak geçiriyomuş. düşünün 80'lerin sonlarında Türkiye'de doğru düzgün kimse yurt dışına turistlik çıkamıyorken bu eleman üstelik 18 yaşından küçük haliyle dünyayı dolaşmış, ama sorsan "tırnaklarımla kazıdım" diye bizim gibi yalnız-desteksiz kişilere masal anlatıyo. mevcut işiniz kötü olabilir. ama bu durumu değiştirmek için işten arta kalan vakiite çalışmalar yapmanız lazım. bu "çalışma" dediğim şey de büyük oranda tanıdık çevreyi genişletmek şeklinde olmalı, odaya kapanıp bişeylerde uzmanlaşmak değil. mesleğinizle ilgili buluşmalar gerçekleşiyosa onlara gidin mesela. izleyeceğiniz en mantıklı yol bu. sakın "cebimde birikmişim var, 8-10 ay bunla yaşarım" deyip önünüzü görmeden işten ayrılmayın. tanıdık çevreniz yoksa ortada kalırsınız. bu devirde referans olmadan iş bulmak cidden çok zor. "10 ayda her türlü iş bulunur" gibi mantıkları da çöpe atın. tanıdığın varsa 10 saatte iş bulursun, tanıdığın yoksa 10 yılda iş bulamayabilirsin. hayatın gerçeklerini söylüyorum size, masallara kanmayın. |
Benzer içerikler
- akülü vidalama tavsiye
- tinder hakkında yorumlar
- kulak deliği kaç günde kapanır
- parliament aqua blue
- maraz ali sözleri
- çay emojisi
- exxen de neler var
- sodyum iyon batarya
- galaxy unpacked
- indirimler ne zaman başlıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X