Şimdi Ara

İtopya garanti muadil ürün değişim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ekran kartımı garantiye yolladım itopyadan almıştım 20 gün sonra geri dönüş geldi elimdeki kart Sapphire RX5500 XT Pulse 11295-01-20G 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı​ydı sizce ne karar vermeliyim THH ye mi başvurmalıyım yoksa kart mı almalıyım 2000 tl vericek butçem yok gibi önerilen kartlardan mı seçmeliyim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi ?

İtopya garanti muadil ürün değişim

• 1650 o kartın dengi değil. Aynı karttan iste.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynisini iste yada ust modelini yani 5500xt yerine 6600xt gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ya Ucretsiz 2060 versinler ya da 6600XT versinler.Vermiyorlarsa Tuketici Heyetine Basvurun.

• huso kullanıcısına yanıt

bende de msı 1660 süper serviste. değişim kararı verildi

sinerji bilgisayarın elinde bu ekran kartı yok. kart faturada 3700tl ye alınmış. şu an 6bin den almıştım ben

para iadesi yaparlarsa ki imkansız 3700tl yapacaklar. üst model için fiyat farkı isterlerse onda da 3700tl üzerine mi para isteyecekler nasıl olacak merak ediyorum

• lonely warrior kullanıcısına yanıt

O yoksa seve seve 2060 verecekler.Vermezlerse THH verin.

• yasal olarak ellerinde aynı karttan yoksa bir üst modeline vermek zorundalar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abi bunların elinde hiç kart yok galiba. bir üst yoksa ne oluyor daha da üstüne doğru mu gidiyor acaba

bu fiyat farkı istedikleri neden fark isteniyor o zaman tam anlamadım

• O kartın muadili 1650 superdir.Düz ve süper arasındada çok büyük fark var.

• elinde muadil kart yok diye üst model vermek zorunda değil kimse. satıcıda para yoktur, muadil kart da yoktur ancak o zaman heyet-meyet ceza vermesin diye üst model varsa elinde verir. kart olmayıp para varsa iade yapar olur biter.

kendi keyfinize esnetemezsiniz kuralları.

• Muadili olan 1650 superi isteyeceksiniz yoksa hakem heyetine gitmek zorunda kalacağınızı belirteceksiniz. Kanunda esnemeye müsait bir ifade yok, çok açık ve net.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mxsr -- 8 Ekim 2021; 8:29:54 >
  • hiç nvidia muadline falan girmeyin oralarda sizi yaş tahtaya bastırmaya uğraşırlar kanuni olarak haklarınız aynı ürünün karşılanması yoksa üst modelinin karşılanması veya fatura tutarının iadesi ve bu koşullar tüketicinin tercihine bağlıdır satıcının değil. ticaret yapıyorlarsa löpçük diye kârları indirmesini bildikleri gibi bu tarz durumlardada yasaların emrettiği şeyleri karşılamak zorundalar.

• thh ye sormak lazım fatura tutarını ogünün dolar karşılığı olarak alma hakkı varmıymış o kart sonuçta ithal bir üründü ve ödenen meblağ o günün rayiç bedeliyle usd tutarı idi ve istenecek tutarda usd olabilirmi thh ye onu bir sor kardeş

• shruikan kullanıcısına yanıt

Kart olmadigindan mi yapiyirlar sana 3 e sattigimiz karti simdi 8 e satiyoruz al 3 bini gule gule demek icin mi yapiyorlar?

Sonucta distribütör yenisini veriyor mu?Veriyor.

1660 yoksa ust modeli 2060 verecek bu kadar net...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kanun maddesini açın okuyun, işkembeden sallamayın.

"Üst model" diye bir ifade geçmez, "muadili" ifadesi vardır; "elinde muadili ürün ya da hizmet yoksa bedel iadesi" geçer.

"Elinde aynısı yoksa üst modelini verecek, bu kadar net" git de avukata veya savcıya o kadar biliyorsanız bakalım nereleriyle gülecekler size.

• Hatta size söyle söylim Kart bozuldu para iadesi kabul etmediniz 5500XT diyelim. Ve adamlardada Sadece ellerinde 3080Tİ kalmış olsun. Baskada kartları olmasın.

Eğer siz para iadesini kabul etmıyorum derseniz

Ya size 5500xt falan bulup vericekler yada ellerindeki Tek stok olan 3080Tİ vermek zorundalar. Ayrıca 3080Ti için herhangi bir bedel fiyatta ödemenize gerek yok. Elinde stok olmaması sizin sorununuz deil.

Fiyat farkıda talep edemez sizden. Yasa bu sekilde

• Firma bunu toptancısına ya da üthalatçıya iade ederken dolar karşılığı iade ediyor. Aralarında TL diye bir işlem olmaz. Para iadesi bile yapsalar güncel dolar karşılığı olarak paranızı talep edin.

• Aynı durumu aynı firmayla yaşadım.

Thh kararı da leyhime sonuçlandı. Yine ürün önerdiler. İcraya verdim. Süreç devam ediyor.

• üste emir veren kardeş emrin silgimin üstüne

• WarSaw kullanıcısına yanıt

O benimde aylardan beridir dikkatimi cekti. Bu tip her konuya bu sekil yazar, emsalleri olmasina ragmen, muadil kelimesine takilip, firma cikari ne ise onun hakkinda yorum yapar. Ya bir firma calisani yahut baska bir hesabi var ki bunu biz bilemeyiz, kimin kalbinde ne yatar Allah bilir. Ayni durumdan hakkiyla cikanlari istediklerine kavusanlari görmezden gelir, mahkeme kararina binanen icraya basvuranlarida görmez. Sen bir mali satiyorsan, destekte vermek zorundasin. Bu destek müsteri odakli olmak zorundadir. Tüketiciyi koruma kanunlari neden cikmistir? Adi üzerindedir, tüketiciyi koruma! Bunu anlayamayan buraya yorumda yazmasin. Garanti zaman araliginda arkadasin karti bozulmus. Aldigi fiyat ile suan fiyat bir degildir. Suan bunu ödeyecek durumu yoktur, üste verecek parasida yoktur. Ve muadil kart diler, kendi karti 8gb tir. 4gb lik kart almak istemez. Kim ister? Konu sahibi bu konuda magduriyetinin giderilmesini ister. Avukat tutmasina gerek yoktur. Hakem heyeti ve mahkemesi zaten kendisini hakli bulacaktir. Zaman alir, bu süre zarfinda kartsiz kalir lakin diledigine kavusur. Bu kadar basittir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.