Şimdi Ara

Kafayı yememek elde değil. Ekran kartım tamamen boşta ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartım Zotac gtx560. Masaüstünde hiçbir işlem yapmadığım zaman yaklaşık 1.30 dk sonra ekran kartının sesi artmaya başlıyor ısısı 80'leri buluyor ve ekran kartı fena halde coşuyor. Herhangi bir tuşa bastığımda veya fayeyi oynattığımda ise ısı bir anda düşüyor. Hal böyle olunca bilgisayarı bir şeyler indirmesi için bile boşta bırakamıyorum deli gibi ses çıkarıyor ve sürekli full kapasite çalışıyor. Joypadle oyun oynadığımda ise mause ve klavyeye dokunmadığım için 1.30 dk gibi bir zamanda oyun fena halde kasılmaya başlıyor.

Çok araştırdım birkaç kişi haricinde karşılaşan yok bu sorunla. Onlar da sorunlarına cevap bulamamışlar.

Bu sorun üzerine format attım, denemediğim driver kalmadı. Zaten 1 sene kadardır kullandığım bir sürücüyü güncelledikten sonra bu haltı yemeye başladı. Sonra format attım baktım aynı. Sonra eski sürücüyü yükledim sonuç yine aynı. Geçenlerde pc kitlendi resetledim ve açtım sorun çözüldü artık o durum olmuyordu ama sürekli kitlenmeler başladı. Yine geçen gün kitlendi ve resetledim ve maalesef eski haline döndü. Artık kitlenme yok ama yine boştayken deli gibi çalışıyor.

Garantisinin bitimine de yanılmıyorsam 1-2 ay var. Bu durumla karşılaşan veya önerisi olabilecek birileri varsa bir yardımcı olurlarsa çok sevincem.

Ayrıca anakart p5kc, işlemci e8400, 4 gb 800 mhz ram, kasa Cooler Master CM-690.

Dediğim gibi format attım, driver güncelledim ve hemen hemen her driveri denedim, kasa kesinlikle tertemiz, virus programları, anti spyware hepsini tarattım daha ne yapmam gerekli bilemiyorum bir tavsiye lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walow -- 30 Ocak 2014; 4:44:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: walow

Ekran kartım Zotac gtx560. Masaüstünde hiçbir işlem yapmadığım zaman yaklaşık 1.30 dk sonra ekran kartının sesi artmaya başlıyor ısısı 80'leri buluyor ve ekran kartı fena halde coşuyor. Herhangi bir tuşa bastığımda veya fayeyi oynattığımda ise ısı bir anda düşüyor. Hal böyle olunca bilgisayarı bir şeyler indirmesi için bile boşta bırakamıyorum deli gibi ses çıkarıyor ve sürekli full kapasite çalışıyor. Joypadle oyun oynadığımda ise mause ve klavyeye dokunmadığım için 1.30 dk gibi bir zamanda oyun fena halde kasılmaya başlıyor.

Çok araştırdım birkaç kişi haricinde karşılaşan yok bu sorunla. Onlar da sorunlarına cevap bulamamışlar.

Bu sorun üzerine format attım, denemediğim driver kalmadı. Zaten 1 sene kadardır kullandığım bir sürücüyü güncelledikten sonra bu haltı yemeye başladı. Sonra format attım baktım aynı. Sonra eski sürücüyü yükledim sonuç yine aynı. Geçenlerde pc kitlendi resetledim ve açtım sorun çözüldü artık o durum olmuyordu ama sürekli kitlenmeler başladı. Yine geçen gün kitlendi ve resetledim ve maalesef eski haline döndü. Artık kitlenme yok ama yine boştayken deli gibi çalışıyor.

Garantisinin bitimine de yanılmıyorsam 1-2 ay var. Bu durumla karşılaşan veya önerisi olabilecek birileri varsa bir yardımcı olurlarsa çok sevincem.

Ayrıca anakart p5kc, işlemci e8400, 4 gb 800 mhz ram, kasa Cooler Master CM-690.

Dediğim gibi format attım, driver güncelledim ve hemen hemen her driveri denedim, kasa kesinlikle tertemiz, virus programları, anti spyware hepsini tarattım daha ne yapmam gerekli bilemiyorum bir tavsiye lütfen...

GPU Z yi kurup Graphic Card ve Sensors sekmelerinden SS atar mısın?

• Virüs taraması yaptır, birisi bilgisayarını mining için kullanıyor. Hatta daha basit anlasılması için internet bağlantısını kes birde öyle bak yapmazsa anlaki virüs vardır bilgisayarında...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eve döndüğümde ss atarım birkaç saat sonra. Ama mining fikri çok mAntıklı geldi önceden net kesildiğinde yapmadığını fark etmiştim anlam verememistim. Ama neden mausea dokununca çalışmayı bitiriyor ona da anlam veremedim. Ama doğru düzgün bir virüs programıyla full tarama yapmam lazım. Kasperskynin de süresi bitti artik başka birisiyle taratirim. Akşama haber yazarım tekrardan. Teşekkürler.

• Bence suan Zombi modunda bilgisayarın. Mining olabilir.

• format attım düzelmedi diyor !
  • Adam bilgisayarı kafaya takmıştır format attıktan hemen sonra tekrar bulaşıyordur.Bence bir virüs taraması yapmalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Demekki formatı atmakta kullandığı işletim sistemi cd'si virüs/truva taramasından geçirilmeli. GPU bios düğmesi varsa diğer konuma al. Düzelirse biosa bulaşmıştır virüs. Dual bioslu sistem iyidir.

:D

Tabi korsan yazılım kullanmak da başa bela olabilir.

GPU kullanan bir antivirüs yüklediysen o da olabilir. Seçeneklerden kapatılıyorsa kapa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 30 Ocak 2014; 13:46:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: walow

Ekran kartım Zotac gtx560. Masaüstünde hiçbir işlem yapmadığım zaman yaklaşık 1.30 dk sonra ekran kartının sesi artmaya başlıyor ısısı 80'leri buluyor ve ekran kartı fena halde coşuyor. Herhangi bir tuşa bastığımda veya fayeyi oynattığımda ise ısı bir anda düşüyor. Hal böyle olunca bilgisayarı bir şeyler indirmesi için bile boşta bırakamıyorum deli gibi ses çıkarıyor ve sürekli full kapasite çalışıyor. Joypadle oyun oynadığımda ise mause ve klavyeye dokunmadığım için 1.30 dk gibi bir zamanda oyun fena halde kasılmaya başlıyor.

Bir aralar hd 7850'deydi yanılmıyorsam buna benzer kendi kendine çalışma fan hızı artma azalma olayı vardı fakat o uyku modundan çıkışlarda oluyordu.
    bence bir gpu kullanımına bakın açın alta alın bekleyin dediğiniz durum varken de bekleyin bu durumdayken gpu koullanımını ve işlemci kullanımını hatta konunuza yorum yazanların da söylediği gibi ağ kullanımı da kontrol edin.
    eğer ki gpu kullaımı düşükse fanın bozulmuş olabilir.

• Hocam bıosu resetleyın her ıhtımale karsı ama bnce de vırus gıbı bısey , belkıde d ye falan bulasmıstır sız formatı sadece c ye atıyosanız format sonrası gerı bulasıyodur , yada format cdnız vı , yada format akabınde bagladıgınız bı cd falan , tavsıyem sadece vırus programlarıyla degıl spyware programları ıle de taratmanız .

• bende de aynı soeun vardı herşeyi yaptım arkadaşın yaptığı gibi ama driver ı güncelleyince anca düzeldi
  • BitCoin mining virus var birisi senin ekran kartını kullanarak para kazanıyor
  • Nvidia kartlarda kar getiriyor muydu ki bu iş
  • Bilgisayarın başından ayrılırken modemi kapat.

Eğer programı ctrl+alt+del ile bulabillirsen(işlemler sekmesinden), dosya konumunu göstere tıkla sonra bulduğun exe dosyasını antivirüsle tarat, sistem dosyası falan değilse sil gitsin. Bir de bilgisayar açılırken hangi programlar devreye sokuluyor msconfig den bakıver.

Ben bilgisayarın başında değilken GPU %90 kullanılıyor ama seyrek olarak ve de 300MHz/150MHz hızlarındayken yani 2 derece civarında ısınıyor ve fareyi hareket ettirince 2 derece soğuyor tekrar. Böyle olunca ctrl alt del fayda etmiyor, bulamıyorum ayrıca en az 10 dakika bilgisayarın başında olmamam gerekiyor bunun için.
  • Bu dediğim olay esnasında sensors sekmesi
    http://i.imgur.com/TJAcilE.png

Bu normal hale dönmeye başladığındaki hali
    http://i.imgur.com/lGZXTdr.png

http://i.imgur.com/q19ol8v.png

Ayrıca neti keser kesmez normale dönmeye başlıyor. Kesinlikle birisi kullanıyor buna eminim artık. Ancak şimdi daha önceden taratmışlığım var bulamamıştı neyle taratacağımı şaşırdım nasıl bulup çıkartcam bunu. En iyisi ne var ne yok hepsiyle bir taratma yapmam galiba. Elin adamı takmıyor işte mining puanı yerlerde de olsa sömürüyor galiba.

Benim kart fareye dokunur dokunmaz birden soğuyor 80 dereceden 50 ye düşüyor bir anda. O konuda sıkıntı yok ama şimdi bulup çıkartmam gerekli format fayda etmedi nerelerde gizli kim bilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi walow -- 30 Ocak 2014; 17:39:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: The Benefit

Nvidia kartlarda kar getiriyor muydu ki bu iş

Virüslerin kart ayrımı yaptığını sanmıyorum
  • Dostum belki kurduğun Windows sürümünde sıkıntı var. Modifiyeli falan mı yoksa? İstersen başka bir sürüm ile formatla.
  • yok win 7 64 ultimate sürümü her zaman kullandığım sürüm. Sabahtan beri hala uğraşıyorum birkaç virüs programı birkaç spyware ile tarattım bir şeyler bulup siliyorlar ama sorun devam ediyor. Bilemedim çok rezil bir şey sinir krizine sokuyor insanı. Zamanımı çalmaktan başka bir şeye yaramadı. Herkese teşekkürler bu arada ilgilenip yazdınız.
  • Abi çok korkutucu ya. Avast ile denediniz mi? Ya da Comodo da olabilir.

• Aynen hocam avast denedim avast genel taramada yaklaşık 9 tane virüs buldu ama sorun çözülmedi. Ardından combofix yaptırdım o da 3 e yakın dosya temizledi ama sorun çözülmedi ardından adaware full tarama yaptırdım birkaç dosya da o buldu ama yine çözülmedi. En son kaspersky güncelleyip sadece c sürücüsünü tarattım 15'e yakın virüs buldu şu an sorun çözüldü gibi duruyor. Pc stail ekran kartı 5 dk beklesem de coşmuyor. Bir de sabah denicem ama umarım çözülmüştür. Çözerse yine kaspersky çözüyor gibime geldi tabii çözülmediyse daha işim var. Ama mutluyum oldu gibi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.