|
Bildirim
|
Öncelikle İTÜ kaliteli bir okul, bunu uluslararası ve geçerli birçok araştırmaya bakarak söylüyoruz.
Ama 41 kişi alıp, iktisatın yerine farklı bir isim kullanıp(aynı program) daha mezun vermeden "Bakın biz ODTÜ'den iyiyiz, bak bak puanlara bak" demek çok yanlış bir yaklaşım. Tabiki iyisiniz, farklı bir eğitim anlayışınız var; ancak daha mezun verip bu mezunların işlerinde ne derece başarılı olduklarını gözlemlemeden tabir-i caizse bu ülkenin finansını yıllarca yönetmiş ODTÜ'ye kendinizi denk görmeniz hata olur. Olay kaç puanla girdiğine değil nasıl çıktığına bakar. Tek alana yoğunlaşma işi benim kafama yatmadı. İktisat bir bilimdir, psikoloji gibi. Nasıl ki lisans düzeyinde iken "klinik, sosyal, deneysel..." gibi psikoloji alanlarına yoğunlaşmıyor, yüksek lisansa bırakıyorsak iktisat için de aynısını yapmalıyız. Nitekim, ITÜ TM alanında güzel bir başlangıç yapmış köklü bir üniversitemiz. Seçecekler, eğer iktisat bölümü için kararları kesinse, gönül rahatlığı ile seçebilir. Ben olsam ODTÜ iktisat bölümünü yukarıdaki sebeplerden dolayı öne yazardım; ancak İTÜ gelince de üzülmez idim. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.ozbek -- 4 Temmuz 2015; 11:55:31 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seydabucak -- 4 Temmuz 2015; 14:22:58 > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eliminated -- 13 Temmuz 2015; 3:00:57 > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
odtü iktisatın ardından ikinci tercihim. 2020de 4bin küsürdü. bu sene 3.2k diyorum. herkese bol şans. |