Şimdi Ara

Kasaya Monte Card Reader Kendisini Flopy Zannediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı aldığımda win xp idi kasaya monte yani flopy disk yerinde card reader var ve gayet düzgün çalışıyordu taaki format atana kadar sonra card reader kendini flopy disk zannetmeye başladı( yapay olsa gerek ).....şimdi win 7 kurdum hala flopy disk zannediyor.Dedim acaba driver falan mı araştırdım indirdim yükledim yok hala flopy disk diyor peygamber demiyor Card Readerın şöyle bi etrafını kurcaladım ne marka ne seri numarası yazıyor hoş pek fazla anlamam donanımdan ama bana yardımcı olursanız sevinirim.....

• formattan önce bios la oynadın mı ? Biosdan disket sürücüyü iptal(disable) etmen gerekiyor olabilir...

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kart okuyucu anakarttaki USB çıkışına takıldığı için floppy ile karışma olasılığı çok küçük bir ihtimaldir.
    Önce anakarttaki USB kablosunu çıkartıp başka bir USB çıkışına takın. Tabi bunu yaparken bilgisayar kapalı olsun. Bunu yaptıktan sonra hâlâ kart okuyucu sistemde görünmüyorsa aygıt yönetisinde görünüp görünmediğine bakın. Aygıt yöneticisinde de görünmüyorsa kabloda da ya donanımda sorun olabilir veya BIOS'taki USB ayarları bozulmuş olabilir. BIOS ayarlarını CMOS jumper'ını kullanarak sıfırlayın ve daha sonra BIOS ayarlarını yeniden yapılandırın. BIOS'tan floppy diski devredışı bırakın ve USB ayarlarının da doğru olduğundan emin olun. BIOS ayarları konusunda sıkıntı çekerseniz, önce yazdıklarımı denedikten sonra yardımcı olabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 9 Haziran 2010; 9:29:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

formattan önce bios la oynadın mı ? Biosdan disket sürücüyü iptal(disable) etmen gerekiyor olabilir...

hayır format öncesi bios'la oynamadım...şuan kablosuz klavye kullandığım için bios a giremedim yarın ilk işim kablolu klavye almak olcak ondan sonra dediklerinizi yapıcam....teşerkkurler....

• BIOSA GİRİNCE

LEGACY USB SUPPORT ENABLE
    USB KEYBOAD
    USB MOUSE
    ENABLE YAPIN

kablosuz klavye mouse unuz biosta çalışır hale gelir.

KLAVYE almayın boşuna ödünç alıp bir dediğim deneyin.
  • arkadaşım biosla oynadım demişsin gerçi ama benimde aklıma ilk gelen oydu bir arkadaşınız valan yardım amaclı karıstırmıs olabılırmı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.