Şimdi Ara

İTÜ VE İTÜ CENG İNCELEMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
6
Favori
3.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ön bilgi: bölüme yeni girişliyim ve ilk dönemim yeni bitti.

konuda yazanlar dışında sorusu olan yazabilir

nerden gireceğimi bilemedim o yüzden pandanın konusundan ilham alarak bölümdeki dersleri anlatayım. bölümle ilgilenmiyosanız biraz aşağı kaydırın.

BÖLÜM HAKKINDA:

MAT103: klasik mat1. bu yıl özelinde diğer üniversitelere ve geçmiş yıllara göre daha kolay gidiyodu ta ki final kamyon gibi çarptı. söylenecek pek bi şey yok. hiç bilmeyen için integral hariç diğer konularda ayt matın üstüne çok az şey ekleniyo. yksde yaptıysanız zorlanmazsınız

FIZ101: klasik fizik1. hocamın ingilizcesinin 0 ile a1 arasında bi yerlerde olması dışında ilginç bi şey yok. yine hiç bilmeyen için direk ayt mekanik konuları + türev falan giriyo işin içine mat kısmındaki son cümle geçerli.

bunun bi de labı var ayrı ders olarak. deney falan yapıyosun keyifli olabiliyo. ama devamsızlık sıkıntısı var gitmediğin an ba'ya düşüyosun 2 devamsızlık hakkı falan var zaten rapor dahil. dikkat. deneylerden tam puan almamak için çabalaman lazım o açıdan sıkıntı yok

BLG101: bilişim sistemlerine giriş dersi. programlamaya giriş dersi değil (hoca tarafından özellikle vurgulandı) biraz garip bi ders. en basicten girip binary, github derken excel, html, css, ucundan javascript falan anlatılıyor. saydıklarım genelde bir max ikişer hafta. ilk bölüm dersimizin müfredatı niye bu, niye ikinci dönem alacağımız programlama dersi değil pek anlamlandıramadım, vardır bi bildikleri diyelim.
    ayrıca vizesi çok otistikti, boş ezber sorular.
    genel anlamda bayılmadığım bir ders oldu ama hoca çok kral adamdı.
    ekleme: her hafta ödev veriliyor. ödevler zor değil, ne yapacağını madde madde anlatıyo genelde. site falan yapıyon işte paso bi de 3 dersin sonuncusu lab. orda da ödeve benzer bi durum var o an yapıyosun.

BLG113: itüde sanırım her bölümde olan boktan "x mühendisliğine giriş ve etik" dersi. her ders ayrı bi asistan, hoca, bi şeyler bilen insanlar gelir bi şeyler anlatır bölümle bağlantılı sonra gider. 2 haftada bi toplam 5 tane 6-7 sayfalık (ai, iot gibi konularda ağır teknik bilgi içermeyen) paper atarlar bunları nedense okuyup en ince detayına kadar ezberlememizi beklerler ve hepsinden kazık 5 soruluk quiz yaparlar. quizi de ders saatinde yaparlar, hoca gider, amfide bütün bölüm quizi birlikte yapar. son quizde hoca amfiye geri döner ve "lan hep böyle mi yapıyodunuz quizleri" der ve azarlar ama artık çok geçtir, şayet 4 quizi çoktan dönemce birlikte çözmüşüzdür. 12 kişilik gruplarla proje uydurup, 5-10 sayfalık report ve poster hazırlayıp sunmamızı isterler. dönem başında neden bu bölümü yazdın diye ödev verirler. kısa ve başlık yok diyip düşük not verirler

bu ders niye var lan?

MAT281: işte o ders! lineer cebir. bölümün görece zor dersi. ciddiye almazsanız kalabilirsiniz. derste sadece fakültedeki öğrenciler vardı. bu dönem için 2 hoca vardı. aradaki sınav ortalaması farkı 25 30 puan falan. ayrıca zor soran hoca aynı zamanda tam bir . zor dedim ama çok da zor değil, ödevleri düzgün yaparsanız (ödevlerimiz zordu ve 2 3 günümüzü kitliyodu) baya bi şey öğrenirsiniz zaten, sınavdan önce de baktınız mı tamam.

ING100: bilmiyorum muaftım. 1 ya da 2 kişi sunum falan yapıyomuşsun

evet, İTÜ BLG (resmi ders kodu böyle evet yerli milli üniversite) 1.dönem dersleri böyle. diğer üniversitelerin aksine kimya veya biyolojimiz falan yok. bu açıdan mutlu edici, itüden belki beklenmeyecek bir modernite . ders sayısının azlığı ve çok zor bir ders olmaması sebebiyle 4'e yakınsayan gpa gibi bi hedefiniz yoksa rahat edebileceğiniz, hazırlıkmış gibi takılabileceğiniz bir dönem. sırf rahat etmek için hazırlık okumadığıma mutluyum.

üst dönemler bölümün ciddi zorlaştığını söylüyolar genelde. özellikle ödev ağırlıklı ilerliyomuş (doğal olarak). bölüm hakkında dersler dışında anlatacak faydalı bi şey aklıma gelmedi, daha çok bi şey görmedim. devam...

ÜNİVERSİTE HAKKINDA:

bu kısımda aklıma geleni yazıyorum.

okulun konumu güzel, daha doğrusu konumla çok işin yok da kapının önünde metro var, müthiş bi icat trafiğe falan takılmıyo onunla her yere hızlıca gidebiliyosun. kolay bi ulaşıma sahip. 1 saatten kısa bir süre içinde beşiktaşa kadıköye gidebilirsin.

kampüs güzel. çok büyük değil odtüye falan kıyasla. öğrencinin işinin olduğu kısım hatta baya küçük, kampüsün çoğu teknokent ve bilimum bilim yapan yerler . binalar boun gibi havalı değil, dikdörtgen prizmalardan oluşuyor ama yeşillik kampüsün görüntüsünü kurtarıyor. baya yeşil. kampüs scooter istilası altında. görüntü kirliliği yapıyolar

kütüphane güzel. içerideki alan masadan çok kitaplığa ayrılmış öyle çok bi kapasitesi yok. yer bulmak sınav dönemlerinde zor oluyor. masaların %90'ı 4 kişilik. tekseniz yer bulunur da 4 kişilik boş masa bulmanız çok zor. karşısında kovan diye bi yer var çalışma alanı olarak. düz masalar var ekstra bi şeyi yok bi de galiba internet pek çekmiyodu orada.

yemekhane objektif olarak kötü. diğer iyi üniversitelere göre kötü. porsiyonlar küçük. fiyatlar öğlen 5 akşam 10. haftasonları öğle yemeği yok akşam rezervasyonlu 10, yoksa 20. arada yemeklerden yabancı cisimler çıkıyomuş bana denk gelmedi daha sıra sıkıntısı pek yok gerektiğinde 3 sıra oluyor. max 10 15 dk beklersiniz.

kampüsteki diğer yemek seçenekleri de pek mutlu edici cinsten değil. kampüsteler diye ucuz değiller, normal fiyatlardalar diyebiliriz.

yurt sayısı, öğrenci miktarına göre düşük. itüye geliyosanız yurt çıkmama ihtimalinin daha yüksek olduğunu bilerek gelin. en önemli faktör bölüme giriş sıralamanız. herhangi bi bölüme ilklerden girdiyseniz çıkar. aksi takdirde her zaman risk altındasınız. benim kaldığım yurt kısaca kötü.

kampüste "sosyalleşme mekanı" denilebilecek bi kaç kafe var pek yolum düşmedi, nedense içeride hep büyük duran elemanlar var 7.sınıf falanlar heralde çözemedim. onun dışında MED var. çalışmak, muhabbet etmek veya lol oynamak için kullanılıyor. gece 12ye kadar tam kapasite sonrasında da min %60 dolulukta oluyor. okulda kız/erkek oranının 1'e yaklaştığı nadir yerlerden. hayatını burada geçiren tipler var. bütün temel ihtiyaçlarını karşılayabileceğin bir yer .

parti arıyosanız bi boun değildir heralde ama oluyo parti. belli dönemlerde yoğunlaşıyo yılbaşı, dönem başı gibi. (vay canına dostum)

itüde vize haftası yoktur vize 3 ayları vardır.

kulüpler: şirket gibi 2 3 kariyer kulübü var taksime falan reklam verebilen. bilgisayar bölümünün kulübü köksüz ve görece ufak bi kulüp ama fena değil kulübümü kötülemeyeyim. yelkenmiş dağcılıkmış bunların kulüpleri, spor takımları var ilgilenmek isterseniz. sürekli kampüste bi yerlerde rastgele buluşulan kulüpler var yeni insanlarla tanışmak isteyen için.

KÖPEK SORUNU: kampüste baya köpek var. sayıları değil de hal ve hareketleri sıkıntı merkezi yerlerdeki köpekler çok uysal. okulun ücra köşelerinde işi olmayan öğrenciler de bütün köpekleri böyle sanıyor o yüzden savunuyor, besliyor, köpek sorununu dile getirenlerin anasına sövüyor. yurt yollarındaki köpekler geceleri bazen agresif olabiliyolar. ısırılanlar falan olmuş dönem dönem. hayırlısı çözülebileceğini de sanmıyorum tabii ki

şuan için aklıma başka konu başlığı gelmedi gelirse eklerim ucuna.

öznel yorumlar: İTÜ güzel okul. yalnız diğer top tierlar nasıl hissettiriyo bilmiyorum ama itü öğrenciyken o kadar da top tier hissettiren bir okul değil. bölümde ilerledikçe fikrim değişir mi bakalım ama havuz dersleri hocaları çok meh mesela. zaten gitmeyi bırakıyosun kısa bi süre sonra derslerdeki garipliklerden bahsettim. okulun eksiği, sıkıntısı çok. belki de devlet üniversitesi olduğundan böyle hissettiriyordur bilmiyorum artık odtü boun nasıl.

çok uzun oldu yazı artık kim okur bilmiyorum. okuduysan hocam bil ki adamın dibisin öpüyorum dediğim gibi sorulara açığım.

bu konu otobüs yolculuğu esnasında yazılmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 14 Ocak 2023; 12:30:40 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• İşte
    Forumda görmek istediğimiz konu

Konu için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    onur duydum hocam

• Sizin okulun yemek cesidi ve secenekleri iyi ya bence. Ben gerci sadece 1 mekanda yemistim de (sutisin türevi olan yer adini unuttum) iyi ve ucuzdu bence. Sizinki pahaliysa biz napalim ya da

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    selfiş heralde hocam. yani benim de en sevdiğim yer orası, yemek fena değil de işte insan ekstra ucuz bi şeyler bekliyo . bilmiyorum bence ucuz değil normal geçmişte gittiyseniz belki daha ucuzdur önceden

• Gideli bi ay anca oldu ya, araligin basinda gittiydim. Zaten bana itu gezdirirlerken yuruyusun yarisi benim fiyatlara bakip sok gecirmemden olusuyodu 

Bizde yemekhane harici doymak kampuste neredeyse 70ten basliyor Zaten ankuvaya filan gitsen donuna kadar aliyolar 

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    asfwbqj. devlet özel farkı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özyeğin ceng vs odtü ee
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu okurken evdwn çıkmayı unutup otobüsü kaçırdım xD elinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş :))

• P a i n e kullanıcısına yanıt
    ahqhhaha sağolun hocam

• Faydalı konu teşekkürler

• Şu kafelerdeki 7. sınıf abiler 10/10 tespit. 33-34 gösteren abiler var sürekli o kafelerde. Onun dışında mükemmel yazı, elinize sağlık hocam.

• Faydalı up

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quarterbat Q kullanıcısına yanıt
    eyvallah hocam

• Aynısının hacettepe versiyonu lütfen

• Aranan kan aranan konu

• bunu okuyup gaza gelmeyin (ilk 5kya giremicekler için)

ilk 5k ya girceksiniz itü yazın gene çok üzülmezsiniz nötr bir şekilde ilerlersiniz ama odtü boğaziçi falan bunlar tutuyorsa bunları yazın hatta özel bir ünide 5klık bölüm bile olabilir çünkü itü rezalet bir okul.

ilk 5k haricindeki diplomanız işe yaramıyor.(çok pişmanım)

vizyoner bir okul da değil.

sakın hayatınızın hatasını yapmayın

• Devlet üniversiteleri kendini yenileme konusunda daha ağır davranıyor sanırım. Sabancı’nın ders içerikleri vs çok daha güncele uygun ve gerekli bilgileri içeriyor. CS’te matematik dersleri zorunlu ama ayt fizik gibi bi dersimiz yok mesela. İtü konusunda Sabancı yazmamın tek sebebi İtü ders içeriklerinin çok yanlış belirlendiğini düşünmem. İleriki sınıflarda da gereksiz elektronik derslerine vs maruz kalınıyormuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YUSUF340809 -- 13 Ocak 2023; 17:58:17 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sen de hazırlıkta bi genel üniversite incelemesi yap be hocam

• gaza getirecek bi şey yazmadım bence ama

• faydalı konu up  (binalar iyi ama bence ayazağa hariç?? taşkışla tek geçerim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -highfive- -- 13 Ocak 2023; 18:23:0 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.