Şimdi Ara

İzmir-Antalya arası yol ve mola yeri için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
19.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  İzmir-Antalya arası yol ve mola yeri için yardım

Forum ahalisi selamlar
    İzmir'den Antalya'ya daha doğrusu çıralıya gideceğim
    daha önce gitmediğim bir güzergah
    Google haritalardan 3 farklı yol gözüküyor
    3. saçma uzatan yol da diğer ikisi arasında hangisinden gidilmeli?
    Direk Aydın tarafından mı yoksa Turgutlu-Denizli tarafından mı?
    yol durumunu hakkında yorum bekliyorum
    Bir de çocuk olacağı için sık sık mola vermem gerekecek
    Nerde durulur ne yenir öneriye ihtiyacım var

• Denizli üzerinden gelirseniz güzergah doğru

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem Turgutlu - Salihli - Alaşehir - Sarayköy - Denizli - Acıpayam - Söğüt - Antalya şeklinde olur. yol tamamen duble. hem otoyola para vermemiş olursun hem de aydın nazilli arasındaki 23 tane trafik ışığından kurtulup aydın ve Nazilli'de ki trafiği çekmemiş olursun. çıkış noktası Bornova ise birkaç km daha yakın hem de. eskiden aydın yolunu sırf otoban için kullanır 36 dakikada aydına inerdim yine de diğer yolla aynı sürede denizlide olurdum. şimdi ceza yememek için 1 saatte gitmek gerekiyor hiçbir avantajı kalmadı.

mola konusunda denizli den çıkınca cankurtaran mevkisinde ünlü tandır kebapçıları var. koyun yoğurdu ile mükemmel bir lezzet.

Acıpayam dan geçerken kavun almayı unutma

söğütte mola verip gözleme ya da kuzu çevirme yiyebilirsin. yayla havasıyla Antalya nın sıcağıyla buluşmadan önce mükemmel olur

Korkuteli den geçerken de yol kenarından yarımşar kilo meyve karıştırıp kemire kemire Antalya ya inebilirsin.

• Dün Ayvalık-Antalya yaptım, işaretlediğiniz güzergah doğrudur. Yol, sakin rahat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 27 Temmuz 2017; 12:45:36 >
  • İzmir-otoban-aydın-nazilli-karacasu-afrodisyas(geyre)-Tavas-antalya yolu seçersen hem radar hemde km olarak az gidersin. Bu arada karacasudan geyreye giderken anatolya Restaurant da bi yemek ye çay iç ortamı bi dinle. Sahibi Mehmet abiye de selam söyle Nazilli'den Emin...

• Burdurlu birisi olarak, 10 yıldır senede 3-4 kez izmir - burdur arası, neredeyse ayda 2 kez burdur-antalya arası yol yapmış birisi olarak yazıyorum.

Güvenli ve konforlu seyehat edebileceğiniz tek bir alternatif var, gerisine sakın baymayın,

izmir aydın ( otoban )
    aydın denizli ( burada trafik ışıkları biraz fazla, yol tamamen bölünmüş sıcak asfalt )
    denizli dinar ( denizli merkeze girmiyorsunuz çevre yolundan devam ediyorsunuz, şuan denizli içinde çok fazla yol yapım çalışması var tam bir curcuna zaten, yol tamamen bölünmüş ve sıcak asfalt )
    dinar burdur ( yol tamamen bölünmüş ve sıcak asfalt )
    Burdur antalya ( yol tamamen bölünmüş, burdur merkezden antalya dağnahiyesi ne kadar tamamen bölünmüş yol, sıcak asfalt, fakat dağ nahiyesi civarı çalışma var, tek şeritten bi 8-10 km gidersiniz, sonrasında yine tamamen bölünmüş yol, 10 km kadar eskit tip asfalt dan gidersiniz ama yine bölünmüş yol, sonra gerisi tamamen sıcak asfalt )

sizin belirttiğiniz, Nazilli tavas acıpayam yoluna girmeyin, acıpayam dan sonra gölhisar ve devamı bildiğiniz köy yoludur. köy yolundan kastım, tarladan fırlayan traktör mü ararsın, yolda ineklerini bir yerlere götüren mi ararsın ne ararsan var. yolda o kadar kaliteli değil

Denizliden sonra korkuteli karamanlı yoluna girerseniz orası bildiğiniz köy yolu zaten.

benim tarif ettiğim gibi giderseniz yol biraz uzar, ben bu şekilde izmirden burdur merkeze 4 saat civarı geliyorum, burdur antalya arası yaklaşık 1.5 saat. Antalya çıralı arasında zaten nerden gelirseniz gelin tek alternatif var, Antalya kepezden kemer yoluna girersiniz otoban gibi yoldur, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş tabi tüm yol böyle değil, liman civarı kemer yoluna giriyorsunuz, tamamen bölünmüş yoldur, yol sıcak asfalt ama yer yer eski tip asfalt var fakat çok düzgün

haritadan işaretlediğiniz şekilde giderseniz denizli ve tavas sonrası sizi karşılayacak yollardan küçük bir manzara.

İzmir-Antalya arası yol ve mola yeri için yardım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara_eylül -- 27 Temmuz 2017; 13:5:11 >

• aydın nazilli üzerinden giderken erken çıkacaksanız nazillide uğur derin dondurucu fabrikasının önünde bi mekan var adını hatırlıyamıcam ama nazilli çıkışında, serpme kahvaltısı harika, sizi antalyaya yetiştirir,

kahvaltı sonrası yola çıkacaksanız korkuteline girip iki dk sonra şişçi iboya girip öğlen yemeği yiyebilirsiniz etleri harika, antalyanın yumurtalı ve tahinli piyazı ile muhteşem olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • K@sToR kullanıcısına yanıt
    normalde de çok süratli gitmem bir de çocuk var zaten. otoyoldan sallana sallana gitmek daha iyi olmaz mı?
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    nerelerde mola verdiniz? tavsiye alabilirim
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    o arada durabilirsem söylerim mutlak başüstüne
  • kara_eylül kullanıcısına yanıt
    hocam sanki aydından aşağı insem daha iyi olacak
    çocuk var ve yolu da çok uzatmak istemiyorum zaten arabayı sevmiyor
    genelde çocuklar sever ama bizimkisi nedense durmuyor arabada
  • eritroblastosis kullanıcısına yanıt
    not aldım teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: 22tupac

o arada durabilirsem söylerim mutlak başüstüne

Hocam 20 gün önce Turgutlu dan Antalya ya gittim. Giderken Alaşehir üzerinden gittim, gelirken kuşadasına uğrayacağım için aydın üzerinden geldim. Alaşehirden itibaren yol sesi çok fazla olan bir asfalt var buda konforu oldukça azaltıyor. Biz çok rahatsız olduk. Diğer yolda böyle bir sorun yok. Giderken denizli çıkışında gözleme yedik fena değildi, dönüşte yine denizlide wedo köftecide durduk. Tavsiye ederim, lezzetli ve fiyat uygundu

• Aydindan sonra muğla-Fethiye guzergahi daha uygun gibi.

• Şafaklar otel ve numune tek ekmek arkadaşın bahsettiği yer. Çok yakınım oraya ahım şahım bi yer değildir ;) daha guzel yerler bulabilirsiniz

• dendesox D kullanıcısına yanıt
    sanırım en uygun olan yol aydın üzeri olacak
    fakat dediğiniz mekanlar yol üzerinde kalmıyor sanki

@ArcherAngel muğla fethiye tarafı haritalarda önerilmemiş bir de çok şehir içine giriyor
    biraz da dağlık sanırım
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    öneri alabilirim hocam
    geçen bayramda izmir amasya arası gittim. durduğum ve yediğim her yerden sonra mideme ağrılar girdi resmen
    bu sefer dedim sağlam bir araştırma yapacağım mutlaka
    hem pahalı hem de kötüydü yediklerim
  • çıralıda nereye gidiyorsun bende 2 hafta sonra gidicem mekan ve fiyat bilgisi verir misin kazıklanmayalım :)
  • Ben olsam Aydın ,Muğla,Fethiye,sahil yolu giderdim.
    Aydın muğla yolu çok güzel.Muğla'dan fethiye girişine kadar deniz görmezsiniz( sakar inişi hariç).Ama yollar çok güzel.Fethiyeden korkuteline dönmeyip sahilden giderseniz gerçekten manzara harika.
    Eğer mola yeriniz köyceğiz yakınlarına düşerse.Köyceğiz tabelasını gördükten 3 km sonra sağda opet var.Opetin içinde pideci var.Fena değil.Opeti geçtikten 50m sonra yolun diğer tarafında urfa sofrası var.Fiyat performans çok iyi.Az ileriden U dönüş yapıp yine opetin kavşaktan geri yolunuza gidebilirsiniz.
    Aydın muğla yolundan giderseniz Aydın çıkışında ege mangal var.Sakın uğramayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mc33 -- 27 Temmuz 2017; 22:43:21 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90 km otoyolda rahat edersin ama, aydın nazilli arası beni o yoldan bezdirdi.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.