İTÜ ODTÜ vb.. Üniversitelerin Abartılmış Bir Balon Olduğu Gerçeği..
-
-
bir üniversiteyi derece ile giren öğrenciler belirlemez
orada eğitim ve araştırmayı teşvik edip yönlendirecek - beyinler arası bir yarışmayı diploma alsa bile zihinde yaşatmaya devam ettirecek akademisyen kadrosu lazım
o tür akademisyenleri de yönetecek bir yönetici idari kadro gerekiyor
bu kadroların da kendi aralarında geçmişlerinde yaptıkları çalışma ve başarılar olması gerekiyor
şimdi son 20 yıl hatta 30 yıl içinde bu tür bir kadro gelişimi için neler yapıldı ve yüksek öğrenim için yapılan yatırımlar ne oldu diye sorgulamak lazım
akedemizyenleri sakalından dolayı dışlayan idari kadroyu mu
veya hazırladığı tezlerin içeriğini detaylı inceleyip okumak yerine alıntı yapılan kayıt veya araştırmalara bakarak 100 lerce sayfalı tezleri incelemeden red eden grubları mı
bir konuda çalışma yapılmamış veyahut tez çalışması olarak sunuluna bir hastalık da uygulana tedavi metodlarının yenilik ve farklılıklarının incelenmemesi
daha önce denenmemiş veya araştırılmamış matematik veya fizik teorem ve kuramlarını uygulama sahasında doğru yanlışlığını deneysel olarak sunmuş birini red etmeyi mi
tezlerin veya araştırmaların mutlak yurt dışında yapılmış ve başarılı olmuş çalışmalara dayandırılma zorunluluğu mu
eğitim program ve tüzüklerinin 1-2 yıl aralıkla sıfırlanıp sürekli değiştirilmesi ve başarı notlarının geriye çekilmesi mi
ne olduğu hala belli olmayan "kanaat notu" gibi tüm başarısız derslere rağmen sınıf aşırttırılması mı
ve de herkesin yüksek öğrenim zorunluluğu varmış gibi yüksek okul sayısının arttırılıp başarı derecelerinin geril çekilmesi mi
orta eğitim ve meslek eğitim kısımlarının tv ve sohbetler de hakir görülerek bir baskı psikoloji uygulanıp, geldiğimiz ve de gelecek zamanlar için gereken orta grub meslek çalışanlarının yok edilmesi mi
bütçede en ufak dilimlerden biri olan eğitim bütçesinin sürekli örütülü ödenek den çok daha aşağılara çekilmesi ve seçimlerin bir makam mevki statür koltuk sevdasını aleni ortaya koyacak şekilde çok uçuk rakamlar ile seçim programlarının ve seçim showlarının yapılması mı ? sonra da bu harcanan paraların yerine nereden nasıl bir telafi olduğunun sorgulanmaması mı ?
eğitim bir kültür göstergesidir
tam teşekküllü bir hastahane gibi eğitim de herşeyi ile düşünülüp planlanması ve sürekli değişiklik uygulanmaması gerek. 8 yıllık bir zorunlu eğitim programı sürecind enaz 3 defa müfredat değiştirilmesi hangi mantık iledir
ayrıca neden 8 yıllık bir zorunlu eğitim var ki ?
gençlerimizin hem geleceği hem de toplumsal faydası için bu eğitim 12 veya 14 sene olması daha doğru olacaktır
8 yıl tüm temel eğitimlerin verileceği buna yabancı dile giriş dahil.
diğer 4 yıl ise 2 yılı öğrencinin yüksek öğrenime uygunluğunun belirleneceği; uygun olanların 2 yıl daha ünv hazırlık eğitimleri ile ki buna müfredatdan kaldırılan integral ve türev konuları da dahil konuların ilk seviyelerinin verileceği eğitim programının olması
öğrenci yüksek öğrenime uygun değil ise diğer 4 yıl boyunca uygun mesleki eğitim verilerek hem bireysel geleceği hem de ülkenin ihtiyaç duyduğu en temel mesleklerin eğitimleri güncel teknoloji destekli olarak verilerek brançlarda uzmanlık sağlanması gerekmektedir. Buna çöpçülük ve süpürgecilik - fırıncılık meslekleri de dahil.
şuan ki ülke temek eğitim kısmı zaten facia olduğu aleni olarak belli.
yüksek öğrenim ise o da halen çok fazla soru işaretleri dolu. Çünki eğitimli veya beyin kadro sürekli ülkeden kaçıyor veya kaçmak zorunda bırakılıyor
dolayısı ile burada yaşamaya DİRENEN kadronun da gelecek endişeleri var.
mevcut hükümet değişirse değişir mi..
maalesef değişmez.
çünki muhalefetin de orjinal bir eğitim programı veya yatırım düşüncesi yok. her seçimde onlarında da balon vaadlerini gördük duyduk
ama öncelik ülke içindeki maddi ve manevi asalaklardan kurtulmamız gerekiyor
buna pkk sevicileri ve destekçileri dahil
1980 - 2000 yılları arasında öldürülmüş öğretmen - güvenlik kadromuzun anısına
-
şimdi devir internet devri
-
Siz ülkemize neyin faydasını olduğunu nereden bileceksiniz ki?
Abartılmış balon olsalar diplomaları dünya çapında geçerli olmazdı. Pasaport gibi diploması var bu okulların.
-
zile basıp kaçan çocuklar gibi...
anonim ne la :))
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu üniversiteleri kazanamayan ergen sendromu ..
-
Bu ünileri bitirenlerin çevremde hepsi maddi durumu çok çok iyi adamlar paraya para demiyor,açım işsizim diyenlerin bitirdiği okullar ortada.
O konuda ülkede sorun var mühendisliği masa başı yatış memuriyet işi görürsen teknolojide gelişemezsin üretemezsin geri sömürge kalırsın, o ülkenin 1960+ lardan beri gelen kibirli cahal memur kafası,mühendis adam sahada eşek gibi çalışacak üreticek.
Youtube de açıp baksınlar o japon yada abd li mühendisler nasıl ortamlarda çalışıp üretiyor o teknoloji sanayi nasıl gelişiyor, millet yattığı yerden pc başında 2 tık tık la süper güç zengin oluyor sanıyor bunlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 1 Mayıs 2024; 12:19:32 > -
Bıktık bu anonim konulardan.
-
Ülkedeki bir çok girişim ve girişimci itü odtü gibi üniversitelerden mezun. Çok harika işler yapanlar var.
Türkiyede bu girişimleri tutabilecek ve destekleyecek bir ekosistem olmadığından büyük bir bölümü de yurtdışında.
Okuldaki lisans seviyedeki arkadaşların çok büyük kısmı yurtdışına gidecek.
Edit:
Örnek Eren Bali Udemy kurucusu
Cüneyt ÖzdemiryoutubeDünyadaki herkesin neredeyse her konuda kursa katılabileceği veya kurs verebileceği çevrimiçi bir piyasa olan Udemy'nin kurucusu Eren Bali Cüneyt Özdemir'le başarısından . Kurslara istediğiniz zaman, istediğiniz yerden erişebilirsiniz. Udemy'nin misyonu, herkesin her şeyi öğrenmesine yardımcı olmaktır. Sonsuz potansiyelinizi, gerek kariyer gelişimi gerek kişisel ilgi için olsun, kendi koşullarınız altında yerine getirebilmeniz için talep üzerine ve uygun fiyatlı kurslar sunuyoruz.https://www.youtube.com/watch?v=vTGv8qEy-eo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfbmfb -- 1 Mayıs 2024; 14:32:14 > -
Forum değil çocuk parkı. Kendi hesabıyla fikrini açıklayamayacak kadar acizler anonim konu açıyor.
O üniversitelerin kapısından giremezsin açtığın konuya bak.
-
Konuyu açan da hep aynı kişi . Hangi saçma konuya girsem aynı mesaj sayısı.
-
dh anonim lerinden gelen mesajlara anlam yüklememek lazım hocam, vur deyince öldürecek tip konusu olmuş biraz, troll çağrışımları var zaten, 1 dolar 1 tl ile bu ünilerin alakası %10 falan
ülkede her anlamda leşlik fink atıyor arkadaş gariban ünilere patlatmış, sıra gelmez oysa
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 1 Mayıs 2024; 15:27:30 > -
Abartılmış değil AKP döneminde içi boşaltılmış, torpille atama yapılmış diyeceksin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X