Şimdi Ara

Kalkışta titreme - stop etme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
9.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler öncelikle, aracaımız Renault Clio II Rxt 1.4 (75 hp olması lazım).Aracı 2 hafta önce aldık,acemilik aracımız diyelik küçük tatlı bişey. Ustaya götürdük debriyaj sertti vs. ön takılmalı değiştirdik (debriyajla alakası yok sadece yenilettik) vs. Usta baskı balatadandır dedi, baktı baskı balataya. arabayı genellikle annem süreceği için sanırım yenge sürecek,daha gider bu baskı balata iyice eskitsin değiştiririz dedi. şimdi asıl soruna geliyorum;
    1-Aracı kırmızı ışıkta durdurdum, yeşil yandı kalkıcam debriyaja sonuna kadar bastım, gaza bastım yaklaşık 2600 devire yaklasık. normal kaldırma deviri bu diye biliyorum, yavaşça ayagımı debriyajdan çekmeye başladım iyi güzel gidiyo sonra kalkarken titremeye basladı işte . bu titreme acaba lpg den dolayımı yoksa baskı balata mı kaçırıyormuş eskidiği için neymiş ondanmı acaba onu merak ediyorum
    2-Yokuşa park etmiştik, 1 de kaldırdım gene aynı şekil ama biraz daha gaz vererek. sonra stop etti, ikincisinde biraz titreyerek kalktı
    3- bu arada bu titreme genelde çogu kalkışta oluyor... Vites atarken araba kendini biraz ileriye doğru atıyor ( Kafa atma diyorlar ]:D]) bunun sebebi nedir
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektronik_Yardım -- 12 Ocak 2016; 20:37:19 >

• İSTOP nedir yaa
  • Titreme keşkül kıvamındaysa iyidir iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volant sorunu gibi duruyor

• aye aye kullanıcısına yanıt
    Değil bence, debriyajı yanlış kullanıyor olabilirim, titriyor bazen kalkarken Stop ediyor...Benzinde de deniyeyim ancak öyle anlaşılcak gibi ama büyük ihtimalle baskı balatada sorun
  • 2600 devirde araba mı kaldırılır aga?

• baskı balatadandır büyük ihtimal,acemiysen alışamamışta olabilirsin bi süre daha kullan bence

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Astra h benzinde stop etme sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker1041

İSTOP nedir yaa

tam bunu yazmaya gelecektim ki yazmışsın

• Normal kaldırma devri 2600 ?
    Naptın sen hocam?
    :))

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    kaçtır sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elektronik_Yardım

kaçtır sizce ?

500-1000 devir arasıdır,bir de şu başlığı değiştir
  • Lpg sistemini de kontrol ettirin.
    Yakıt sisteminde sorun varsa, kalkışta titreme yapabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2600 devir çok yüksek o kadar bağırtmayın aracı hocam.

Muhtemelen baskı balata gibi duruyor. LPG hakkında pek bilgim yok. Onu da gösterebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • baskı balata bitikse kalkarken hafif titreme yapar
    siz debrajı hızlı çekiyosanız devir iyice düşüp stop etme aşamasına geliyorsa titreme yapabilir
    yanlız arabaya acıdım düz yolda debrajı hafif hafif çekerek kalkmayı deneyin okadar devire gerek yok max 2000 devirde kalkın düz yolda okadarına da gerek yok yani
    yokuş ise iş değişir 4000 bile olabilir arabasına göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.