Şimdi Ara

IYTE Kimya Mühendisligi mi, ODTÜ Kimya mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akademik herhangi bir hayalim yok kariyer, çalışma açısından soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Siz duydunuz hocam. Ben ise boun ve koç öğrencileriyle görüştüm. Halam itu kimya muh mezunu kuzenim ise Basf da almanyada pazarlama temsilcisi olarak calisiyor. (Kimya bazlı en buyuk sirketlerden biri). Bunun yanında itu ve odtu mezunlarıyla konusmusluğum da var. Yakın bir arkadasim gecen sene yıldız metalurjiye basladı. Emin olun gayet bilgi sahibiyim ve kendim de endustri veya kimya muhendisligi istiyorum. Bana kalırsa pek calismazsaniz itu bile risk. Sektorde cok fazla insana ıhtiyaç yok dediğiniz okulda yurtdisina 1 kisi cikmistir oda biraz sans biraz da ustun basari gerektirir. Benim kendi görüşüm yazın istediğiniz bölümü. Kimya müh konusunda internette ne arastırabilecekse araştırdığımda eminim ama.
  • kimya müh. daha iyi
  • up

• kariyer istiyorsan kimya müh. ancak kimya mezunu olup da kimya müh üzerine master çekersen kimya müh mezunundan kat kat daha bilgili çıkarsın bence.
  • İyte de köy agam be. Zor karar

• Evet köy gibi bir yerde ama mühendislik. Baya zor karar

• Boun itu odtuden sonra kimya mühendisliği okumak cok riskli hocam. Belki yıldızda olabilir ama iyte onermem. Biraz ilginiz varsa odtu kimyayı oneririm hem pazarlama alanına da kayabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mertovski53 M kullanıcısına yanıt
    Neden riskli olsun ki?

• Öyle bir şey yaparsa mühendis olarak çalışamaz ikisi çok farklı meslekler ha akademi için olur.

• bafanu B kullanıcısına yanıt
    Siz duydunuz hocam. Ben ise boun ve koç öğrencileriyle görüştüm. Halam itu kimya muh mezunu kuzenim ise Basf da almanyada pazarlama temsilcisi olarak calisiyor. (Kimya bazlı en buyuk sirketlerden biri). Bunun yanında itu ve odtu mezunlarıyla konusmusluğum da var. Yakın bir arkadasim gecen sene yıldız metalurjiye basladı. Emin olun gayet bilgi sahibiyim ve kendim de endustri veya kimya muhendisligi istiyorum. Bana kalırsa pek calismazsaniz itu bile risk. Sektorde cok fazla insana ıhtiyaç yok dediğiniz okulda yurtdisina 1 kisi cikmistir oda biraz sans biraz da ustun basari gerektirir. Benim kendi görüşüm yazın istediğiniz bölümü. Kimya müh konusunda internette ne arastırabilecekse araştırdığımda eminim ama.

• Bana kalırsa ikisi de değil,yani şimdi ilgin varsa diyeceğim de hadi kimyaya ilgin olabilir de kimya mühendisliğine ilgin anca üretmeyi seviyorum falan dersen olur herhalde.O sıralamalarda aklında bir meslek yoksa bilgisayar-makine-ee bu üçünden birini seçmeni öneririm.Bu mühendislikler kolay iş bulur en azından. Maaş konusunda ama aynı iyimserliği gösteremem.Bilgisayar biraz daha mantıklı bir tercih olabilir en azından diplomaya daha az bakılıyor diye biliyorum diğerlerine göre.

• Bu sıralamalarda tek düzgün yer (bunların harici) İTÜ Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği var. Birde Yeditepe CTIS var ama o banko değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi figure009 -- 14 Temmuz 2020; 19:1:29 >
  • ODTÜ kimya

• Teknolojinin üssü ama

• bafanu B kullanıcısına yanıt
    Odtü gayet iyidir hocam temel bilim olarak. Vahim diyemeyiz tabiki de sadece eleman olarak ulkede az sayıda insan var. Bunlarda en üst kademeden seciliyor. 70 80k dan sonra mühendislik yazacaksanız ya top okullarda kötü muhendislik yada teknoloji ile iç içe olan bolumleri oneririm.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.