Şimdi Ara

Kaputta Boya Hasarı Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 2 ay önce ikinci el olarak aldığım aracımın kaputunda bilmediğim bir sebepten dolayı 1 TL boyutunda bir renk açıklığı oluştuğunu farkettim. Alırken olmadığına eminim, kimyasal bir sıvı temas etmiş gibi duruyor. Sorun olan yerin etrafı da biraz alacalı kalmış sıvı kuruması gibi, bu nedenle birşey damladığını tahmin ettim.

Pasta cila ile bu küçük alandaki renk solması giderilebilir mi? Olmazsa ve lokal boya yapılsa renk tutmama gibi bir durum olur mu? Araç lacivert, 12 yaşında olduğu için boyası biraz daha mat duruyor, sırıtır mı diye endişe ettim. Küçük bir alan için orjinal olan kaputu boyatmak da istemiyorum açıkçası.

Bir de bazı servet düşmanları sağ kapıları çizmişler, çok derin değil ama nazar boncuğu olarak kalması için yaptırmıyorum

• sorunlu yere, pasta cila ile deneme yapın.

lokal boya tavsiye etmem, o küçük yer için yaklaşık bir karış çapında yer boyanıyor.
  • Eğer kaputtaki boya hasarı bir yüzey soyulması şeklindeyse bu daha önce kaputun boyandığını ve zamanla orjinal olmayan boyanın verniğinin attığını gösterir. Buna yapılabilecek hiçbirşey yok anca kaputun tekrar boyanması sorunu çözer. Eğer bu dediğimiz gibi vernik atmasıysa zamanla bu hasar genişleyerek açılacaktır. Buna bilhassa basınçlı yıkama sebep olur.
  • Alırken yapılan ölçümlerde boya olmadığı sonucu çıkmıştı ama belli de olmaz tabi. Ancak vernik atması, boya soyulması gibi durmuyor. Dediğim gibi birşey damlamış ve rengin tonu açılmış, kenarlarında kuruma izi gibi izler var ve etrafı hafif kahverengi. Yarın bir pasta cilacı ile konuşayım bakalım..
  • Kardeşim boya hakkında araştırma yaparken gördüm konuyu senin karşılaştığın durum kuş pisliği izine benziyor. Pastayla falan geçmez bu iz çünkü boyanın kimyasını bozuyor bu meret özellikle güneşte kalırsa daha kötü olur. Kuş pisliğini görür görmez hemen ıslak mendille silmek gerek. Geçmiş olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaput Koruma ve Boya Ölçümü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.