Şimdi Ara

İyiki Benzin Ucuz Değil !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaş araç trafiğinden izmite girip çıkamıyoruz,o kadar trafik ışığına rağmen köşe başlarında kavşaklarda trafik polisleri yönetiyor araçları,nasıl benzin pahalı? yada kazanılanı benzinemi gömüyoruz?yada LPG Takıldı diye az yakıyor diye ! amorti edelim derken çok çok dahamı fazla geziyoruz arabalarla !

Her yer araç dolu yollarda zibil gibi araçlar var ,millet olarak arabadan inmiyoruzki,birde ucuz olduğunu düşünemiyorum işi olanda olmayanda arabayla geziyor bundan sonra kızmıyorum benzin zammına falan!

• toplu taşıma sistemleri yetersiz ve millet olarak zorda kalmadıkça kullanmıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: süpürman

toplu taşıma sistemleri yetersiz ve millet olarak zorda kalmadıkça kullanmıyoruz

toplu taşıma nasıl yetersiz peş peşe giden yarı boş otobüsleri görmüyormuyuz?

sen hangi milleti temsil ediyorsun?arabaya gereğinden fazla biniyoruz ister inanın ister inanmayın
  • Istanbuldaki 500T yi
    İzmirde akşam saatlerindeki 63 leri
    Ankara'daki balık istifi kızılay dolmuşlarını görmediyseniz toplu taşımanın yetersiz olmadığını söyleyebilirsiniz ama malesef değil...
  • istanbul-izmir-ankara neysede yan şehirlerede kaydı araç trafiği patlamaları,gittikçede artıyor.10 sene sonrasını düşünemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Istanbuldaki 500T yi
    Ankara'daki balık istifi kızılay dolmuşlarını görmediyseniz toplu taşımanın yetersiz olmadığını söyleyebilirsiniz ama malesef değil...

+1

aksam saatlerinde otobüsler tıka basa dolu hiçbirinde bincek yer yok..birde gece 12 den sonra hiç bir ulasım aracı yok koca sehirde..taksiye para verene kadarda arabayla gitmek cok daha mantıklı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forbest

quote:

toplu taşıma sistemleri yetersiz ve millet olarak zorda kalmadıkça kullanmıyoruz

sen hangi milleti temsil ediyorsun?arabaya gereğinden fazla biniyoruz ister inanın ister inanmayın

sabah işe okula gidenlere bakmıyosunuz heralde
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİM artık ucuz değil! Mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _panzerschreck_

Istanbuldaki 500T yi

+1

adam gibi metro varda bizmi kullanmadık
  • Keyfi araç kullanıyoruz.Bazıları aracım var bakın der,bazıları tek kişi işe gider.Halbuki 3 kişi daha alsa aracına hem masraflarını düşürebilir hemde lüzumsuz trafige çıkmamış olur.
  • Türkiye iki üç kişiye bir otomobilin düştüğü ülkere göre çok daha az otomobil meraklısıdır (eskiden 16 kişiye bir otomobil düşerdi). Yine de bizde daha çok trafik oluyor çünkü yollarımız otomobillerimizden de az. Kişi başına düşen km karayolu olarak bakınız. Bir de imar rantını ekleyin, aşırı sıkışık yapılaşma nedeniyle isteseniz de yol yapılamayan yerleri hesaba katın bence sorunun asıl sebebi belli olur.
  • İzmit'te trafik mi var

Valla İstanbul'da sürekli 2-3 saat trafikte kalan biri olarak İzmit'in en yoğun günleri olan perşembe-cumartesi ve pazar günlerindeki trafik bile bana hiç dokunmuyor.

Bugün mesela yoğundu trafik normale göre,üçyoldan dolphine kadar olan bölüm 15 dakika sürdü.

Sürekli İzmit'te yaşayan arkadaşlara fazla gelebilir bu trafik ancak İstanbul ve İzmit'te ikamet eden benim gibi kişilere İzmit trafiği hiç dokunmuyor
  • benim de dikkatimi çekiyordu bulunduğum ilçede bir trafik var aklınız durur 2 kmyi yarım saatte gidiyorum güya mütevazi çiftçi ilçesiymiş hiç ilgisi yok Türkiyenin heryerinde zibil gibi arabalar dolaşıyor.

Gece 12 de dışarda işim olduğunda bile trafik oluyor yok kardeşim ya benzin pahalı felan değil halkın içinde fakir olan var ama "kriz! benzin !" bilmem ne diye çığıranların hepsi zengin hepsi çıkar peşinde.
  • işim gereği her sabah takım elbise ve jilet gibi şirkete gitmem gerekli..

sabah evden fresh bir şekilde çıkıp, ıkış tıkış olup balık istifi gibi o otobüslere binip, daha sabah kravat bir yerde, gömlek kırışık bir şekilde ofise gireceğime
    3 kuruş daha fazla veririm cebimden arabayla giderim..

kimse de bu yüzden kimseyi sorgulayamaz..
  • benzine zam yaparak trafiği azaltılmasını beklemek yanlış olur.bunun yerine devlet harcamayı toplu taşıma sistemine ve karayollarına hatta demir yollarına haracasa sorun ortadan kalkar.ben kimsenin ucuz ve rahat seyehat edebileceği toplu taşıma sistemi olduktan sonra kendi aracını daha fazla kullanacağını sanmıyorum.kullananlarında paşa gönlü bilir , benzine zam yaparak bu iş çözülmez.
    metroya , şehirlerarası demir yollarına parayı harcarsın karayollarında iyileştirmeye gidersin sorun çözülür.hem kazalar azalır hem trafik rahatlar.
  • bence sorunu başka yerde aramak lazım araba sayısından önce.
    çok sevdiğimiz avrupa ülkelerinde neredeyse her ailenin iki üç aracı var, burada olduğunun iki üç katı otomobil dönüyor yollarda. bence sorun kötü planlanan şehirler ve yollar. Hem kötü planlıyoruz şehirlerimizİ, belirli birkaç bölge üstüne yoğunlaşıyoruz, geri kalanı "gecekondu gelişimi" şeklinde büyüyor şehrin.
    Hem de yolları yanlış zihniyetle yapıyoruz. Hiçbir avrupa ülkesinde otomobil yollarının sivil insan hayatını bu kadar "zorlaştıracak" şekilde planlandığını göremezsiniz. Bu gün otomobil yolları örneğin istanbulu resmen rezil ediyor çünkü çok kötü planlanıyor. Üstelik araçlar da o yollarda rezil oluyor. Ne kente faydası var, ne kentliye ne de üstündeki otomobillere ve sürücülerine ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalsiyum 17 -- 27 Eylül 2009; 18:03:20 >
  • +1
    kazayla yolum istanbula düşüp te izmit'e geri döndüğümde toprağı öpesim geliyor....

Ancak belediyenin son çalışmalarından(!) sonra şehir içi trafiği eskiye göre bayağı arttı bunu da unutmamalı..

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

İzmit'te trafik mi var

Valla İstanbul'da sürekli 2-3 saat trafikte kalan biri olarak İzmit'in en yoğun günleri olan perşembe-cumartesi ve pazar günlerindeki trafik bile bana hiç dokunmuyor.

Bugün mesela yoğundu trafik normale göre,üçyoldan dolphine kadar olan bölüm 15 dakika sürdü.

Sürekli İzmit'te yaşayan arkadaşlara fazla gelebilir bu trafik ancak İstanbul ve İzmit'te ikamet eden benim gibi kişilere İzmit trafiği hiç dokunmuyor

• quote:

quote:

Aga kafanmı güzel sabah yenimahalle durağından metroya binmeye çalışbakalım toplu taşıma yeterlimi yetersizmi

• Manisa nüfus oranına göre en fazla arabanın olduğu yermiş bilmiyorum siz duydunuz mu ...
  • quote:

quote:

quote:

Aga kafanmı güzel sabah yenimahalle durağından metroya binmeye çalışbakalım toplu taşıma yeterlimi yetersizmi

3 büyük şehir bir kenarada ben izmit sakarya gibi illere yani yan şehirlerede sıçrayan trafik yoğunluğuna dikkat çekiyorum. 10 sene sonra istanbuldan ne farkı kalacakki (dar alanda kısa paslaşmalar)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.