Şimdi Ara

Kaza Yaptım Kazıklandım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum. Kısaca şöyle söylim:
    Önümden geçecek olan adama yol vermek için geri geri geliyordum müzik açıktı ve camlar kapalıydı park sensörünün sinyalini duymadım, arkamda olan aracıda (korna çalmış öyle dedi) farketmedim bir an ki dikkatsizlikle ön tamponuna dokundurdum. Hemen arabadan indim kendi aracımda bir çizik dahi yoktu fakat çarptığım araçta (2011 model Fiat doblo 1.3) ön sissiz plastik çamurluğunda ufak bir çatlak oluştu (25-35cm civarı bir çizgi şeklinde). Araba babama aitti haber verip telaşlandırmak istemedim ve adam aracın emanet olduğunu söylüyordu ne kadar inanmasamda. adama sanayiye gidip bi baktıralım dedim. tamponun fiyatına önce 200tl dediler adamın götürdüğü yerde tanıdığıydı. Gidin isterseniz yan taraftakine sorun dediler ordan 150cevabını aldık. Sonra yeni takılan tamponun boyanması ve işçi parasıyla birlikte 320 olur dediler. Öğrenciyim altından kalkamam dedim. Sonra kaynak yaptırıp boyatırız o zaman daha uygun olur sizin içinde deyip kaynak+boya parasına 200 tl istediler. En son arkadaştan 150 tl borç aldım cebimdeki 20tlyi üstüne kattım 5tlsi bozuktu almadı. 30cmlik plastikteki çatlak için 165tl almış oldular. Arabayı annem, babamdan habersiz bana vermişti. Sanayiden hiç anlamam o gün ki tek isteğim ailedeki huzur kaçmasındı fakat aklımda hala 165 tl çok mu verdik diye bir soru işareti var.
    Anlayanlar varsa yorum yaparlarsa çok sevinirim. Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeletto -- 28 Ağustos 2015; 3:50:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fazla almamışlar. park sensörüne güvenme geri geri giderken mutlaka arkaya bak
  • Aracimi önden kaldirima ciktim ufacık bir zedelenme oldu.İST/FATİH Saraçhanedeki tamircilere götürdüm. 1500-2000 bin liraya toplarim bunu dedi.

Baskasina götürdüm oda 1.300 Çekti. Servise gittim 1500 Dediler farka bak sanayici onaricak servis parçalari degiştircek 1500 diyor :))

Gittim tanidik birinin ustasına radyatör hortumum patlamiş hemen servise gidip yenisini aldim. Toplattim tamponu düzelttim rutuşlattim 20 cm bir şey

350 Liraya hallettim.Anlattiginiz kadariyla sis yeri çatlamiş sislik satiliyor n11 de 25 tl falan fazla almiş.

Park sensörünede pek güvenme hizli gelince birden algilamiyor yavaş yavaş gidicen.

Saglik olsun de geç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

fazla almamışlar. park sensörüne güvenme geri geri giderken mutlaka arkaya bak

teşekkürler bu olaydan çıkardığım sonuçta bu oldu
    yüksek sesle müzik dinlememek
    aynaları iyi kontrol etmek
    acele etmemek

• quote:

Orijinalden alıntı: FurkanKizil

Aracimi önden kaldirima ciktim ufacık bir zedelenme oldu.İST/FATİH Saraçhanedeki tamircilere götürdüm. 1500-2000 bin liraya toplarim bunu dedi.

Baskasina götürdüm oda 1.300 Çekti. Servise gittim 1500 Dediler farka bak sanayici onaricak servis parçalari degiştircek 1500 diyor :))

Gittim tanidik birinin ustasına radyatör hortumum patlamiş hemen servise gidip yenisini aldim. Toplattim tamponu düzelttim rutuşlattim 20 cm bir şey

350 Liraya hallettim.Anlattiginiz kadariyla sis yeri çatlamiş sislik satiliyor n11 de 25 tl falan fazla almiş.

Park sensörünede pek güvenme hizli gelince birden algilamiyor yavaş yavaş gidicen.

Saglik olsun de geç.

teşekkürler sissiz yeri çatladı ama yani sis farı yoktu çatlayan yerde

• http://urun.n11.com/oem-yedek-parca/fiat-doblo-sag-sis-cercevesi-P50467843
    Böyle birsey degilmi ? Bunun kapali olanlarida var
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt
    yok komple alt tampon 150 tl yani sağ tekerden sol tekere kadar bir parça full plastik. resimdeki parça çatlayan yerin altındaydı onlar sağlamdı. yeni tampon aldırtmadım kaynak ve boya parası ödedik çatlak için. yeni tampon için 320 tl tutuyordu toplamda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skeletto -- 28 Ağustos 2015; 3:49:39 >
  • FurkanKizil kullanıcısına yanıt
    https://unluoto.com.tr/urunler/613/on-tampon-doblo-emodel01-05-opar
    parça buydu

• Normal fiyat bence.ufak bi gocugu duzeltmeye bile 150 200 aliyorlar.

• Kaporta işinde iyi para haa arabayı bakıma götürsen 50 tl ye komple bakım yapıyorlar ufacık çatlağı onarmaya 200 tl para istiyorlar.Eliniz yatkınsa sıcak hava tabancası,yapıştırıcı,zift... kendinizde yapabilirsiniz.
  • fiyat normal
  • Aile huzuru bozulmaması paha biçilemez. Değil 50 lira kazık 150 de fazla versen sesini çıkarma.
  • Hocam onarım için 100 lira alıyorlar.Birde sök tak parası alırım diyor birçok kaportacı.Verdiğiniz para normal.Bazı sanayi esnafları çok aç gözlü.Onarım için istedikleri para parçanın sıfırından bile pahalı oluyor bazen.
  • Fiyat normal. Geçmiş olsun.

• Sanirim yasin kucuk. Boyle durumlarda hic heyecan yapma. Sakince bikac yerden fiyat al. Odedigun 160 lira da gayet makul. Baska bir araca carpsaydin 1.000 tl ye kadar ucu acik bir durum. Acemiligini atasaya kadar yuksek seste muzik dinleme. Dis dunyayla baglantini koparma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: meqan61

quote:

Orijinalden alıntı: Blue_Knight

fazla almamışlar. park sensörüne güvenme geri geri giderken mutlaka arkaya bak

teşekkürler bu olaydan çıkardığım sonuçta bu oldu
    yüksek sesle müzik dinlememek
    aynaları iyi kontrol etmek
    acele etmemek

Geçmiş olsun ödediğin fiyat makul bir kazıklanma yok gibi. Ama dikkat etmende fayda var allah korusun arkanda bir insanda olabilirdi
  • Benim bildiğim geri vitese takınca müzik sesi kısılır, sensör sesi artar ama diğer araçlara farklı olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrongestWarrior

Benim bildiğim geri vitese takınca müzik sesi kısılır, sensör sesi artar ama diğer araçlara farklı olabilir.

Fabrikasyon park sensorlerinde oluyor genellikle. Sonradan takılan 50 liralık sensörler tamamen sistemden bağımsız çalışır.

• Geçmiş olsun
    Tecrübe evde oturarak kazanılmıştır en kötüsü kazıkyiyerek kkazanılan bir şey
    En fazla 100 TL kazık yedin (oda yok fiyat normale çok yakın ) ama kazandığını tecrübe paha biçilmez
    Yüksek sesle müzik dinlenmeye ve gibi öğrenmiş olan gibi
    Allah bbeylerinden saklasin

• Dün bi doblo da bana arkadan çarptı.Eşiyle konuşmaya dalmış ışıklarda beklerken aynadan baktım doblo dibime dibime akıyor sonra küüütt diye bir ses.dörtlüleri yaktım indim sonra vuran indi.Bişey yok bişey yok diyo baktım plakasındaki vida dışarı taşmış o vida tamponumu delmiş birazda sıyrık izleri adam ne özür diliyo ne bişey diyo salağa bağladı herhalde bindim gittim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.