Şimdi Ara

Kafanın Tepe Kısmında Saç Seyrekliği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar, saçlarımla ilgili aklıma takılan bir konuyu danışmak istiyorum. 21 yaşındayım şuan saçlarım 3 numara ve bundan birkaç gün önce saçlarıma bakarken tepe bölgesinin seyrek olduğunu fark ettim. Fakat garip olan şu ki, saçlarım uzun olsa da dökülmüyor. Yani yastıkta saç yok, duşta dökülme yok, normal yaşantımda dökülme yok veya olması gerektiği kadar, yani her insanda olabileceği kadar. Saç yapısının bu şekilde bir kısmının seyrek olma ihtimali var mı yani saçlarım normal mi? Doktora gitmeli miyim? Ve o kısmı güçlendirmek, canlandırmak için bir yöntem var mı? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

• 1-Saçlarını sık yıkama.2-3 günde bir yıka.Her gün duş alıyorsan bile saçların hariç vücudunu yıka

2-Saçlarına jöle gibi zararlı maddeler sürme.Saçlarını kurutmak için fön makinesini kullanma.Bırak kendiliğinden kurusun

3-Saçlarına şampuanı önce iki elline yay daha sonra bunları saçlarına masaj yapar gibi sür.Hızlı hareketlerde bulunarak saçlarına zarar verme

4-Duştan sonra saçlarına argan,badem yağı gibi saçları besleyen yağlardan sürebilirsin.Merak etme vıcık vıcık şeyler değil.Hemen saçların yağı emer

5-Aşırı kimyasal içeren bilindik markalardan uzuk dur.Mümkün mertebe kimyasallardan arındırılmış şampuanları kullan.İlk başta saçların temizlenmiyormuş gibi hissedersin ama daha sonra bir bakmış bana dua ediyorsun

6-Mümkün mertebe stresten uzak dur.Zira stres gibi duygusal etkenler saçları olumsuz etkiler ve döker

7-Beslenmene dikkat eder.Özellikle saçlarını güçlendirek besinleri internette ufak bir araştırmayla öğrenip mümkün mertebe bunlardan tüketmeye çalış

Velhasıl aklıma gelenler bunlar.Eğer dökülme devam ediyorsa mutlaka doktora görün.Genetik olsa bile vereceği ilaçlarla saçların hızlı dökülmesini engelleyebilir.Zaten genetik bir dökülme değilse şu söylediklerimi uyguladığınız takdirde saçların dökülmesinin durması lazım.

• Günde yarım kilo süzme peynir yemenizi tavsiye ederim.

Kalsiyum deposu olan bu peynir çeşidi keratin denilen saç proteinin de kaynağıdır.

• Long Nightt kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkürler dediklerinizi saçlarımı güçlendirmek için uygulayacağım.

Fakat aklıma takılan şey aslında saçlarımda dökülme olmamasıydı. Yani sürekli kontrol ediyorum duşta, sabah kalktığımda yastıkta, yerlerde vs. ama hiçbir şekilde dökülme yok sadece kafamın o kısmı seyrek yani dökülme gözükmüyor ama bir şekilde daha önceden de seyrekmiş veya seyrekleşmiş buna gerçekten anlam veremiyorum.
  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt
    Cevabınız ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim.
  • UP
  • şuan saçların nasıl,benimde saçlarım da seyrelme varda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Saç ne tarafa taranmalı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam doktora gidin tabiki hemen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.