Şimdi Ara

jbl 75.4 anfiyi 2 ohma dusurup baglama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde bi 75.4 anfi var bu anfiyle bir takım hertz esk 165 100rms + morel tempo 6 120 rms besleyebilirmiyiz.Anfini 4 ohm degerleri yeterli değil nasıl bir formul onerirsiniz.

4 ohmda 4x104rms 14.4 v

2 ohmda 4x148rms 14.4 v

benim 148 rmsi yani 12 voltta 148 olmazda kaç olursa 2 ohmda verdiği daha yuksek rmsi alabilmem için 2 ohm empedanslı bir hoparloremi ihtiyacım var yoksa 2 hoparloru tek gibi gosterebilirmiyiz? paralel baglama fln filan nasıl oluyor ?

• En sağlıklısı 2 Ohm hoparlör alıp bağlaman 4 ohm hoparlörleri paralel bağlayıp 2 ohm a düşürdüğünde anfinin çıkışı 2 ohm da o wattı vermekte yetersiz kalabilir. Isınma ve kesme sorunları ile karşılaşabilirsin. Doğru RMS değerinde 2 Ohm hoparlör almanı tavsiye ederim.
  • amfin o hoparlörler için yeterli.
  • bilader sen hskyı 1004 e kopruleyip mi bagladın ?
  • hertzleri kendi aralarında, morel marka hoparlörleri de kendi aralarında bağladıktan sonra resimde ki gibi amfiye giriyosun ve 2 ohma düşürüyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hocaoglu

bilader sen hskyı 1004 e kopruleyip mi bagladın ?

hayır tek kanala
  • saol cadence cok acıklayıcı olmus eywallah peki bu şekilde baglandıgında ısınma kesme vs olurmu ne kadar dinlemede olur bilenler boyle kullananlar varsa yardımlarını bekliyorum
  • alt yapınız iyiyse kesme yapmaz. akü-smps-psu ne kullanıyosunuz ve toplam amper nedir ?
  • Bence o hoparlörleri köprüde 2 ohm bağlarsan sesi yüksek açtığında o hoparlörler elinde kalır.
  • gaini kısarsa bi sorun olmaz
  • 100 Rms'de iyi bir değer. 20Watt için bu kadar değişiklik yapmana gerek yok. Ayrıca resimde gösterilen o bağlantı yanlış. JBL 75.4 köprüde 2 ohm desteklemiyor haberiniz olsun.

quote:

Orijinalden alıntı: cadence_fxs

hertzleri kendi aralarında, morel marka hoparlörleri de kendi aralarında bağladıktan sonra resimde ki gibi amfiye giriyosun ve 2 ohma düşürüyosun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SupeR_MarıO -- 19 Aralık 2011; 11:13:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SupeR_MarıO

100 Rms'de iyi bir değer. 20Watt için bu kadar değişiklik yapmana gerek yok. Ayrıca resimde gösterilen o bağlantı yanlış. JBL 75.4 köprüde 2 ohm desteklemiyor haberiniz olsun.

quote:

hertzleri kendi aralarında, morel marka hoparlörleri de kendi aralarında bağladıktan sonra resimde ki gibi amfiye giriyosun ve 2 ohma düşürüyosun

75.4 bende kullandım 2 ohm gayet stabildi 2 adet jbl gt4-12 bağlıydı

• quote:

Bu cihazın o şekilde kullanılması yanlış arkadaşlar. Ona bakarsan 1 ohm'da da çalışır. Fakat cihazı çalıştırışmaması gereken koşullarda çalıştırıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SupeR_MarıO

quote:

Bu cihazın o şekilde kullanılması yanlış arkadaşlar. Ona bakarsan 1 ohm'da da çalışır. Fakat cihazı çalıştırışmaması gereken koşullarda çalıştırıyorsunuz.

stereo amfiyi mono kullanmanın sağlıksız olduğunun farkındayım imkan meselesi işte o zamanlar yoktu mono alamadık.
    ayrıca stereo amfilerin 1 ohm da stabil calısan cok nadir, parmakla gösterilecek kadar var diye biliyorum.
    Geneli 2 ohm a düşer.

@hocaoğlu benim dediğim şekilde bağla eğer amfi zarar görürse parasını ben verecem

• en iyisi amfiyi bana sat sen yenisini al
  • 75.4 u 2 ohm a nasıl dusurucem galiba çıkışlar 4 ohm midlerim JBL 6508c 2 ohm bu yüzden midler fark li zamanlarda eridi nasıl çıkışları iki ohm a dusurucem

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.