Beyler şınav,barfix gibi aynı anda kasları eşit çalıştıran haraketler yaparken güç hep vücudumun sağ tarafına gidiyor.Barfix çekerken önce sağ kolum ağrıyor. Kaslarıma baktığımın zamanda sağ taraftakilerin sol taraftakilere göre daha fazla gelişmiş olduğunu görüyorum.Buna nasıl bir çare bulabilirem ?
Kaslarında bariz olarak bir farklılık mı var? varsa hangi kaslarda? Bicepslerde ve gögüste ölçü farkları normaldir. Tek taraflı çalışma sistemiyle düzeltebilirsin. Ama ileri seviyede bir ölçü farkı varsa genetik bişeydir.
Başlarda pek yoktu ama git gide fark açılmaya başladı.Sanki sağ taraf güçlendikçe o tarafa daha fazla yük gidiyor gibi.Ön kol arka kol yani sol taraf tamamen sağa göre her açıdan daha zayıf.Gözle görülür olarak çok fazla bir fark yok ama birşeyler kaldırırken filan sağla rahatlıkla yaptığımı solum yapamayabiliyor. Ayrıca sonradan fark ettim ki bisiklet binerken de aynı diğerleri gibi sağ bacağım daha fazla çalışıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Shadowborn
Beyler şınav,barfix gibi aynı anda kasları eşit çalıştıran haraketler yaparken güç hep vücudumun sağ tarafına gidiyor.Barfix çekerken önce sağ kolum ağrıyor. Kaslarıma baktığımın zamanda sağ taraftakilerin sol taraftakilere göre daha fazla gelişmiş olduğunu görüyorum.Buna nasıl bir çare bulabilirim ?
Her insanda mevcuttur bu. Düzeltmek kolaydır. Aslında ortada düzeltilecek bir durum da yok hani.
Kendine dumbbell satın al.İki kolunu da ayrı çalıştıran serbest hareketleri yap.
(Dumbbell Press)
(Chest Fly)
Youtube'dan bakabilirsin dumbbell ile sırt,omuz,triceps ve biceps çalıştırabileceğin hareketlere. Bar hareketleri yapma aradaki fark kapanana kadar,dominant taraf daha fazla fark açmasın.