Merhabalar. öncelikle sorunum açma düğmesine basıldığında 4-5 saniye bekleme yapıyor ve elektrik ardından geliyor. Sorun bununla da kalmıyor kasaya elektrik gelmesine rağmen monitor sinyal almıyor ve mouse ile klavyeye elektrik ulaşmıyor. Kasanın bileşenlerine gelirsem psu ekran kartı ve hdd dışında parçalar yeni Core i3 2120 msi h77ma-g43 gskill ripjaws 4gb ddr3 xfx hd 6850 silverstone 500w
psudan şüphelendiğim için elimde olan eski bir high power 400w ile deneme yaptığımda makine açılmasına rağmen açma tuşuna bastığımda elektrik kasaya gelip tekrar gidiyor ve var olan bekleme süresi devam ediyor. sonrasında bilgisayar açılıyor. sahip olduğum hdd çok eski olduğu içinde (samsung 200 gb) ondan da şüphelendim. ancak mantıklı bir çözüm bulamadım. yardımı dokunanlara şimdiden teşekkürler.
öncelikle bios sıfırlamadınızsa bıosu pille olmadı jumper ile resetleyin .. çözüm olmassa ramleri çıkarın ve ramsiz sistemi çalıştırın bakalım bip sesi alacakmısınız ..Yani sistem ramin olmadığını algılıyor mu bakın .. sonra duruma göre ram tek arça ise slot değiştirin .. birden fazla ise yine slot değiştirerek tek tek deneyin .. PSU çıkışlarını kontrol edin .. anakart girişlerine bakın ..yanık v.s.. yada montajı düzgün olmamış parça var mı bakın .. anakartta onboard ekran kartı var.. harici kartı çıkarın ve onboard olandan görüntü almaya çalışın ..
durumu konuya paylaşın .. sorun ram yada bıos kaynaklı diye düşünüyorum ..
quote:
Orijinalden alıntı: smariton
Merhabalar. öncelikle sorunum açma düğmesine basıldığında 4-5 saniye bekleme yapıyor ve elektrik ardından geliyor. Sorun bununla da kalmıyor kasaya elektrik gelmesine rağmen monitor sinyal almıyor ve mouse ile klavyeye elektrik ulaşmıyor. Kasanın bileşenlerine gelirsem psu ekran kartı ve hdd dışında parçalar yeni Core i3 2120 msi h77ma-g43 gskill ripjaws 4gb ddr3 xfx hd 6850 silverstone 500w
psudan şüphelendiğim için elimde olan eski bir high power 400w ile deneme yaptığımda makine açılmasına rağmen açma tuşuna bastığımda elektrik kasaya gelip tekrar gidiyor ve var olan bekleme süresi devam ediyor. sonrasında bilgisayar açılıyor. sahip olduğum hdd çok eski olduğu içinde (samsung 200 gb) ondan da şüphelendim. ancak mantıklı bir çözüm bulamadım. yardımı dokunanlara şimdiden teşekkürler.
@nıggaa dediklerinizi uyguladım ramde değilde biosta sıkıntı var gibiydi bios updatele sorunum çözüldü gibi duruyor birde 24 pin girişinde bi oynama var gibiydi tahminim onunda etkisi olmuş olabilir. şu an testlere devam ediyorum yardım için teşekkürler.
@Alkolik Bilgisayar onuda ilk fırsatta düşünüyorum şu an bios update masrafsız çözüm gözüküyor yine de tavsiye için teşekkürler.
Benim bilgisayarımda buna benzerbir sorun vardı.Kasaya elektrik geliyordu ama hiçbir şekilde görüntü gelmiyordu.Sorun bizde anakarttaymış anakartın üzerindeki kondansatörler mefta olmuş.Sen yine bir bilgisayarcıda teste sok bilgisayarı.