Şimdi Ara

**K810İ REVİEW by PİNİNFARİNA** (Yeni resimler Eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.307
Cevap
0
Favori
81.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun kafama esti ve hiç hesapta yokken gidip 790Ytl'ye genpa garantili K810i aldim

Cihazi alali henuz bir kaç saat oldugundan çok detayli bir inceleme yapamadim ama yinede bir kaç detayi paylaşmak istedim. İlerleyen gunlerde cihazın çok daha detayli fotograflarini ve keşfedecegim iyi/kötü yonlerini vs buraya ekleyecegim.

K810'un kutusu, oldukça sade bir tasarıma sahip.

İLK İZLENİMLER;

En basta soylemeliyim ki, daha önce sonyericsson K veya W serisi kullanmiş biri bu cihaza kesinlikle yabancilik cekmeyecektir. K810i'nin menusü neredeyse k serisi ile birebir ayni. Bu yuzden eski bir K790 kullanicisi olarak K810i'yi aldigimda aman-aman farkli cihaz olmayacagini zaten biliyordum. Ürünün kutusu nispeten sade bir tasarima sahip fakat kutuyu açtiginiz an'da sizi göz kamaştiran bir mavi tonun içinde K810i merhaba diyor. Üsteki kutuyu kaldirdiginizda coklu dilde manueller, cd, data kablosu, şarj aleti ve batarya sizi karşiliyor. Burada eski k serisinden ilk dikkatimi çeken fark data kablosu oldu. Kabloya digital fotograf makinalarinda oldugu gibi MANYETİK PARAZİTLERE KARŞI ÇİFT TARAFLI FİLİTRE BOBİNLERİ eklenmiş ve çok daha ince. İyi dusunulmuş güvenlige yonelik bir detay. K810 ile birlikte genpa 512mb orjinal sony memory stick micro kart veriyor. Kvk'yi bilmiyorum ama genpa'dan alacak olan arkadaşlar memory kartı görmeden alişveriş yapmasınlar.

MALZEME KALİTESİ;

Cihazin yumuşatilmiş yuzey materyali K790'dan enteresan şekilde kaygan bir yapiya sahip! Yani k810i avucunuzun İÇİNDE RESMEN BİR SABUN GİBİ ORAYA/BURAYA KAYIYOR! K750'de baş gösteren işçilik hatalarına rastlamak neredeyse imkansiz. Sony kasa işçiligi ve kalitesinde k790 ile ciddi bir yol kat etmişti bu durum K810'da daha da belirginleşmiş. Kisaca sony'nin kasa kalitesi ve işçiliginde oldukca yol kaydettigini bu modelde rahatlikla soyleyebilirim. Kasanın birleşme noktalari ve araliklari jilet gibi dumduz ve sanki bir lazer hassasiyetinde tum ayrilabilir plastik parçalar incelikle öpüşüyorlar. Kasada kullanim sirasinda kesinlikle çatır-çutur sesler vs gelmiyor. Joystick'in hassasiyeti oldukça iyi ayarlanmiş ve hafif bir dokunmayla komutlari aninda yerine getiriyor. Kamera kapagı tek bir dokunuşla açiliyor ama bu "tek bir dokunuşun dozu" oldukça hassas ve iyi ayarlanmış. Ne çok baski yapiyor ne de hemen dokunur/dokunmaz açiliyor. Zaten kasanın içine gomulmus olmasi yanlişlikla kapagın açilarak lens'e zarar vermesini yuksek oranda engel oluyor.

TASARIM/ERGONOMİ;

Bu telefonu elinize aldiginizda ya çok sevecek yada nefret edeceksiniz ortasinin olacagini sanmiyorum! Şahsen ben sevdim
    K810 ile halefi K790 arasında fazla bir incelik farkı yok fakat k810 kesinlikle çok daha ergonomik ve hafif bir cihaz. Cihaz elinize hemen oturuyor ve sanki daha önce kullanmiş ve alişmişcasina beş dk icinde çok eleştiri alan tuşlara ve kasanın hatlarına anında alişiyorsunuz. Telefonun en dikkat ceken ve radikal tasarimi yuvarlak su damlası şeklindeki tuş takımı tasarımı. Hemen soyleyim bu metal yuvarlak tuşlar inceleme sitelerinde goruldugu kadar KESİNLİKLE YUKSEK VEYA DİŞARDA DEGİLLER. Tuşlarin yuksekligi yuzeyden en fazla 0,5mm yukarda ve varliklari açıkçası anlaşilmiyor bile! Sanki cihaz dokunmatik tuş takımına sahipmiş gibi bir his veriyor kullanicisina. İlk bakışta yumuşakmiş izlenimi verseler de TUŞLAR SERT VE YANLİŞLİKLA BASILMAYA KARŞI GUVENİLİRLER. Telefonun yukaridaki iki adet navigasyon tuşlari aynen yerlerini koruyorlar. K790'in en çok arka camera koruma kapagi eleştiri aliyordu. (ki buna bende dahil) BU modelde arka kapak cihazın govdesi içine gomulmuş ve de cok iyi olmuş. K810'u çok rahat cebinize koyup dolaşabiliyorsunuz ve gerek k790'dan daha hafif olmasi gerekse arka koruma kapaginin cepten cikartirken içerde gomulu oldugundan takılmaması buyuk konfor sagliyor kullanimda. Tuş takımı oldukca hoş bir mavi neon işik ile aydınlatılıyor. İçten içe masmavi parildayan bu ışık özellikle karanlik veya loş ortamlarda oldukca dikkat çekecege benziyor

YAZILIM;

Cihaz "RKG001" first release yazilim ile geliyor ve yazılımda ilk dikkatimi çeken 3MB İLE FOTOGRAF ÇEKİLDİGİNDE MEMORY CARD'A KAYDEDİLMESİNİN CİDDİ DERECEDE HİZLİ OLMASI OLDU! 3Mb ve yuksek kalitede cekilmiş bir fotograf yaklasık 1.2mb yer kapliyor (ki bu ciddi iri bir boyut) ve BUNA RAGMEN kaydedilmesi ortalama 1 - 1,3 SN civari suruyor! Bu sure K790'da kesinlikle daha uzundu. K810'da kullanilan işlemci hızı ve ram aynı fakat yazılımın bazı önemli algoritmalarında sony mühendisleri ciddi kafa patlatmiş gozukuyorlar

Sony'nin digital cameralarında kullandigi CyberShot menusu bu modelde kullaniliyor. Yazılımda birkaç minör farklılıklar var örnegin bir fotograf çektiginizde menu'ye "fotograf duzeltme" diye bir menu eklenmiş. Bu tuşa bastiginizda çekilen karedeki en dogru işık, kontrast ve aydınlık vs gibi ayarlar ANINDA TEK BİR İŞLEMDE OTOMATİK OLARAK YAPİLİYOR. Sonra menude en sık kullanilan menuler tuş takımında sırasıyla 1- 4- 7- * tuşlarinin yanında simgeelri ile belirtilmişler. Boylece kullanici kısayol tuşlarının ne işe yaradıgını ezberlemek zorunda kalmıyor ve cekim esnasında basitce bu tuşlara basarak çözünürluk, macro, self timer ve flash gibi ayarları anında hiç ugrasmadan yapabiliyor. Telefonu pc'ye bagladiginizda dahili usb mass storager driver'i sayesinde en fazla birkaç sn K810 hızla xp tarafından sorunsuzca tanınıyor. Gprs ile otomatik f.w güncellemesi yine bu modelde de devam ediyor.

FOTOGRAF*VİDEO;

Henuz cihaz çok yeni oldugundan detayli fotograflar çekmeye firsatim olamdi. Yolda gelirken alelacele bir kaç fotograf cektim ama bu fotografların henuz first release yazılıma sahip bir cihaz icin baz alinmamasi gereken fotograflar oldugunu dusunuyorum. Dikkatimi ceken fotograf boyutu oldu 3mp cozunurluge sahip bir foto ortalama 1- 1.3Mb civarinda yer kapliyor ki bu rakam jpeg formatindaki bir foto için hatırı sayılır derecede iri bir boyut.

Peki bu ne anlama geliyor hemen soyleyim, "fotograflar agresif bir sikiştirma işleminden geçmiyor yani aşiri sikiştirilmadan (bozulmadan) direk karta yazılıyor. Cekilen fotolari daha sonra pc'de edit yapacak oldugumuzda elimizde KAYIPSIZ VE HAM BİR FOTOGRAFIN OLMASI YONUNDEN BU KESİNLİKLE BİR AVANTAJ. Örnekte de gorulecegi gibi K810 macro konusunda oldukca başarili sonuçlara imza atıyor. AF (Auto Focus) oldukca hizli calişiyor ve macro dahil her konumda nesneye oldukca suratli bir odaklanma yaparak telefon kisa surede cekime hazır hale geliyor. Bu sure yine k750 ve 790'dan BELİRGİN SEKİLDE HIZLI. Fotografları sıcak bir gun olamsına ragmen şansıma kapalı ve bulutlu bir havada çekmek zorunda kaldım fakat buna ragmen renk doygunlugu ve keskinlikte (özellikle macro cekimde) K810i'nin halefi K790'dan daha başarili oldugunu gördüm.

K810 hala 176*144 cozunurlugune video kaydediyor ve eger video'ya onem veriyorsanız bu rakamlar sizi kesinlikle tatmin etmeyecektir. Fakat K serisi zaten fotograf uzerine yogunlaşmiş bir seri oldugundan satın alma aşamasinda video için "olmamış olmasın" seklinde dusunen musterileri kendisine çekecegi aşikar. VİDEO'DA KAYIT ESNASINDA ZOOM YAPİLABİLİYOR ve sallantı engelleyici "İmage Stabilizer" devreye sokulabiliyor. Aynı İS (İmage Stabilizator) fotograf cekimlerinde de kullanilabiliyor ve eli titreyen kullanicilar ile bazı an'larda işe yarayacagı tartışılmaz.

Video menusune iki yeni secenek eklenmiş. Bunlardan ilk'i "Gorunum Modu" ve "Video Boyutu". Gorunum modunda "Dikey" ve "Manzara" isminde extra iki şik daha var. Dikey'de ekranın ust koselerinde bosluk ve ilerleme cubugu görulurken manzara'yi sectiginizde ise video tum ekranı full kapliyor. Video boyutunda ise "Orjinal, Otomatik Sigdir ve Tam Ekran" secenekleri mevcut. Bu secenekler de isimlerinden anlaşilacagi gibi çekilen veya hafizaya kopyalanan bir video dosyasını actiginizda ekranda OTOMATİK OLARAK HER DEFASİNDA İŞLEM/SECİM YAPMADAN nasıl seyretmek istediginizi belirleyebiliyorsunuz. Guzel ve pratik bir özellik.

SES;

Ses ve fotograf sony'nin uzmanlik alanı ve bu konularda diger markalardan yillarin tecrubesi ile bir adım önde oldugu bilinen bir gercek. Bu gercek K810'da ses konusunda da devam ediyor. Hemen soyleyim MegaBass k810'da yok. Fakat bence bu bir eksiklik degil cunku en guzel ve kaliteli sesi zaten "V" seklinde ayarlanmiş manuel ekolayzer'den aliyorsunuz. Cihazın dişari sesi K790 ile hemen hemen aynı fakat biraz daha tok. Kutudan standart K790 ile aynı kulakliklar cikiyor ben bu kulakliklar yerine sennheiser cx300 veya PX100 kullandigim için sesi bu kulakliklar ile degerlendirecegim. Cihazın çalma ve kulaklik sesi yeterli seviyede ve dedigim gibi benim eski k790'dan calma sesini biraz "tok" bulmakla birlkte kualklik sesi aynı diyebilirim. Yani gurultulu bir ortamda kulaklik sesi sondan iki önce dahi yeterli seviyede duyulabiliyor. Radyo K790 klonu diyebilirim menu aynı, hassasiyet aynı ve radyoda EQ yine ayarlanmıyor.

K810'u kaliteli bir kulaklik (sennheiser, koss, shure vs), az sıkıştırılmış bir mp3 (min. 192Kbits) ve kişisel zevke göre ayarlanmiş "V" seklinde ince bir ekolayzer ayari dinlediginizde NİTELİKLİ BİR MP3 İLE YARIŞABİLECEK KADAR KALİTELİ BİR SESİ VAR! Bass'lar da bogulma yok, tizler yuksek frekanslarda islik gibi ötmuyor (samsung'larda oldugu gibi) ve patlamadan eser yok. Sony ses katında hangi chip'i kullaniyor bilmiyorum ama W850i ile arasında bir fark goremedim. Tabii tum bu kalitenin kullanmiş oldugum sennheiser marka kulakliklarin rolu mutlaka buyuk. Zira "son söz her zaman kulaklikta biter"...

BATARYA;

Henuz batarya cok yeni oldugundan konuşma ve stand-by suresini test etme imkanım olmadı. Bu yuzden kesin bir sey soylemem çok zor. Bu sureyi en dogru olarak ancak 3- 5 full şarj/deşarj sonunda saglikli olarak gorebilecegim. K810 950mAh kapasiteli bir Lithium-polimer batarya kullaniyor. K790'da bataryanın ortalama 4 gun gittigini dusundugumde K810'da bu surenin çok farklı olmacagını dusunuyorum.

Alelacele bulutlu havada cektigim, 3mp'den 800*600'e re-size yapilmiş, normal kalite fotograflar;

Orjinal Boyutlar;

http://img108.imageshack.us/img108/8161/dsc00019je1.jpg

http://img390.imageshack.us/img390/9476/dsc00025sw1.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/7277/dsc00021pc0.jpg

http://img390.imageshack.us/img390/3928/dsc00034oi3.jpg

http://img516.imageshack.us/img516/7421/dsc00029rg9.jpg

http://img390.imageshack.us/img390/7281/dsc00028tq9.jpg

MACRO;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 20 Şubat 2013; 12:56:50 >

• eline sağlık güzel inceleme hayırlı olsun
  • ellerine sağlık detaylı bir inceleme yazmışsın

hayırlı olsun
  • hayırlı olsun
  • Güzel bir inceleme, teşekkürler, telefonun da hayırlı olsun.
  • inceleme güzel, ee telefonda güzel, daha ne olsun..
  • Eline sağlık.
    Güle güle kullan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler inceleme için.
    Güle güle kullanmanı dilerim...
  • guzel ınceleme hayırlı olsun...
  • emeğine sağlık güzel inceleme olmuş

ayrıca macro çekim gayet başarılı olmuş telefonda
  • @med_cezir197,

@hidrojenperoksit,

@phm,

@ElectroTech,

@face1tr,

@HuNTeR_1907,

@w850ii,

@izmirli mert,

@aNLcLk_1905

Hepinize tek tek çok teşekkurler arkadaşlar, daha iyisi sizlere inşallah...
  • eline sağlı arkadaşım.çok iyi bir inceleme.
  • Güzel bir inceleme olmuş. Teşekkürler telefonun hayırlı olsun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: *VelociRaptor*

eline sağlı arkadaşım.çok iyi bir inceleme.

Yok henuz birşey incelemedim dostum zira emekleme aşamasında alel-acele bir review bu. Bir kaç gun içinde hemen her kosulda çekilmiş detaylı fotograf, video ve cihazı kullandikca kesfedecegim yönlerini paylaşinca belki iyi bir inceleme olacak..
  • HAYIRLI OLSUN GÜZEL TELEFONMUŞ BU ARADA HERKEZİN DEDİĞİ GİBİ GÜZEL BİR İNCELEME OLMUŞ
  • eline sağlık

hayırlı olsun
  • eline saglık gercekten guzel review, incelemede gelir sonrasında insalallah.
    ayrıca telefonun resim kalitesini baya begendim k790i den biraz dahamı iyi yoksa banamı oyle geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maglor Nenharma -- 4 Haziran 2007; 19:41:31 >
  • eline sağlık.Hayırlı olsun edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stronger_ -- 4 Haziran 2007; 19:55:31 >
  • elinize saglık guzel inceleme olmuş fotograflarda cok guzel bu arada
  • quote:

Orjinalden alıntı: Maglor Nenharma

eline saglık gercekten guzel review, incelemede gelir sonrasında insalallah.
    ayrıca telefonun resim kalitesini baya begendim k790i den biraz dahamı iyi yoksa banamı oyle geliyor?

"guzel review" deyince ne oluyor anlamış değilim.., şuna "inceleme" yada "ilk gün için gayet güzel tespitler" ...vb yani sonuçta türkçe olan bir kelime kullanamazmısın ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.