Şimdi Ara

İTÜ Maden Müh. vs İTÜ Jeoloji Müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet beyler hangisine gideyim sizce? 1 sene daha beklemek istemiyorum. Bu meslekleri de severek yapacağımı düşünüyorum.

• Up Upp!
  • evet maden nasıldır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle birşey duymuştum doğruluğundan emin değilim.Maden mühendisleri sanırım çevre koşullarından dolayı erken emekli ediliyor.Tabi sen İTÜ okuyupta devlete girmezsin büyük ihtimal.Ama araştır bunu.Zararlımış sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarman29

Şöyle birşey duymuştum doğruluğundan emin değilim.Maden mühendisleri sanırım çevre koşullarından dolayı erken emekli ediliyor.Tabi sen İTÜ okuyupta devlete girmezsin büyük ihtimal.Ama araştır bunu.Zararlımış sanırım.

Zararından çok risklerinden dolayı oluyor o, malum biliyorsunuz madenler çöküyor bazen insanlar ölebiliyor. Ama ne yapabilirim elimdeki puanla en iyi imkan bu. Makina da yazabilirim ama bana göre kıytırık üniversiteler olduğu için aklım kalıcak sürekli mutlu olmayacağım. Bir de aslında çift anadal yapıp zor da olsa ikisini de okusam nasıl olur diye düşünüyorum, hem maden hem jeoloji mühendisi olsam mesela, hoş olmaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Seyyah

quote:

Şöyle birşey duymuştum doğruluğundan emin değilim.Maden mühendisleri sanırım çevre koşullarından dolayı erken emekli ediliyor.Tabi sen İTÜ okuyupta devlete girmezsin büyük ihtimal.Ama araştır bunu.Zararlımış sanırım.

Zararından çok risklerinden dolayı oluyor o, malum biliyorsunuz madenler çöküyor bazen insanlar ölebiliyor. Ama ne yapabilirim elimdeki puanla en iyi imkan bu. Makina da yazabilirim ama bana göre kıytırık üniversiteler olduğu için aklım kalıcak sürekli mutlu olmayacağım. Bir de aslında çift anadal yapıp zor da olsa ikisini de okusam nasıl olur diye düşünüyorum, hem maden hem jeoloji mühendisi olsam mesela, hoş olmaz mı

Hoş olur hocam da millet birini zor okuyor ayrı bir efor sarfetmek gerekiyor ama kendine inanıyorsan neden olmasın oku tabi.

• quote:

quote:

quote:

Hoş olur hocam da millet birini zor okuyor ayrı bir efor sarfetmek gerekiyor ama kendine inanıyorsan neden olmasın oku tabi.

Öyle tabi hocam amaemek olmadan yemek olmuyor malesef, kimse sorsam farklı birşey söylüyor. Kimisi diyor okumak için giden adam işini de buluyor güzel kazanıyor, kimisi de diyor iş felan yok simit satarsın ordan çıkınca. Deliricem yahu tercih felan yapmayıp atlıcam aşağı hepimiz kurtulucaz o olucak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyyah -- 23 Temmuz 2012; 12:08:17 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Öyle tabi hocam amaemek olmadan yemek olmuyor malesef, kimse sorsam farklı birşey söylüyor. Kimisi diyor okumak için giden adam işini de buluyor güzel kazanıyor, kimisi de diyor iş felan yok simit satarsın ordan çıkınca. Deliricem yahu tercih felan yapmayıp atlıcam aşağı hepimiz kurtulucaz o olucak

Dayan hocam şunun şurasında 4 sene okuyacaksın bir de hazırlık desek 5 okul bittiğinde bir de askere gidersin 6 yılı bulur.6 yıl sonra belki iş bulursun.

Şaka bir yana iyi bir üniversiteye gideceksin elinden geleni yap, gerisi zaten gelir.

• Up Up daha çok görüş lazım beyler lütfen bilen ciddi görüşü olan DUYDUKLARINI DEĞİL, bildiklerini aktaracak abiler arıyorum. (sarman29 sen alınma saçma sapan bilip bilmeden konuşanlara kızıyorum)
  • Uppp!!
  • Upp!!
  • Tabiki jeoloji
  • bildigim kadarıyla madende sahaya inersen iyi para kazanıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okanpaşa

Tabiki jeoloji

Neden jeoloji?
  • quote:

quote:

Tabiki jeoloji

Neden jeoloji?

İTÜ de okuduktan sonra zaten iş bulamama gibi bi derdin yok. Jeoloji maden mühendisliğine göre daha düzgün yerlerde çalışma olanağı sunuyor. İş konusunda başka üniversite olursa tartışılır ama İTÜde yapacagın seçimde yerinde olsam jeolojiyi seçerdim
  • quote:

quote:

quote:

Tabiki jeoloji

Neden jeoloji?

İTÜ de okuduktan sonra zaten iş bulamama gibi bi derdin yok. Jeoloji maden mühendisliğine göre daha düzgün yerlerde çalışma olanağı sunuyor. İş konusunda başka üniversite olursa tartışılır ama İTÜde yapacagın seçimde yerinde olsam jeolojiyi seçerdim

Ben de araştırdım biraz ama, jeoloji inşaatla ilgili daha çok. Ben bizzat madenle uğraşmak istediğim için madene daha yakın duruyorum gibi. Ve jeoloji okumak ezbermiş sadece, ki ben ezberden nefret ederim.

• Upp1!
  • bu konuyu açan arkadaş sanırsam madeni tercih etmeyi düşünüyor şu anda.. arkadaşlar bilen varsa YALVARIYORUM söylesin, kaç gündür her kafadan ayrı ses çıkıyor bıktım resmen bıktım. biri ona çamur atıyor biri diğerine. ben okulu İSTANBULda bitirmek ve İSTANBULDA ÇALIŞMAK istiyorum, demek istediğimi anlatabiliyor muyum?

bu Allahın belası ekşisözlük zaten her yeri kötülüyor, aklımda her şey birbirine karıştı. Jeoloji için diyolar istanbulda imkan var, madenci sadece maden çıkarır, ki anladığım kadarıyla herkes bunda hemfikir.
    madenciye sordum diyor ki jeolojinin istanbulda çalışma imkanı 10 ise madenin 100 hatta 1000dir.
    jeoloji ve maden müh odalarına mail attım cevap gelmedi. jeoloji odasını aradım, adam güzel güzel anlattı, madenin ne olduğundan bahsetti, dedim tamam madeni yazmıcam, madeni aramadım işte eşek kafam. şimdi akşam olmuş ortalık yine karıştı, jeoloji mi maden mi allah kahretsin bilsem eşit ağırlık falan olurdum yazardım istanbul işletmeyi ömür boyu rahat.. yarın tercihler bitiyor nolur bilenler yazsın artık birbirine çamur atmadan.

• bu konu ygs lys bölümüne yazılmış, buradaki mesajımı kopyalayıp, üniversiteler bölümünde konu olarak açsam modlar bi şey der mi acaba? iki yerde aynı mesaj? yarın tercih yapılacak ama mecburum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.