Şimdi Ara

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları (1168. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.537
Cevap
403
Favori
935.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
41. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 11661167116811691170
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam HDD takılı bende. Yukarıda bahsettiğimiz SMB signing ayarından dolayı 37- 40 MB/s arası alıyordum. Ayarı kapattıktan sonra 80-100 MB/s aralığına çıktı. Hopper KN-3811 benim cihaz.
    Titanda 270 görür ayarı kapatırsanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 29 Ocak 2025; 22:7:0 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

HDD de yavaşlatır aslında bilgineKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  bende 23H2 var 24H2 bela baya o yüzden geçmedim henüz. Verdiğin linkteki tarifteki gibi kapatılıyor smb sanırım? ve 23H2 de aynı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Ocak 2025; 22:25:27 >
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    SMB signing ayarını düzenlemek için 24H2 gerekiyor diyor sitede. Yine de 23H2'de çalışıyor mu bilgim yok. Benim HDD'nin okuma yazma hızı porttan yüksek onun için çok problem etmiyorum :)

• JrGrendel kullanıcısına yanıt

Aynen sitede 24h2 diyor 23h2 de geçerli mi belli değilKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları neyse 161mb hız yetiyor zaten gerek yokKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları  hdd sıkıntı yoksa devam o zamanKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

• Hopper almak istiyorum.En uygun nerden alabilirim?

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

Pm attım bakabilirmisiniz?

• Son günlerde bazı arkadaşlarda usb transfer hızları ile ilgili problemler olduğunu görüyoruz ve yaptığım testlerin sonuçlarını paylaşmak istedim. Testler Win11 24H2 ve Android 15 üzerinde yapılmıştır.

Keenetic Üzerinde USB Hız Problemi ve Dosya Transferi Rehberi

1. USB Bağlantısı ve Protokoller

• Keenetic router'lara USB flash disk, SSD, HDD bağlanarak dosya paylaşımı yapılabilir.
    • Bu aygıtlar üzerinden Samba, WebDAV, FTP, ve SFTP protokollerini kullanarak ağ paylaşımı yapılabilir.

2. Samba ile Dosya Paylaşımı

• Windows 11 24H2 sürümünde SMB imzalama özelliği etkinse, veri transferi hızları 40 MB/s civarına düşer. Bu sorunu çözmek için:
    • Set-SmbClientConfiguration -RequireSecuritySignature $false komutuyla SMB imzalama devre dışı bırakılabilir.
    • Android cihazlarda, CX File Explorer gibi istemcilerle yapılan Samba bağlantısında hız yine sınırlanabilir, ancak çözüm henüz bulunamamıştır.
    • Keenetic, samba 3.1.1 sürümünü kullanmaktadır.

3. WebDAV ile Dosya Transferi

• WebDAV, 50 MB'yi aşan dosya transferine izin vermez. Bu sınırlama, Error 0x800700DF hatasına yol açar.
    • Bu sorunu aşmak için Windows 7/10/11’de Registry düzenlemesi yapılabilir:
    • HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\WebClient\Parameters
    • FileSizeLimitInBytes DWORD değeri, varsayılan olarak 50000000 bytes (50 MB) iken, bu değeri artırarak daha büyük dosyaların transferi sağlanabilir.

4. FTP ile Dosya Transferi

• FTP, en yüksek hızlara ulaşılabilen protokoldür ve Windows veya Android cihazlarda hız sınırlaması olmadan veri transferi yapılabilir.
    • FTP ile yapılan transferler, herhangi bir kısıtlama olmaksızın, maksimum hızda gerçekleştirilebilir.

5. SFTP ile Dosya Transferi

• SFTP, şifreleme nedeniyle daha düşük hızlar sunar. Keenetic üzerinde bu protokolle yapılan testlerde düşük hızlar elde edilmiştir.
    • Şifreleme ve kimlik doğrulama işlemleri, transfer hızını sınırlayan faktörlerdir.

6. WebDAV ve Samba Aynı Anda Açıkken Hız Sorunları

• WebDAV ve Samba aynı anda açık olduğunda, Windows bazen WebDAV bağlantısını varsayılan ağ diski olarak seçebilir, bu da büyük dosyaların transferini engelleyebilir.
    • Samba üzerinden transfer yapmayı doğrulamak için, Ağ Konumu Ekleme sihirbazı ile doğrudan Samba paylaşımına bağlanılabilir ve bağlantı türü kontrol edilebilir.
    • Registry üzerinde yapılacak ayarlar ile WebDAV'ın dosya boyutu limitleri artırılabilir.

7. Android Dil Ayarı ve Samba Bağlantı Sorunu

• CX File Explorer gibi uygulamalarla Samba bağlantısı yapılırken, cihazın veya uygulamanın dili Türkçe ise bağlantı yapılamıyor.
    • Dil değişikliği yaparak, Türkçe yerine İngilizce dil seçeneğini kullanmak, bağlantı sorununu çözebiliyor.
    • Bu sorun, Android cihazlarda Türkçe karakterler veya dil uyumsuzluğundan kaynaklanıyor olabilir.

Öneriler ve Çözümler:

1. WebDAV ve Samba Arasında Tercih Yapmak:
    • Windows tarafında Samba bağlantısını manuel olarak ekleyerek WebDAV yerine Samba'yı kullanmak daha hızlı dosya transferi sağlar.
    1. FTP İle Hızlı Transfer:
    • FTP, büyük dosya transferi için tercih edilebilecek en hızlı protokoldür.
    1. SFTP Performansı:
    • SFTP'nin hız sorunları, şifreleme işlemleri nedeniyle oluşmaktadır; bu durumda, FTP veya Samba daha verimli olabilir.
    1. Windows 7/10/11'de WebDAV Limitini Artırmak:
    • Registry ayarları ile 50 MB limitini aşmak mümkündür.
    1. Android Dil Ayarı:
    • CX File Explorer ile Samba bağlantısı yapılırken dilin İngilizce yapılması, bağlantı sorununu çözebilir.

Not:

Bu rehberde bahsedilen tüm sorunlar ve çözümler, Keenetic router ile ilgili değildir. Problemler daha çok kullanılan protokoller ve cihazların dil ayarları ile ilgilidir.

İçerikteki tüm bilgiler yapay zeka ile paylaşılıp rehber haline getirilmiştir.

• cimbom38 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun 😊

• ru.celebi kullanıcısına yanıt
    Rehber misin be adam 😉👍

Teşekkür ederim merakla hopperi bekliyorum.Uzun süre vdsl kullandıktan sonra 1000 mbps fibere geçtim, hakkını verelim 

• KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları

YENİ SÜRÜM ✅ KeeneticOS 4.2.6 - 30.01.2025

Önizleme Güncelleme Kanalında

🔸OpenVPN hizmeti 2.6.13 sürümüne güncellendi. [NDM-3660]

🔸Belirli koşullar altında boş Trafik Monitörü kartı düzeltildi. [NWI-3921]

🔸Mobil görünümde Bağlantı önceliği ayarıyla ilgili bir sorun düzeltildi. [NWI-3990]

🔸EoIP tüneli oluştururken oluşan bir hata düzeltildi. [NWI-3964]

🔸Bir DNS sunucusu eklerken Sistem Günlüğündeki hataların nedeni düzeltildi. [NWI-3991]

🔸Sinyal Seviyeleri açılır penceresinde Bağlantı Adının görüntülenmesi düzeltildi. [NWI-3978]

🔸Sistem saatinin kayması daha doğru bir zaman için düzeltildi. [SYS-1273]

🔸Statik MTU ayarlandığında IPv4 Tünellerinde IPv6 artık düzgün çalışıyor. [NDM-3644]

🔸Ağ Hızlandırıcı Motor bileşeni silindiğinde veya kapatıldığında Genişleticinin Wi-Fi Sistem Denetleyicisine kablosuz ana taşıyıcı bağlantısı kuramaması sorunu giderildi. [SYS-1283]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 30 Ocak 2025; 21:39:50 >

Bir 1000 mbps hızı alamama vakası yaşar mıyız acaba yine  hayırlı olsun 

hopper bence 1000 mbs uygun cihaz değil 3000 mbs lik yeni nesil chiplerden ötesi kurtarmaz.

elinde m1 den aman aman bir fark olmaz bence yazarsın.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Yeni çıkan farklı

• mito1172 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler kullanan arkadaşlar memnun.Bugün kargoya verildi bir kaç güne elime geçer.

M1 kablosuz aktarımda 400 mbps sorunu var.Bunu 1000 mbps kullanan bir kaç arkadaşda söyledi. Hopper kullanan arkadaşlar memnun.Viva aldım,beğendim, ipv6 da güzel çalışıyor. Hopperi ana router yapıp viva ile mesh yapıp yan odada kablolu/kablosuz kullanmam gereken cihazlar var.Bugün kargoya verildi bir kaç güne elime geçer.

Siz hangi Hopper için söylediniz?

KN-3810 için mi KN-3811 için mi?

KN-3811 ' den bahsetmediğinizi düşünüyorum.

Hardware platform - Mediatek Filogic 820

Processor - MediaTek MT7981B Aarch64 (ARM64) 1300 MHz, 2 cores

RAM - 512 MB DDR4

Flash memory - 256 MB (Dual Boot)

o zaman pardon o modeli bilmiyordum.

Usta nerden kaça aldın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafagorhan kullanıcısına yanıt

Buradandır büyük ihtimalle ve satıcı :KYTECHNGAMING en iyi fiyatKEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumları 

KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER,VIVA,AIR,EXPLORER,BUDDY-5/6,TITAN İnceleme,Kullanıcı Yorumlarıidefix
    KYTECHNGAMING Mağazası, Ürünleri ve Fiyatları - idefix
    https://www.idefix.com/satici/kytechngaming-933

• 
Sayfa: önceki 11661167116811691170
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.