Şimdi Ara

K2 Yetki Belgesi Hakkında...Görüşlerinizi bekliyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biz k2 yetki belgesini bundan 6 yıl önce aldık.Geçmişte k2 yetki belgemizde 2 adet aracımız vardı bunlardan 2 sini sattık ve yerine 2 araç eklettik.Ama biz bunu satışlarından 6 ay gibi bir süre geçtikten sonra gerçekleştirmiştik.Yetki belgesine 1-2 yıl civari zaman geçtikten sonra 3. aracımızı da ekletmiş bulunduk.Belgemizin 5 yıllık vizesi geçen sene son bulmuştu.Bizde geçen sene konya ticaret odasında belgeyi 1 sene daha vize yaptırdık.Uzun süreli vize yapılmadığından ötürü geçen sene 1 yıl uzatmışlardı.

Bu sene belgeyi uzun süreli vize yaptırmaya götürdüğümüzde bizim bundan 4-5 yıl önce araç ekletip çıkarttıgımızı ve bu aracları 30 gun sure zarfında ekletip cıkartmadıgımız ıcın belgemizin geçerliliğini yitirdiklerini söylediler.Bende ki surat ifadesini o an görmenizi isterdim şahsen.

Şimdi burda büyük sorun var.Bu belgeyi biz araç ekletme işleminden sonra 5 yıl kullandık.Bu 5 yıllık süre zarfında bir de geçici 1 yıllık vize verdi bize bu devlet, ve de bu belgeye o 2 aracdan sonra 2 yıl ara gectı ve 1 tane daha arac ekletme ıslemı yaptık, ve bu araclar malıye tarafından jandarma tarafından defalarca cevrıldı k2 belgerıne bakıldı edildi, ama biride tutup demedi ki sizin belgeniz iptal olmus veyahut bu yuzden sıze uyarı cezası gelmıs cezayı yatırmadınız falan diye bir lutufda bulunulmadı. Bu arac ekleme cıkarma vize uzatma işlemini konya tıcaret odası bu güne kadar hıc bır sorun cıkarmadan gayet hos gerceklestirdi..Ulaştırma bakanlıgını aradıgımda bana, eger gec arac ekletıp cıkarttıysanız bunun uyarı cezası var, 2 kere uyarı cezası alabılme hakkınız var dedı ama biz 1 kez dahi ceza almadık.

Bizim k2 belgesi işi bildiğiniz tarhana corbasına dönmüş durumda şu anda. Galiba belge ankaraya gidip baska bir belgeye donusturulup c1 sanırsam aradan 2 ay falan gectıkten sonra tekrar k2 ye cevırılecekmıs, bu süre zarfında halen biz evraklarımızı odadan alamadık...

Bugun de ankaradan gelırken denetım noktasına cektıler arabayı ve k2 yetkı belgesının süresinin doldugunu söylüyerek 2490 tl lık bır cezaya tabi tutuldugumu söyledi görevliler bir sürü dil döktüm nafile ceza arkadan gelir dediler yolladılar beni...Ve de bir de akıl verdiler mahkemeye basvurabilirsin, ceza makbuzun elıne gecınce ve k2 yetkı belgenı aldıgında diye...

Şimdi sizden bana yardımcı olmanızı istiyorum böyle bir durumda mahkemeye basvurmalımıyım, basvurursam bu vize olayını, belgenın iptal olayını ve de ceza olayını hepsını bir dilekcede mı belirtmeliyim, mahkemeyi kazanma olasılıgım nedir,? yada cezayı pasa pasa ödeyip bu düzene boyun mu eymeliyim???
    Lütfen yardımcı olur bir fikir verirseniz sevirim....

Yazım biraz uzun oldu okuyan herkeze Teşekkürler....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginSr11235 -- 20 Mayıs 2012; 22:49:09 >

• Hiç çekinme bir avukat bul davanı patlat...Burası patagonya değil..Sana hiç bir ihbar, uyarı , haber, makbuz gelmeden ceza üzerine ceza yazamazlar..Davanı aç bütün olup biteni en açık ve sade biçimde anlat..Vergi itiraz mahkemeleri var...Avukat bilir...Yüzde 90 kazanırsın...Atmıyorum..En azından cezanı düşürüyorlar..Bu haksız uygulama vergi olmaz diyorlar..Kolay gelsin..
  • Yanlış anlamayın ama size her araç için verilen taşıt kartını veya k2 belgesini (diplomaya benzeyen) hiç okumadınız mı
  • Babam gil okumamis demekki arkadasim, ben sirketin resmi islerine yeni yeni dahil oluyorum, bu bahsettigim arac gec ekleme cikarma islemleri k2 nin alindigi ilk sene bu uygulama yeni baslamisti o zamanlar sene 2005 2006 ben o zamanlar lise yi yeni bitirmis ogrenciydim k2 mi gordum ki, zaten okumus olmam bir seyi drgistirmeyecek benim isyanim bir belge ustunde 6 yil degisiklik yapilipda 6 yil sonunda mi soylenir iptal oldugu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginSr11235 -- 20 Mayıs 2012; 22:34:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar sacma bir olay su k2 belgesindeki arac ekleme cikarma davasi... k2 ve src bence tamamen kaldirilmali....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

Ne kadar sacma bir olay su k2 belgesindeki arac ekleme cikarma davasi... k2 ve src bence tamamen kaldirilmali....

Bence de sacma ama duzen bu heleki cezasi cok sacma yeni belge 7 bin tl, ceza ise 2500 tl... Ne diyorsun mahkemeye basvurmayim mi dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginSr11235

quote:

Orijinalden alıntı: rumelian

Ne kadar sacma bir olay su k2 belgesindeki arac ekleme cikarma davasi... k2 ve src bence tamamen kaldirilmali....

Bence de sacma ama duzen bu heleki cezasi cok sacma yeni belge 7 bin tl, ceza ise 2500 tl... Ne diyorsun mahkemeye basvurmayim mi dostum

İyi bir avukata veya belgeleri aldiginiz araci kurulusa gidip danisin. Cunku belgeniz iptal olmus ama bir yandanda vize gormus. Belge iptal sayilirsa mahkemeyi kaybedersiniz.
    Bir suru masraf basiniza kalir. Ceza da tuzlu. Belki yeni belgeye basvurmaniz falan oradan kurtara bilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sirketin avukati var onunla bir goruseyim bakalim O ne diyecek onunda gozu pek kesmes boyle bir davayi gibi geliyor ya bana..cezayi bekliyecez artik

• İşte biz bu tarz rezilliklerden ötürü ve arabaları kullanacak herkesin psikoteknik raporu alması gerekmesinden ötürü, Fabrikaya ticari araç almadık. Gittik iki tane Ford Fusion aldık... Yükümüzü Fusion'larla taşıyoruz... Tuttuklarını öpüyorlar, bu sefer biz yırttık... Geçmiş olsun. Karışık bir durum. Uyarı cezası almadığınıza göre belge iptaline itiraz edebilirsiniz gibi geliyor bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

İşte biz bu tarz rezilliklerden ötürü ve arabaları kullanacak herkesin psikoteknik raporu alması gerekmesinden ötürü, Fabrikaya ticari araç almadık. Gittik iki tane Ford Fusion aldık... Yükümüzü Fusion'larla taşıyoruz... Tuttuklarını öpüyorlar, bu sefer biz yırttık... Geçmiş olsun. Karışık bir durum. Uyarı cezası almadığınıza göre belge iptaline itiraz edebilirsiniz gibi geliyor bana.

Ortada hakikaten buyuk rezillik var, bakalim halen kararsizim mahkemeye gidip gitmekte icimdeki ses git diyir bir yer tutari bulunur diyor

• Baska gorus bildirecek arkadas yokmu

• Baska gorus bildirecek arkadas yokmu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.