Şimdi Ara

Kalabalık ailelere sıfır otomobil desteği geliyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
1
Favori
7.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kalabalık ailelere sıfır otomobil desteği geliyor!
    Türkiye’de 2025 yılı “Aile Yılı” olarak belirlendi. Aile korunması ve güçlendirilmesi için çeşitli destekler hazırlanıyor. Bu desteklerden biri de sıfır otomobil alımını yönelik olacak.

En az 3 çocuk

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, kalabalık ailelerin otomobile erişimini kolaylaştırmak için “İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı" üzerinde çalışıyor. Üç veya daha fazla çocuklu ailelere yönelik alım desteği sağlanacak. Düşük gelir gruplarının satın alma gücüne uyumlu uzun vadeli finansman imkanı sağlanacak. Finansmanın detayları henüz bilinmiyor.

Ayrıca Bkz.Chery’den Türkiye’ye 1 milyar dolarlık yatırım: 200 bin üretim kapasitesi ve detaylar

Kimler yararlanacak?

İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı'ndan en az üç çocuklu ve sıfır otomobil satın almayan tüm aileler yararlanabilecek. Destek programı sıfır ve yerli üretim otomobilleri kapsayacak.

Hangi otomobilleri kapsayacak?

"İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı'nın hangi araçları kapsayacağı henüz kesinleşmiş durumda değil. Destek programı sadece elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobilleri kapsarsa yalnızca Togg T10X için kullanılabilecek. Bu programın Togg T10X satışlarına ciddi katkı yapması bekleniyor.

Motor türüne yönelik herhangi kısıtlama olmazsa şu otomobilleri kapsayacak:

• Togg T10X

• Fiat Egea Ailesi

• Renault Clio

• Renault Megane

• Renault Duster

• Hyundai i10

• Hyundai i20

• Hyundai Bayon

• Toyota C-HR

• Toyota Corolla

Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ilk-arabasini-alacak-ailelere-yerli-otomobil-destegi-yolda/3521258

• Boş ve ayrımcılık içeriyor. 1-2 çocuğu olan aile değil mi arabaya ihtiyacı yok mu?
    Mantıklı birşey yapsalar şaşarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evlilik dışı çocuklar kapsam dahilinde mi?
    Boşanmış olanlar da yararlanabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colda -- 27 Mart 2025; 13:37:44 >
  • 5 çocuğu olan napacak, 7 koltuklu araç yok listede

• Bundan bir sey cikmaz, otv yi komple silselerdi nufus patlamasi yasanabilirdi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • çocuk yaş şartı olucakmı acaba ?

18 yaş sınırı konursa biraz boş.

• Düşük gelir grubu milyonluk araba alacak, yıllık bakım sigorta falan ödeyecek.

Bunlar daha hangi ülkeyi yönettiğini bilmiyor. Lan tüm halk liyakatsız şekilde torpilli işlerde çalışmıyor.

Ya da çok iyi biliyor, her masala inanıyorlar diyerek düşünmeden sallıyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Listedeki arabaların çoğu, 3 çocuklu aileye uygun değil. Sırf ülke içinde üretiliyor diye eklenmiş modeller.

• Colda kullanıcısına yanıt
    Boşanmis olanlar aile sayılmıyor ülkede

• Sağlık sorunu sebebiyle çocuğu olmuyorsa ne olacak, saçma 😁 Hukuk devletinde olmaması gerekir. Ülkenin sanki daha fazla çocuğa ihtiyacı varmış gibi algı yapılıyor hala, işsizlik almış yürümüş daha ne çocuğu.

• Ne saçma bir şey ya en az 3 çocuk olması utanmasalar tek veya 2 çocuğu olana ceza uygularlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 ve + olan evin yolunu bulabildide arabası kaldı.

• selocanq S kullanıcısına yanıt
    Adam aile dağıtmış aile paketi istiyorum diyor oğlum sen dulsun dul

• Şimdi bende 2 çocuk var. Yaklaşık 11 saat çalışıyorum. 3. Yaparsam 16 saat falan çalışsam yeter herhalde 🤣🤣

• masterap M kullanıcısına yanıt
    bunun sonu yok. 12 çocuklu ne alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 27 Mart 2025; 14:02:27 >
  • Yerli araçların desteklenmesi için güzel bir uygulama ama 3 çocuk şartı olmasa harika olurmuş. 🙂

• ilk çocuktan sonra sıfır araç almıştım sadece, sonrakilerde hep ikinci el araçlar aldık kendime ve eşime. Togg T8X çıkarsa eşime almayı düşünüyordum, destek olursa alırım kısmetse. hep böyle arada detaylarda takılıyorum. 3 çocuk var çok şükür. iki araba var, destek olursa yenileriz araçları.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt

Minibüslerin de eklenmesi lazım. Vito tarzı araçlar iş yapar. Otobüse kadar yolu var :)

• Güzel kampanya, çok çocuklu ailelere destek olunması çok güzel, herkesi memnun edemezsin zaten. Ben faydalanamasam da sonuna kadar destekliyorum.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.