Şimdi Ara

İtiş hareketlerinde ağırlık arttırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ekim ayından beri çok düzenli olmasa da haftada 3-4 gün spor salonuna gidiyorum. Bench Press, Dumbell Pres, Overhead Press gibi itiş hareketlerinde ağırlık arttırırken zorlanıyorum ama Squat,Barbell Row,diğer çekiş hareketlerinde falan daha kolay ağırlıklarım artıyor.Ocak-Şubat gibi omzumdan sakatlanmıştım 1 aya yakın baya hafif kilolarda çalışmıştım ama şuanda sakatlığım yok.182 boy kilo 75-78 arası değişiyor.

• yani kaç kg da zorlanıyorsun onlarda? normaldir direk kol kuvveti gücü istiyor o hareketler squat felan vucut kaldırıyor güç kuvvet kazanmak lazım onun için bende incline pres'de zorlanıyorum şu an da bende dumbel pres 20 20 alıp 8 10 tekrar yapamam düşük set yapıp bunlara vucudu alıştırmak lazım ağır alıp en mantıklısı ve güç kuvett kazanmak için
  • @gladyo38
    Bench Press 70-75 kg Dumbell Press ve Incline DP te 20-28 kg arası Overhead Presstede 45 kgda falan çalışıyorum.Bide bench press yaparken göğsümü dumbell pressteki gibi hissedemiyorum.
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scarface007 kullanıcısına yanıt
    Vücut ağırlığın kadar bench yapıyorsun daha ne işte. Birde 75 kilo bench kaç set kaç tekrar? Eğer kilo artışı güç istiyorsan 5x5 sisteme geç arzuladığın ağırlığı %20 geçicek kadar devam et ve sonra %10 azaltıp normal düzenine dönebilirsin.

• semavi7 kullanıcısına yanıt
    Squat,Bench Press,Barbell Row gibi hareketleri 5x5 şeklinde yapıyorum genelde.Diğer izole hareketleri daha az set daha fazla tekrar.Benchte diğer hareketlere göre ağırlık arttırmakta daha fazla zorlanıyorum.Bir süre dumbell presse ağırlık versem fayda eder mi acaba?

• Bench de agirlik artırmak bir süre sonra cok zordur. Yukarida da denildigi gibi squatta deadliftle tüm vücutla kaldiriyorsun,rowlarda da cheat yapabilirsin. 100 kilo üstü bench yapabilen insanlarin üst vücudu dikkate değer sekilde geliskin oluyor. Dışarıdan bakinca spor yaptığı bellu olur kollari gogusleri omuzlari sırtı gelişmistir

Yani demek istediğim cok hizli bir surec degil antrenmanlari düzenli yap gerekirse bulka girip kilo al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 18 Haziran 2017; 1:22:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dambıl ağırlık seçimi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @afka9
    Evet hocam kendi kiloma yaklaştıktan sonra ağırlık arttırmak zorlaştı mesela 50 den 60 a çıkarmak 60 tan 70 e çıkarmaktan daha kolaydı.
    çekis hareketleri itmelere göre herzaman fazla olur zaten.bu fizikle alakalı birsey. ama 1-2 yıldır pushlar artmıyor diyosan tricepslere biraz yüklen
  • 75 kilo birinin 75 kilo kaldırabilmesi kötü degilki dostum. Oldukça iyi yani. İtiş hareketlerinde ağırlık arttırmak zaten daha zordur.

• Evet hocam biraz canımı sıkıyodu ama dediğiniz gibi kiloma göre iyiymiş.Ben hep diğer hareketlerle kıyaslıyodum ama onlarda çok daha fazla kas aktif oluyor.

Bak Furkan ağırlık artmıyan hareketlerde geriye dönmeyi öneriyor. 75 basıyorsan 70 veya 65'e in ordan tekrar yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semavi7 -- 18 Haziran 2017; 15:21:33 >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam onu duymuştum deneyeceğim
    Çok iyi bir ağırlık hocam. Ne kadar zamanda ulastiniz 75 kg ye? Ben 55 kiloyla çalışabiliyorum şuan anca.

• Hocam ekimden beri düzenli şekilde çalışıyorum.Ekim ayından 3-4 ay öncede salona gitmiştim 5-6 ay kadar ama çok bilinçsizce yapıyodum beslenmeye dikkat etmiyodum compound hareketlerde yapmıyodum.Geçtiğimiz ekim ayından beri Squat,bench press,barbell row,deadlift gibi compound hareketlerde mümkün olduğunca ağırlık arttırmaya çalışıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.