Şimdi Ara

KASAM BİRAZ FAZLA ISINIYOR ACABA POWER YETERSİZ Mİ KALIYOR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • S.a arkadaşlar başlıktada anlattığım gibi kasam biraz fazla ısınıyor pc'yi toplarken arkadaş 500watt'lık kasa işini rahat görür demişti şimdide biraz endişelerim var yardımcı olacak arkadaşlar içinde şimdiden tşkler...

1. P67 ASUS SABERTOOTH S+V+GLan DDR3 Sata 16x 1155p
    2. INTEL Core İ7-2600K 3.4 Ghz 8mb 32nm 1155 pin Cpu
    3. THERMALTAKE Soprano RS101 Pencereli 500W PSU Kasa
    4. 16 GB DDR-3 1600 MHz CL9 Kingston HyperX ( 4x4Gb )
    5. 1 TB 7200 RPM NCQ SATA3 32mb Seagate ST31000524AS
    6. Inca IL-1027HD 27" 2ms (Analog+HDMI) Multimedia Full HD Wide Screen LED Monitör
    7. 1024 MB ASUS GTX560Ti GDDR5 256bit DUAL DVI HDMI
    8. LG GH22NS 22x8x16x DVD-RW 22x DVDRAM SATA SIYAH
    9.Thermaltake Tt eSPORTS Challenger Pro Oyuncu Klavyesi Türkçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atesh72 -- 29 Temmuz 2012; 5:16:19 >

• Kasa küçük psu üst tarafta olan eski tip kasalardan tabiki ısınır kasayı güncellemen lazım..
  • Sistemine yaklaşık 350-400 watt yeterli olur ama kasa ile gelen güç kaynakları pek kaliteli olmuyor, bence de düzgün bir kasa ve psu alarak değiştirmek en mantıklısı.
  • En azından böyle bir ürün almanız lazım ki kablo saklama bölümleri sayesinde iyi hava akımı olsun kasa içinde, bol fan yuvaları sayesinde etkili soğutma sağlayabilirsiniz, kasanın alt/üst/ön panelinde ki toz filtreleri de cabası.

http://www.eksenbilgisayar.com/urun/akasa-freedom-xone-2--bkxne600-02--600w-usb-e-sata-ses-siyah-performans-kasasi.aspx

• quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Kasa küçük psu üst tarafta olan eski tip kasalardan tabiki ısınır kasayı güncellemen lazım..

kasayı alalı 8 ay oldu pekte ufak değil gibime geliyor hani yeni yüksek wattlı bir psu ve yan kısmada büyük yada birden fazla fan taktırsam bu sorunumu gideremezmiyim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cmldrs

Sistemine yaklaşık 350-400 watt yeterli olur ama kasa ile gelen güç kaynakları pek kaliteli olmuyor, bence de düzgün bir kasa ve psu alarak değiştirmek en mantıklısı.

yani psu değiştirsem yeterli olmaz mı ne bilim yeni bir kasa falan fazladan masraf yazık olmazmı?? :)

psu'yu sadece değiştirsem ek fan desteği sağlasam yeterli olmazmı bi yandan da kasam hoşuma gidiyor kötü değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atesh72

quote:

Sistemine yaklaşık 350-400 watt yeterli olur ama kasa ile gelen güç kaynakları pek kaliteli olmuyor, bence de düzgün bir kasa ve psu alarak değiştirmek en mantıklısı.

yani psu değiştirsem yeterli olmaz mı ne bilim yeni bir kasa falan fazladan masraf yazık olmazmı?? :)

psu'yu sadece değiştirsem ek fan desteği sağlasam yeterli olmazmı bi yandan da kasam hoşuma gidiyor kötü değil...

Psu'dan kaynaklı bir problemin yoksa, Psu'yu değiştirmeden önce ön panelin arkasında fan var mı bak, yok ise bir adet 12cm fan alıp kasanın içine üfleyecek şekilde monte ettikten sonra kontrol et bakalım sıcaklık fark edecek mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmldrs -- 31 Temmuz 2012; 18:55:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o sisteme ,mevcut kasandaki power yetmez.
    12 volt çıkışı yetersiz ve kalite olarak biraz zayıf bir power.

Kasanı severek kullandığına göre adam gibi bir power alıp yoluna mesut bir şekilde devam etmelisin. Ben o sistemi ,o powere emanet etmem. Kasayıda bir-iki fan takviyesi yapmakta fayda var.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: atesh72

quote:

Psu'dan kaynaklı bir problemin yoksa, Psu'yu değiştirmeden önce ön panelin arkasında fan var mı bak, yok ise bir adet 12cm fan alıp kasanın içine üfleyecek şekilde monte ettikten sonra kontrol et bakalım sıcaklık fark edecek mi.

ben kasanın içinde 2 fan var sanıyordum 1 arka tarafta diğeride ön kısımda toz filtresinin yanında meğerse toz filtresinin oradaki yok ama takabilecek 12cm'lik alanım var oraya ve yanına fan takıp öyle deniyecem eğer sıkıntım devam ederse size özel mesaj atacam... işin bi kötü tarafı ekran kartım dün sorun çıkardı şuan onun derdine düşmüş bulunmaktayım... :S:S

• En önemli parça da cimrilik yapıp dandik kasa seçmişsiniz olacağı bu tabi, o sisteme o kasa olmuş mu hiç...
  • quote:

Orijinalden alıntı: metin abi 52

o sisteme ,mevcut kasandaki power yetmez.
    12 volt çıkışı yetersiz ve kalite olarak biraz zayıf bir power.

Kasanı severek kullandığına göre adam gibi bir power alıp yoluna mesut bir şekilde devam etmelisin. Ben o sistemi ,o powere emanet etmem. Kasayıda bir-iki fan takviyesi yapmakta fayda var.

bu msjını ispatı dünleyin gerçekleşti ekran kartım bozulmuş durumda ekran kartımı yaptığım gibi yeni bir power alacam ve 3 tane daha 12cm'lik fan takacam bu sisteme uygun tavsiye edeceğiniz bir power varsa dinliyorum fiyat sorun olmuyacaktır...
  • Ahh,ahh gitti galiba güzelim ekran kartı.

Yinede bi umut var. Kartı garantiye yollamadan sağlam bi powerle dene. Bi umut.

Netten alacaksan şu işini fazlasıyla görecektir. Modüler olmasıda avantaj.

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/ocz-ocz600mxsp-eu-modxstream-pro-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=35126

• Kasanın psu'su üstte olduğu için modüler kablolu almanda yarara var, gerekmeyen kabloları takmazsın kasanın içi daha ferah olur. Ya yukarıda önerilen OCZ'yi veya aşağıdaki Seasonic'i alabilirsin.
    http://www.teknobiyotik.com/donanim/psu-guc-kaynagi-power-supply/seasonic-m12ii-80-plus-bronze-620w-guc-kaynagi.html
  • cmldrs nin önerdiği veya benim önerdiğim powerlerden birini al. Seasonic biraz daha güçlüdür.
    Ama azıcık daha pahalı. Sonuç olarak ikiside işini fazlasıyla görür. Karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Colonel GUILE

En önemli parça da cimrilik yapıp dandik kasa seçmişsiniz olacağı bu tabi, o sisteme o kasa olmuş mu hiç...

inanın bana hiçbirşeyde kısma yapmadım herşeyin iyisi olsun dedim bilgisayarcı arkadaş bu iyidir dedi bunu aldım... :(
  • quote:

Ahh,ahh gitti galiba güzelim ekran kartı.

Yinede bi umut var. Kartı garantiye yollamadan sağlam bi powerle dene. Bi umut.

Netten alacaksan şu işini fazlasıyla görecektir. Modüler olmasıda avantaj.

http://www.vatanbilgisayar.com/G%C3%BC%C3%A7%20Kayna%C4%9F%C4%B1/ocz-ocz600mxsp-eu-modxstream-pro-serisi-80plus-600w-guc-kaynagi-(tak-cikart-kablolu)/productdetails.aspx?I_ID=35126

bişi olmaz 5 yıl garantisi var yollarım garantiye 2 psu'dan birini alırım 3 tane ek fan atarım bu sorunumu giderecekse hemen uygulamaya başliyim....

• Uygulamaya tam gaz başlıyabilirsin.
  • Hocam Seasonıc modüler kablo olanı al birde fanlarını tak kasana önde ve yanda içeri hava girecek şekilde arkada egzos olarak sıcak hava çıkacak bunları yaptıktan sonra kasa sıcaklığı muhakkak farkeder yinede memnun kalmazsan daha güncel corsair,cooler master kasalar geçersin..psu ve fanları zaten o kasadada kullanabilirsin kaybın olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Commodore_64_ -- 31 Temmuz 2012; 22:23:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dragon_

Hocam Seasonıc modüler kablo olanı al birde fanlarını tak kasana önde ve yanda içeri hava girecek şekilde arkada egzos olarak sıcak hava çıkacak bunları yaptıktan sonra kasa sıcaklığı muhakkak farkeder yinede memnun kalmazsan daha güncel corsair,cooler master kasalar geçersin..psu ve fanları zaten o kasadada kullanabilirsin kaybın olmaz..

usta söylediğin çok güzel aynı bu şekilde yapacam en azından bi daha hüsran yaşamamak için bunları harfiyen uygulayacam... yorumlarında yardımcı olan tüm arkadaşlarıma tşk ederim... ALLAH'a emanet olun...
  • quote:

Uygulamaya tam gaz başlıyabilirsin.

kardeş bişi daha soracam tavsiye edebileceğin fan var mı 3 tane alacamda... yada bunlar nasıl iyi mi??

http://www.bizdehesapli.com/?mainpage=urun_detay&urun_kodu=COO-XPF120-WW

birde şu yukardaki psu bu linktekinin aynısı mı?

http://www.hepsiburada.com/Liste/productDetails.aspx?Categoryid=1012&Productid=bd190002

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.