Şimdi Ara

James Donkey SSD 16 Ayda Bozuldu! Garanti Süreci Bilgilendirme! [EDİT GELDİ!! ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
5.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İncehesap'tan aldığım james donkey 240 gb ssd'im bozuldu. dosya taşırken aniden taşıma hızı sıfıra düşüyor ve taşıma işlemi duruyor. bu süreçte bilgisayarı kullanamıyorum tarayıcı bile donuyor. hdtune ile test yapınca çakılma olduğu hızın 0 mb kadar düştüğünü gördüm. zaten hd tune de testi tamamlayamadan donuyor.

garantiye göndermek istiyorum. ürünü incehesaba mı göndereceğim yoksa james donkey'in garanti için adresine mi.

James Donkey SSD 16 Ayda Bozuldu! Garanti Süreci Bilgilendirme!  [EDİT GELDİ!! ]

İncehesap sitesinde 3 yıl birebir değişim garantisi demiş görelim bakalım...

EDİT 1: Bilmeyen arkadaşlar için bilgilendirme amaçlı yazayım. Kargo için incehesap anlaşmalı olduğu kargo numarasını verdi onlara kargolayacakmışım.

EDİT 2: Garanti süreci hakkında bilgilendirme.

1. gün cihazı vedikleri kargo numarası ile kargoladım.
    2. gün cihaz ellerine ulaştı.
    3. gün iade işlemi onaylandı. gün devamında... yeni ürün kargoya verildi.
    4. gün kargo bekleniyor. (:

EDİT 3: 4. gün kargo geldi. yeni ssd göndermişler.

Bu kadar hızlı sonuçlanacağını beklemiyordum. Açıkcası diğer markalarda bile bu kadar tüketici odaklı hızlı çözüm sunacaklarını beklemezken incehesab'ın jd ssd için bu şekilde çalışması takdirimi kazandı. Şimdi ürünün gelmesini bekliyorum.

Ayrıca İncehesap.com üzerinden mesajlaşmalarıma da anında ve yardımcı olma amaçlı yazdılar. Tek taraflı olarak yardımcı olmak için ellerinden geleni yaptılar. Buradan incehesap yetkililerine de teşekkürümü iletirim.Aklında soru işareti kalan arkadaşlar için de bir bilgi olsun istedim.

James Donkey SSD 16 Ayda Bozuldu! Garanti Süreci Bilgilendirme!  [EDİT GELDİ!! ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panamalı Hasta -- 21 Kasım 2019; 15:10:17 >

• bende geçen 120gb ssd aldım OS ve önemli programları kurmak için Adata (3DNAND ve 70TBW vardı çok iyi) mı yoksa sandisk mi(40TBW) alsam diye düşündüm sırf markadan dolayı daha düşük özellikteki sandiski seçtim...(Ucuza samsung olsada onu seçsem :D)

Bu tür farklı markalardaki ssdlere oyun vs. kurulur anca bu arada ssdnin TBW durumu neydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ShadowWyvern

bende geçen 120gb ssd aldım OS ve önemli programları kurmak için Adata (3DNAND ve 70TBW vardı çok iyi) mı yoksa sandisk mi(40TBW) alsam diye düşündüm sırf markadan dolayı daha düşük özellikteki sandiski seçtim...(Ucuza samsung olsada onu seçsem :D)

Bu tür farklı markalardaki ssdlere oyun vs. kurulur anca bu arada ssdnin TBW durumu neydi?
    doğru düzgün kullanılmadı. sıfır gibi düşünün.

kasayı kenarı koydum 6 ay dokunmadım. dün akşam açtığımda başıma gelen buydu. bende şaşırdım.
  • Bir haftada işlem halloluyor da kargocu evinizde sizi bulamayıp haber vermezse iş uzuyor bayağı çünkü kargo numarasını bilmiyorsunuz.
    Bana yenisini gönderdiler bozulunca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaiserG

Bir haftada işlem halloluyor da kargocu evinizde sizi bulamayıp haber vermezse iş uzuyor bayağı çünkü kargo numarasını bilmiyorsunuz.
    Bana yenisini gönderdiler bozulunca.
    adres şirket olduğundan kargolar %99 geliyor.

bende yenisini gönderdiklerini tahmin ediyorum. muhtemelen jd nin yetkili servisi yok burada. incehesap ürünü kontrol edecek. sorun varsa ürünü değiştirmek onlar için daha pratik oluyordur (:
  • Ben de M2 ssd sini çok uygun bulunca aldım, şimdilik sorun yok. Gidişatı haber verirseniz bilgilenmiş oluruz
  • Aha iyi oldu bozulan bir tane görmek , ben daha bozulanını göremedim yakınen. geçmiş olsun hocam sanada. Birebir değişim yaparlar sorun olmaz , ben başka birşey merak ediyorum. Şuan m2 512gb olanını kullanıyorum velevki bozuldu diyelim ücret ödeyip üzerine 1tb olanına geçilebilir mi acaba ? Sizin öyle bir talebiniz oldu mu üzerini ödesem 480GB yapalım vs gibi. Gerçi birebir değişim diyor aynısıyla değiştirecek.

M2 disklerinin f/p oranı epey epey yükseldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 20 Kasım 2019; 11:43:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • james donkey 3 yıl birebir değişim garantisi gerçekten güzel inşallah ilerleyen zamanda bozulunca sıkıntı çıkarmazlar.
  • Ben'de 512 m2 ssd aldım, star wars fallen order kurdum, sürekli atıyordu 1 dk yada 30 dk sonra, oynanamıyordu, iade etmeyi düşünürken. Araştırdım güç seçeneklerinde pci express power link ayarı var onu off yapınca sorun kalmadı. Performans da daha iyi.
  • Beyler geçen bir konu açmıştım windows kuramiyordum neyse İncehesapa mail attim bu neyin nesi diye direk ürunu gönderin deyip kargo kodunuda verdiler . Gerçi ürünu göndermedim birşekilde Dh den arkadaşlar yardimci olup Win10 kurdum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf başım ağrımasın diye bu eşek ssdlerden almadım. 450 TL ye 512GB XPG 8200 pro aldım en azından sistem kurucaz verilerimiz güvenli olsun. Tamam garanti hizmeti iyiymiş de benim sistemin gittikten sonra yeni SSD gelse ne olur? gelmese ne olur? komple baştan windows yüklemek, oyunları ve programları kurmak başlı başına bir çile.
  • İlk defa esek diskin bozuldugunu gordum

• Tamamen katılıyorum. Seagate Skyhawk 3TB HDD I/O hataları veriyor, 3 sene garantisi olmasına rağmen 2 sene sonrasında Türkiye garantisi bittiğinden dolayı Hollandaya göndermem gerekiyor fakat içindeki 3TB veriyi kopyalayacak disk bulamadığımdan bozuk HDD kullanmaya devam etmek zorunda kalıyorum.
  • hocam hard disk sentinel yükleyip information kısmında "SSD Controller" ve "Device Type" karşısında ne yazdığını söyleyebilir misin? ilki en başta diğeri ise sonda information bölümünde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 3 Aralık 2019; 16:5:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Tamamen katılıyorum. Seagate Skyhawk 3TB HDD I/O hataları veriyor, 3 sene garantisi olmasına rağmen 2 sene sonrasında Türkiye garantisi bittiğinden dolayı Hollandaya göndermem gerekiyor fakat içindeki 3TB veriyi kopyalayacak disk bulamadığımdan bozuk HDD kullanmaya devam etmek zorunda kalıyorum.
    Nasıl hata veriyor hocam?
  • SeSioN kullanıcısına yanıt
    I/O hataları yani donanım hataları. Seagate Skyhawk dosya kopyalar veya okurken I/O hataları verdiğinden bazen dosyaları okuyamıyor veya yazamıyor bu sorundan dolayı bazı yazılımlar okuma/yazma hataları verirken bazı yazılımlar ise çöküyor. Chkdsk ile yapılan taramalarda dosya bozuklukları nadiren olsada Seatools ile arka arkaya yapılan aynı testi bazen geçiyor bazen geçemiyor yani stabil değil. HD Tune ile yapılan uzun error scan testlerinde bir bölümde verdiği hatayı diğer testte hatasız olarak gösteriyor sonraki testte hatasız olarak görünen bölümde hata veriyor. SMART verilerinde interface error olarak görünen çok sayıda hata var bu sorun SATA kablosu veya soketiyle alakalı olabilirdi fakat hiç bir kablo ile hiç bir SATA portunda, hiç bir anakartla düzgün çalışmıyor.
  • Ssd'leri veri depolama olarak kullanmamak gerek, sistemi çalıştıracak kadar boyutta alıp kullanmak en mantıklısı, fazlası kafa ağrısı.

2.5 sene önce en kalitelisini aldım , 2.5 sene zar zor götürdü, kopyalama hızı düşüp çıkıyor beni yavaşlatıyordu iade ettim en sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zn_volkan -- 2 Ocak 2020; 13:10:46 >
  • Adamlar sadece verdikleri sozu tutmuslar , bu bile buyuk bir basari bu ulkede :P

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 2 Ocak 2020; 13:14:11 >
  • zn_volkan Z kullanıcısına yanıt
    2.5 sene kullandıktan sonra mı iade ettiniz?
  • sasuta kullanıcısına yanıt
    Evet 5 yıl garantisi vardı, servise gönderdim ve iade süreci başlatıldı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.