Şimdi Ara

KARTAL mı TOROS mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
75
Cevap
0
Favori
41.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR BAŞLIKTAN DA ANLAŞILABİCEĞİ GİBİ KARTAL VE TOROS ARASINDA KARARSIZ KALDIM. BAĞIM VAR VE ÜZÜM TAŞIYACAĞIM STABİLİZE YOLDA KULLANILICAK HER ZAMAN BEN OLMAYACAĞIMDAN HORDA KULLANILABİLİR. HANGİSİNİ ÖNERİRSİNİZ ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kartal mı Toros mu: Bir Karşılaştırma

Araba dünyasının meraklıları arasında sıklıkla gündeme gelen bir soru: Kartal mı Toros mu? İki model de Türkiye'nin otomotiv tarihinde önemli bir yere sahip olsa da, özellikleri ve hedef kitleleri farklıdır.

Teknik Özellikler

Kartal, Tofaş tarafından 1966-1994 yılları arasında üretilen bir orta sınıf otomobildir. 1.3 litre ve 1.6 litre motor seçenekleri bulunan Kartal, sağlam yapısı ve geniş iç hacmiyle tanınır.

Toros ise yine Tofaş tarafından 1986-2006 yılları arasında üretilen bir hafif ticari araçtır. 1.6 litre ve 1.9 litre dizel motor seçenekleri bulunan Toros, yük taşıma kapasitesi ve dayanıklılığıyla öne çıkar.

Kullanım Amaçları

Kartal, genellikle aile aracı olarak kullanılırken, Toros ticari amaçlar için tercih edilir. Kartal'ın geniş iç hacmi, aileler için konforlu bir sürüş deneyimi sunarken, Toros'un yük taşıma kapasitesi, esnaflar ve yük taşıyan işletmeler için idealdir.

Kullanıcı Yorumları

Tofaş Kartal SLX kullanıcı yorumları, aracın sağlamlığı, geniş iç hacmi ve uygun fiyatının olumlu yönleri olarak öne çıkarmaktadır. Ancak, yakıt tüketiminin yüksek olduğu ve performansının düşük olduğu da belirtilen dezavantajlar arasındadır.

Toros kullanıcıları ise aracın dayanıklılığını, yük taşıma kapasitesini ve düşük yakıt tüketimini övmektedir. Ancak, konfor eksikliği ve iç mekan kalitesinin düşük olması da olumsuz yorumlar arasında yer almaktadır.

Alternatif Seçenekler

Kartal ve Toros'a alternatif olarak benzer fiyat aralığında ve teknik özelliklere sahip diğer araçlar da mevcuttur. Toros'a alternatif olarak Şahin veya Doğan gibi modeller değerlendirilebilirken, Kartal için alternatif olarak Renault 12 veya Fiat 131 gibi araçlar düşünülebilir.

Sonuç olarak, Kartal ve Toros, farklı kullanım amaçlarına ve özelliklere sahip iki farklı araçtır. Hangi aracın daha uygun olduğu, kullanım ihtiyaçlarına ve bütçeye bağlı olarak değişmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kartal alırsam slx alacağım yani tempra motorlu , toros alırsam yenilerinden 96-97 o civarlarda yani yeni tip olanlardan yardımlarınızı bekliyorum hangisini almalıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: onnurnno1

kartal alırsam slx alacağım yani tempra motorlu , toros alırsam yenilerinden 96-97 o civarlarda yani yeni tip olanlardan yardımlarınızı bekliyorum hangisini almalıyım
    toros al bence bzim bir arkadasta var.daga bayıra heryere gidiyor.pek sorun çıkarmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volyas

toros al bence bzim bir arkadasta var.daga bayıra heryere gidiyor.pek sorun çıkarmıyor.

Alıntıları Göster
    Ehliyeti Toros'ta aldım.
    Kullanmayı Kartal'da öğrendim.

2003-2006 arasında 3 yıl sürekli KARTAL LPG kullandım, 2001 model. Sadece hidrolik direksiyon kutusu hidrolik sızdırıyordu. Yaptırdım ama olmadı, öyle kullandım ve öyle de sattım. Aldığımda leş gibiydi, sattığımda kız gibiydi. Motoru ve LPG sistemi o kadar uygun ve uyumlu gidiyordu ki. Yazın 38 litre ile defalarda 550 km gittim hem de sıralı sistem değil, boğazdan miikserli, orjinal BRC marka. 8.000 TL'ye aldım, 3 yıl sonra 9.000 TL'ye sattım, 4 yeni LASSA lastik ve 4 SLX jantı da taktım. Kliması olmadığından yazın arka bağaj kapağını açıp öyle geziyordum çarşıda, hiç bir polis durdurmadı, hiç kimse soru sormadı. Kullanımı acaip pratik, bakımı basit, sağlam ve dayanıklı bir otomobil, yedek parçası bakkalda satılıyor, elektrikçide gösterge panelinin 5W ampullerini 10W ile değiştirdim, ışıl ışıl oldu, SLX silecek, SLX iç aydınlatma ve SLX eldivenlik taktım, çok tatlı ve çok kullanışlı bir arabaydı.

Sattığıma çok pişmanım, çok!

Taner Göde

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Ehliyeti Toros'ta aldım.
    Kullanmayı Kartal'da öğrendim.

2003-2006 arasında 3 yıl sürekli KARTAL LPG kullandım, 2001 model. Sadece hidrolik direksiyon kutusu hidrolik sızdırıyordu. Yaptırdım ama olmadı, öyle kullandım ve öyle de sattım. Aldığımda leş gibiydi, sattığımda kız gibiydi. Motoru ve LPG sistemi o kadar uygun ve uyumlu gidiyordu ki. Yazın 38 litre ile defalarda 550 km gittim hem de sıralı sistem değil, boğazdan miikserli, orjinal BRC marka. 8.000 TL'ye aldım, 3 yıl sonra 9.000 TL'ye sattım, 4 yeni LASSA lastik ve 4 SLX jantı da taktım. Kliması olmadığından yazın arka bağaj kapağını açıp öyle geziyordum çarşıda, hiç bir polis durdurmadı, hiç kimse soru sormadı. Kullanımı acaip pratik, bakımı basit, sağlam ve dayanıklı bir otomobil, yedek parçası bakkalda satılıyor, elektrikçide gösterge panelinin 5W ampullerini 10W ile değiştirdim, ışıl ışıl oldu, SLX silecek, SLX iç aydınlatma ve SLX eldivenlik taktım, çok tatlı ve çok kullanışlı bir arabaydı.

Sattığıma çok pişmanım, çok!

Taner Göde

Alıntıları Göster
    tek kelime ile toros al yıllarca kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: reisG

tek kelime ile toros al yıllarca kullan.

Alıntıları Göster
    Kartal alın derim. Parçası çok ucuz ama ne yol tutar ne bişey Yük taşımada iyidir. Taner Göde anlatmış zaten az yakıyor. Alın bir Kartal SLX eşek yerine binin derim

• 2001 Kartal SLX 1.6 ie Klima + Hidrolik Direksiyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sodömizer

2001 Kartal SLX 1.6 ie Klima + Hidrolik Direksiyon.
    + fabrika çıkışı orjinal LPG sistemi olsa üff üff...

quote:

Orjinalden alıntı: olabilirmi

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

quote:

Toros 30 yıldır aynı toros o içten kapı açma kolları kalas gibi

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

Tadından yenmez valla

• quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

quote:

nedense o kalas 30 yıldır anadolu semtlerinde yük taşıyor. gıkını çıkartmıyor. benzindeyken kartalın lpglisine yakın tüketim değeri sunuyor.
    Hor kullanıma torostan başkası gelemez. arazide torosun girdiği yere kartalla giremezsin, girersen çıkamazsın.

Ekleme:

İşin ilginç yanı, tamamen bir gösterge paneli - ön konsol faciası olan doğanı kimse eleştirmemiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1E1FC651D -- 9 Temmuz 2009; 15:23:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

quote:

Tadından yenmez valla

Alıntıları Göster
    Dayımın torosu vardı altı yüksek pikniğe gittigimizde ormanda bizim arabalar tırt olurken (Huyndai accent v.s 3 araba) altı felan surtmuyor.Kalas gibi odun gibi ama sağlam renoların klasik hırnnnnnnnnnn sesi torostada var.Bi arkdas demiş iç ve dış kapı açma kolları gerçekten bildigin odun :D

• gerçi sadece iş için kullanılacaksa ne kliması ne konforu
    toros her tarafı demir daha sağlam olur
  • quote:

gerçi sadece iş için kullanılacaksa ne kliması ne konforu
    toros her tarafı demir daha sağlam olur
    HİÇBİRİ

KARTAL mı TOROS mu ?

KARTAL mı TOROS mu ?

KARTAL mı TOROS mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kritios -- 9 Temmuz 2009; 15:37:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kritios

HİÇBİRİ

KARTAL mı TOROS mu ?

KARTAL mı TOROS mu ?

KARTAL mı TOROS mu ?

Alıntıları Göster
    lada niva

• quote:

lada niva

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: volyas

lada niva

Arazi değil yük taşımak için araç istemiş arkadaş.

• quote:

lada niva

Alıntıları Göster
    biz de 15 yıldır aynı 91 model kartal var (tofaştan plaket bekliyoruz).babam memlekete (gümüşhane) son gidişinde arka koltuklar yatık vaziyete iki tane yaylı yatak+150 kg bilumum fayans çeşidi+çeşitli inşaat malz.+yorgan, yastık+51 ekran tv falan filan gitti. bu tip seferlerden en az 20 kez yapan sevgili aile üyemizden dolayı kartal öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 9 Temmuz 2009; 16:10:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: budak_1903

biz de 15 yıldır aynı 91 model kartal var (tofaştan plaket bekliyoruz).babam memlekete (gümüşhane) son gidişinde arka koltuklar yatık vaziyete iki tane yaylı yatak+150 kg bilumum fayans çeşidi+çeşitli inşaat malz.+yorgan, yastık+51 ekran tv falan filan gitti. bu tip seferlerden en az 20 kez yapan sevgili aile üyemizden dolayı kartal öneririm.

Alıntıları Göster
    Benim genel olarak kırsal bölgelerdeki gözlemim torosun daha sağlam ve arazide eşşek olarak kullanıma uygun bir araç olduğu şeklinde... Ama iki araç da işinizi görecektir... Kartal biraz daha konforlu olabilir...

• quote:

Orijinalden alıntı: airea

Benim genel olarak kırsal bölgelerdeki gözlemim torosun daha sağlam ve arazide eşşek olarak kullanıma uygun bir araç olduğu şeklinde... Ama iki araç da işinizi görecektir... Kartal biraz daha konforlu olabilir...

Alıntıları Göster
    95 Model Toros Sw kullanıcısı olarak elbetteki Toros..Hiç yolda kalmadım..Dolayısıyla ek masrafı olmaz..Peryodik bakımı Yağ,Filtreler vs 50 Tl..Kendiniz bile yapabilirsiniz bunları..Tamamiyle mekanik bir araç olduğu için..Lpg ye gayet uygundur ve yakıt tüketimi 9,5 Lt dir.Daha ne olsun.Yüklüyken acayip gider

• quote:

Orijinalden alıntı: Pazardaki Artist

95 Model Toros Sw kullanıcısı olarak elbetteki Toros..Hiç yolda kalmadım..Dolayısıyla ek masrafı olmaz..Peryodik bakımı Yağ,Filtreler vs 50 Tl..Kendiniz bile yapabilirsiniz bunları..Tamamiyle mekanik bir araç olduğu için..Lpg ye gayet uygundur ve yakıt tüketimi 9,5 Lt dir.Daha ne olsun.Yüklüyken acayip gider

Alıntıları Göster
    kartal da kullandık torosta kullandık.gerçi torosu elde olmayan sebeplerle çabucak elimizden çıkardık.

toros 19 yaşımda üstüme ruhsatlı ilk arabamdı.alın teri ve baba yardımı..

karşılaştıracak olursak,kartalın slx olanının opsiyonu daha fazla ve ben daha konforlu olduğunu düşünüyorum.torosun tek iyi yanı sorunsuzluğudur.bunun yanında kartal da çok sorunlu bir araba değildir.ve kartalın slx modeli daha gösterişlidir.

ikisi de alınabilir karar senin.veya lada vega da alabilirsin,veya ailen genişse 5+1 hyundai veya mitsubishi panelvan alabilirsin.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.