Şimdi Ara

İYİ BİR LİSE - İYİ BİR ÜNİVERSİTE HER ŞEY DEĞİLDİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
87. Sırada  bugün en iyi #41
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki her şey değildir ama çok şey olduğu kesin. Forumda genel olarak SAY-10K EA-2K yapamayanları aşağı görme gibi bir şey var. İşte bunun ile alakalı iki kelam etmek istedim.

Bahsedeceğim kişi Canan Dağdeviren. Kendisi MITde Doçent. Yaptığı çalışmalar sebebiyle kendisini tanıyorsunuzdur zaten.

İlk önce Canan Dağdevirenin mezun olduğu liseden bahsedeyim: Oruç Reis Anadolu Lisesi. Bu lisenin mevcudu çok fazla. Tıkış tıkış sınıflarda hiç te kaliteli olmayan bir eğitim veriliyor. Her ne kadar bulunduğu ilin en kaliteli Anadolu Liselerinden biri olduğu söylense de durum pek öyle değil. Öğrencilerin geneli serseri. Meslek Lisesinden hallice bir lise yani.

Canan Dağdevirenin okuduğu senelerde de durum benzermiş. Eski mezunlarının çoğu iyi yerlerde okumamış. 2023 verileri buradaki gibi. ıyyy, en iyi yapanlar taşra tıp ve taşra diş kazanmış  

Hatta bu lisenin eski mezunlarından biri hiç okumamış, Zula kanalı açıp parayı kırmış  

Canan Dağdeviren, Hacettepe Fizik Mühendisliği mezunu. Bu bölüm geçen sene 85K ile kapatmış. Canan Dağdevirenin girdiği sene olan 2004 yılında ise aynı bölüm 321 puan ile kapatmış. Günümüzde 200K ile öğrenci alan Aktüerya bile aynı sene 327 puan ile kapatmış.

Hacettepe Fizik Mühendisliği bölümünde 1-2 tane yurt dışı Doktora var. Geri kalanı Hacettepe Doktoralı. Çöp bölüm yani anlayacağınız.

Türkiyede Top Tier olan sadece 5 üni (Koç, Sabancı, Bilkent, BOUN, ODTÜ) var. Canan Dağdeviren de Hacettepe gibi çöp tier bir üninin düşük puanlı bir bölümünde okumuş, işsiz kalması garanti. Boşuna okumuş yani  

Yorumları size bırakıyorum.

• tamam
  • İstisnalar kaideyi bozmaz

Lan ben de kötü lisedenim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArthurDayne. -- 7 Ocak 2025; 21:12:3 >
  • Hacettepe, top tier'den sonra ilk sırada gelen üniversite yalnız, çöp tier demişsiniz...

• Az önce ne okudum ben

• Canan dagdevirenin uiucye girmesini sağlayan asil sey zaten Hacettepe degil sabanci malzeme masteri. Sabanci malzeme trde akademik placementi belki de en iyi olan bölüm.
    Bi de hacettepe fizik o kadar da kotu bir bolum degil(di, su an ne durumda bilmiyorum)
  • ArthurDayne. kullanıcısına yanıt

Önemli değil. Mesela bahsettiğim lisede 2023 yılında Sakarya Bilgisayar, Marmara Metalürji ve Anadolu Hukuk gibi hatrı sayılır bölümler var. Yukarıdaki linkten kendi liseni kontrol edebilirsin.

Benim okuduğum lise de kötüydü ama şu an okudum bölümümde 1. sınıf olarak Vefa, Tofaş Fen, İzmir Fen, Sakıp Sabancı Anadolu, Saint Michel, Saint Joseph gibi daha sayamadığım köklü ve kaliteli liselerden mezun kişiler var. Vefa mezunu sayısı da az değil bu arada. Yani eğer sen istersen Vefa mezunlarının hepsini olmasa da birkaçını geçebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jamser kullanıcısına yanıt
    Bizim okulda sadece tıp var 1 tane onun dışında çöp.
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

Evet, orası öyle. Hacettepe Fizik Mühendisliği kötü bir bölüm değil ama puanı düşük diye böyle bir yanılgı var. Mezunları da gayet iyi yerlerdeler.

Düşük puanlı bölümleri direkt kötü olarak görmek yanlış ve bu bölümlerden daha iyi yerlere sıçramak mümkün. Ki bu konuyu açma sebebim de buydu.

• ikigai kullanıcısına yanıt

Türkiyede Top Tier dışı ünilerin hepsi çöp, Top Tier harici gitsin sanayiye çırak olarak başlasın bi zahmet  

• ArthurDayne. kullanıcısına yanıt

Mezun olduğum lisede gelmiş geçmiş en yüksek derece Dicle Hukuktu ki o da 5 sene önceymiş.

1 tane Tıp olması demek en az 1 tane 20K yapabilecek kapasitede öğrenci var demektir. Yani muhtemelen okul birinciniz bu civarlarda derece yapacak.

Sen de öyle ilk 10K gibi bir derece yapamasan da hatrı sayılır bir derece yapabilirsin.

• Osurdum

• yalnız say 10k-ea1k olcak dogrusu

• Özellikle 1 2 sene önce son paragrafı burada aşırı savunan ve mühendislikle uzaktan yakından alakası olmayan kişiler gördük bu forumda. belki de trollük amacıylaydı ama ortada komik bir şey de yoktu.

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

• Jamser kullanıcısına yanıt

Ciddi şekilde çöp seviyesinde okullarda da hayatından memnun olanlar var, hayattan ne beklediğinle biraz ilgili herhalde bu durum. Mesela dersi D ile geçtiğine sevinen kesim de var...

• 3Blue1Brownyoutube
    Bayes theorem, the geometry of changing beliefs
    https://www.youtube.com/watch?si=bu_yHYk58PgsUY1E&v=HZGCoVF3YvM&feature=youtu.be
  • Açıköğretim mezunlarını göremiyor muyuz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.