Şimdi Ara

İTÜ VE/VEYA METALURJİ HAKKINDA VS. SORUSU OLANLAR SORABİLİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar İTÜ Metalurji ve Malzeme öğrencisiyim. 2015 girişliyim ve hazırlığı geçtim, geçen seneki telaşımı bildiğimden sizin de sorularını yöneltmek isteyeceğiniz birileri olması gerektiğini düşündüm. Her türlü sorunuzu -İTÜ, Metalurji,Mühendislik mi Tıp mı, Mezuna mı kalsam?- sorabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kamer16

Merhaba arkadaşlar İTÜ Metalurji ve Malzeme öğrencisiyim. 2015 girişliyim ve hazırlığı geçtim, geçen seneki telaşımı bildiğimden sizin de sorularını yöneltmek isteyeceğiniz birileri olması gerektiğini düşündüm. Her türlü sorunuzu -İTÜ, Metalurji,Mühendislik mi Tıp mı, Mezuna mı kalsam?- sorabilirsiniz.

Hocam şimdi diyelim ki makine müh. tutmadı itü de inşaat veya elektrik müh tuttu hazırlıktan sonra makine mühendisliğine geçebilme şansım var mı? varsa nasıl geçilir çok mu çalışmak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: expecter

quote:

Merhaba arkadaşlar İTÜ Metalurji ve Malzeme öğrencisiyim. 2015 girişliyim ve hazırlığı geçtim, geçen seneki telaşımı bildiğimden sizin de sorularını yöneltmek isteyeceğiniz birileri olması gerektiğini düşündüm. Her türlü sorunuzu -İTÜ, Metalurji,Mühendislik mi Tıp mı, Mezuna mı kalsam?- sorabilirsiniz.

Hocam şimdi diyelim ki makine müh. tutmadı itü de inşaat veya elektrik müh tuttu hazırlıktan sonra makine mühendisliğine geçebilme şansım var mı? varsa nasıl geçilir çok mu çalışmak lazım?
    metalurji de iş var mı? çalışma şartları zor mu? bölümün türkçemi? ne kadar ingilizce kullanıyorsunuz? yurtdışına çıkan mezunlarınız varmı?

• Teknoloji fakultesinde olmasi ilerde problem yaratir mi? Bolumu dusunuyorum ama itü tutmayacak gibi. Okul cok fark eder mi? Yurtdisi tecrubem oldugu icin almanca ve ingilizcem iyidir, bunun bana is hayatinda bi faydasi olur mu?

Bir de internett bulamadim size sorayim, teknoloji fakultesinden mezun olunca ve yurtdisinda yuksek lisans yapmaya kalkrsak tekniker mi sayiliyoruz? Cunku bildigim kadariyla teknoloji fakulteleri yurtdisindaki meslekyuksek okullarina esdeger.

Tesekkurler
  • expecter E kullanıcısına yanıt
    Tabiiki var. 3. dönemin başında not ortalamanız yetiyorsa yatay geçiş yapabilirsiniz istediğiniz bölüme. Ancak 5.dönemde sadece fakülte içi yatay geçiş olabiliyor. çalışma konusuna gelince: Eğer düzenli çalışırsanız ortalama yapmak sizin için zor olmayacaktır. Düzenli çalışan bir arkadaşımın ortalaması 3,7 , ineklemene gerek yok anlayacağın. Ama çoğu zaman İstanbul'da düzenli ama az çalışmak bile zor gelebiliyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kamer16 -- 28 Haziran 2016; 22:09:08 >
  • Bölümü yazıp buraya gelene kadar metalurji ile kaygılarım vardı. Ama buraya gelince okulun ve şehrin bana sunduğu fırsatları gördüm(hala görüyorum) şunu kavradım: Aslında çoğu mühendislik dalının iş olanağı aynı, iş sadece kendini geliştirmende bitiyor. Metalurji ve Malzeme tabiri caize parayı kırmak fazlasıyla mümkün; tabii işini seversen. Bölümüm İngilizce. Lisans derslerine girmediğimden henüz İngilizce kullanımını bilemiyorum ama buraya gelirken I go, you go, we go idim. Şimdi speaking haricinde kendimi oldukça geliştirdim diyebilirim. Son olarak bu okulda ve bu bölümle birlikte yurt dışına çıkmamak mümkün değil :)
  • Nyan Cat kullanıcısına yanıt
    Okul eğitim ve sunduğu imkanlar açısından biraz etkileyebilir. İngilizce'nin olması hele hele özellikle Almanca'nın olması seni sektörde kral yapar Teknoloji Fakülteleri hakkında bir şey bilmiyorum. Bölüm burda mühendlislik fakültesi olduğundan(Kimya-Metalurji) teknoloji fakültesi hakkında pek bir fikrim yok. Rica ederim.
  • Makine hakkindaki genel gorus nedir okulda?gumussuyunda bulundumuz mu hic?ortami nasildir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MüyendisAdayı

Makine hakkindaki genel gorus nedir okulda?gumussuyunda bulundumuz mu hic?ortami nasildir?
    bu bölümden mezun olanlar iş bulabiliyormuki.
  • MüyendisAdayı kullanıcısına yanıt
    Makine erkek/kız oranı şakaları bir yana 10 numara bölümdür. gümüşsuyu, taksim, istiklal.. İstanbul'un en güzel yerlerinden bahsediyoruz :)
  • güncel.
  • Kardeş bende marmara mekatronik mtok gitmek istiyorum ama kontenjan düşürmüşler olmayacak gibi bende malzeme Mühendisliğine gidip ordan geçmeye çalışsam çok zor olurmu yoksa, o riske hiç girmeyeyim mi?
  • sgb5361 S kullanıcısına yanıt
    M.T.O.K'tan M.T.O.K 'a geçiş yapılabiliyor diye biliyorum kardeşim, şartnameyi bir oku istersen araştır. Öyle değilse ve kendine güveniyorsan dene derim.
  • Kamer16 kullanıcısına yanıt
    Mtok tan mtok a geçiş yapılıyor yani demek istediğim yatay geçiş zor olur mu ortalama kasmak zor olur mu sence
  • quote:

M.T.O.K'tan M.T.O.K 'a geçiş yapılabiliyor diye biliyorum kardeşim, şartnameyi bir oku istersen araştır. Öyle değilse ve kendine güveniyorsan dene derim.
    İTÜ değilde anadolu veya osmangazi üniversitesinden mezun olsak iş bulma sıkıntısı yaşarmıyız.Birde anadolu üniversitesinde malzeme bilimi ve mühendisliği diye geçiyor aynı şey mi ikisi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blood and Fire

İTÜ değilde anadolu veya osmangazi üniversitesinden mezun olsak iş bulma sıkıntısı yaşarmıyız.Birde anadolu üniversitesinde malzeme bilimi ve mühendisliği diye geçiyor aynı şey mi ikisi?

Alıntıları Göster
    Bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi verebilir misiniz biraz ? Eğitimi falan iyi mi ?
    Bir de bilgisayar mühendisliğinde cinsiyet farkı pek sorun oluşturmuyor değil mi çalışma açısından ileride ?
  • quote:

Tabiiki var. 3. dönemin başında not ortalamanız yetiyorsa yatay geçiş yapabilirsiniz istediğiniz bölüme. Ancak 5.dönemde sadece fakülte içi yatay geçiş olabiliyor. çalışma konusuna gelince: Eğer düzenli çalışırsanız ortalama yapmak sizin için zor olmayacaktır. Düzenli çalışan bir arkadaşımın ortalaması 3,7 , ineklemene gerek yok anlayacağın. Ama çoğu zaman İstanbul'da düzenli ama az çalışmak bile zor gelebiliyor :)

5. sınıfta fakülteler arası bölüm değiştirme yıldız teknik te var mı kanka biliyo musun
  • Herhangi bir bölümün türkçesinden ingilizcesine geçmekte prosedür nedir?

İngilizce eğitimi nasıl?
  • Sınava geçen sene girdim ama farklı bir tercih yaptım çok da önemli degil burası.

Bu sene merkezi yerlestirme puanıyla yatay geçiş hakkımı kullanmak istiyorum.

Itü,tobb etu,bahçeşehir gibi üniversitelere puanım yetiyor.

Tobb ve bahçesehirin myg prosedurleri farklı biraz onlara geçilmiyor zaten herhalde.

Yani şu an elimde itü var.Birara acaba bir sene daha hazırlanıp bogaziçi,odtü veya bilkent e mi gitsem diye dusundum ama o okullar arasında 1 sene kaybı gerektirecek fark yok hatta itü daha iyi diyenler oldu.Bende tekrar hazırlanıp 1 sene daha kaybetmeyeyim diyorum.Ayrıca bilgisayar gibi bir bolumun kisisel cabaya baktıgının farkındayım.

Ama içimde bir huzursuzluk var orada okuyan insanlardan okulu öven de var ama okulun egitiminin bazı yerlerde gereksiz oldugundan, öğretim sisteminde bazı sıkıntılar oldugundan, yabancı dil ve vizyon konusunda eksiklikleri oldugundan bahseden öğrenciler de var.

Trdeki diğer universitelerde de vizyon ve dil hariç bu sorunların mevcut oldugunu da ilave ediyorlar yalnız, burası önemli.

Odtu,bilkent gibi okullarda hocaların yurtdısı baglantısı daha saglam oldugundan ve okulun o vizyonu aşılamasından bu konuda itü yü geride bıraktıgından bahsediliyor.

Keza yabancı dil konusunda yeni yabancı dile gectiginden mutevellit itü nün zayıf kalması can sıkıcı.Yabancı dil konusunda aslında hazırlık egitiminin güzel oldugunu ama profiency sınavının kolay olmasından dolayı bu elestirileri aldıgını soyleyen bir grup da var.

Ama benim bu konularda anlasılmayacak sekilde icim rahat etmis degil.Yani elimde baska secenek de yok ama bu sorunların ilerde başımı agrıtmasından korkuyorum.

Bir kisi de sunu soyledi

"Dışarıdan duyduğum kadarı ile biliyorum.
    Çoğu iyi hocaların okulu bıraktığı, eski iyi rektörün gittiği ve İTÜ'nün artık ODTÜ'nün rakibi olan İTÜ olmadığını söylüyorlar"

Ne önerirsiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: V3tra

Sınava geçen sene girdim ama farklı bir tercih yaptım çok da önemli degil burası.

Bu sene merkezi yerlestirme puanıyla yatay geçiş hakkımı kullanmak istiyorum.

Itü,tobb etu,bahçeşehir gibi üniversitelere puanım yetiyor.

Tobb ve bahçesehirin myg prosedurleri farklı biraz onlara geçilmiyor zaten herhalde.

Yani şu an elimde itü var.Birara acaba bir sene daha hazırlanıp bogaziçi,odtü veya bilkent e mi gitsem diye dusundum ama o okullar arasında 1 sene kaybı gerektirecek fark yok hatta itü daha iyi diyenler oldu.Bende tekrar hazırlanıp 1 sene daha kaybetmeyeyim diyorum.Ayrıca bilgisayar gibi bir bolumun kisisel cabaya baktıgının farkındayım.

Ama içimde bir huzursuzluk var orada okuyan insanlardan okulu öven de var ama okulun egitiminin bazı yerlerde gereksiz oldugundan, öğretim sisteminde bazı sıkıntılar oldugundan, yabancı dil ve vizyon konusunda eksiklikleri oldugundan bahseden öğrenciler de var.

Trdeki diğer universitelerde de vizyon ve dil hariç bu sorunların mevcut oldugunu da ilave ediyorlar yalnız, burası önemli.

Odtu,bilkent gibi okullarda hocaların yurtdısı baglantısı daha saglam oldugundan ve okulun o vizyonu aşılamasından bu konuda itü yü geride bıraktıgından bahsediliyor.

Keza yabancı dil konusunda yeni yabancı dile gectiginden mutevellit itü nün zayıf kalması can sıkıcı.Yabancı dil konusunda aslında hazırlık egitiminin güzel oldugunu ama profiency sınavının kolay olmasından dolayı bu elestirileri aldıgını soyleyen bir grup da var.

Ama benim bu konularda anlasılmayacak sekilde icim rahat etmis degil.Yani elimde baska secenek de yok ama bu sorunların ilerde başımı agrıtmasından korkuyorum.

Bir kisi de sunu soyledi

"Dışarıdan duyduğum kadarı ile biliyorum.
    Çoğu iyi hocaların okulu bıraktığı, eski iyi rektörün gittiği ve İTÜ'nün artık ODTÜ'nün rakibi olan İTÜ olmadığını söylüyorlar"

Ne önerirsiniz?
    Matematik seven birine hangi mühendisliği önerirsiniz ?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.