Şimdi Ara

Kevlar veya Çelik Yelek Almayı Planlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün ve daha önceden yaşadığım birkaç olaydan sonra bu yeleklerden alıp gezmeyi düşünüyorum. Kevlar veya çelik yelekler bıçaklanmaya karşı dirençlidir diye tahmin ediyorum.

Dün kız arkadaşımı evine bıraktıktan sonra yanıma 2-3 tane keko gelip sigara isteyip saçma sapan sorular sordular polis misin, asker misin diye çok sordular. Maksat benden ters cevap bekliyorlardı.

Daha önceden de birkaç kez korulukta yürürken buna benzer şeyler yaşadım. 10.000 TL'ye kurşun geçirmez yelekler var belli olmayan bunlar gerçek midir değil midir emin değilim pek.

Maksat birisi bıçak saplamaya çalıştığında en azından hasarı minimum seviyeye indirmek.

Kevlar aslında hafif olmasından tercih edilebilir ancak çelik veya kompozit zırh mantıklı fakat günlük kullanıma çok uygun değil Suriye'ye savaşa gitmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 15 Şubat 2025; 23:36:41 >

• Atlas falan sarabilirsin vucuduna ,govdeyi korudun da govde altina takarsa bicagi napacan

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Önemli olan hayati organları korumak.

Bacak veya kol tarafları yine hayatta kaldıracak riskte, boyun çevresi biraz sakat.

Üst gövdeyi saran kevlar kurşun geçirmez yelekler var belli bile olmuyor hatta bunlar bazı yerlerde 9mm, acp 45 türü mühimmatları durdurabiliyor fakat sıkıntı şu g3, ak 47 gibi 7.62 veya m416 gibi 5.56 mermileri durduramıyor belli mesafelerden durdurma imkanı olabilir bu arada tam durduramaz değil birazda yeleğin mühendisliğine bağlı. 9mm gibi kurşunlarda genelde oluşturduğu şok etkisinden kevlar kumaş gibi yayıldığından kemikleri kırabiliyor.

Fakat derdim çatışmaya girmek değil daha çok bıçağa karşı korunmak.

Atlas çok koruma sağlamaz.

• Mermi inceldikçe delme kabiliyeti artar, 5,56 delerken 9mm delemez mesela, aynı namlu çıkış hızında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be bıçaklanma ihtimali için sokaklarda çelik yelekle gezeceksin demek

• Avrupa Yakasıyoutube
    148. bölümün tamamı için; https://www.youtube.com/watch?v=ojBPY4hAQR4&list=PLDBem4OrlfAOG8HDN4ppk_wCIku8zl6us&index=147 Yapımını Plato Film'in, yönetmenliğini Hakan Algül'ün üstlendiği "Avrupa Yakası"nın senaryosunu, başrolünü de oynayan Gülse Birsel yazıyor. Gülse Birsel'in canlandıracağı "Aslı" karakterinin babasını Gazanfer Özcan, annesini Hümeyra, kardeşi Volkan'ı ise Ata Demirer oynuyor. Dizide ailenin diğer üyelerini Sinan Bengier (İmdat Amca), Nurhan Damcıoğlu (Azamet yenge) canlandırıyor. Dergi ekibinde ise Levent Üzümcü (Cem), Şennay Gürler (Fatoş), Bülent Polat (Şesu), Hale Caneroğlu (Yaprak), Yıldırım Öcek (Patron), Evrim Akın (Selin) yeralıyor. Veysel Diker (Tacettin), DJ Yavuz (Sertaç) diğer rolleri paylaşıyor. Avrupa Yakası Kanalına Abone Olmak için ; https://goo.gl/mJOWFo Oyuncular: Gazanfer Özcan, Hümeyra, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü, Ata Demirer, Gülse Birsel, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Şenay Gürler, Bülent Polat, Veysel Diker, Yıldırım Öcek, Yavuz Seçkin, Hale Caneroğlu, Evrim Akın, Vural Çelik, Hasibe Eren, Tolga Çevik, Sarp Apak, Peker Açıkalın, Binnur Kaya, Hakan Yılmaz, Ömür Arpacı, Rutkay Aziz
    https://www.youtube.com/watch?si=w6t5LarRAMBL4Kwt&v=SQE1GiBVbws&feature=youtu.be
  • VeryImportantPerson16 kullanıcısına yanıt
    Çelik yelekler genelde kurşuna karşı dayanıklı çeliğin kalitesine göre değişir.

Kevlar yelek daha iyi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çelik jant nereden alınır?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Zer0_0ne kullanıcısına yanıt

Plaka da takcan mi önlü arkalı

Çelik plakaya gerek yok. Düz dupont kevlar yelek daha mantıklı. Atlet gibi giyilenler var onlar iyi.

Tamam aldıktan sonra haber verir misin

Alırsam konusunu açarım. İstediğim yelekten bulamıyorum. Askeri malzeme dükkanlarında hep çelik veya kompozit zırh karşımı yelekler var. Bunlar tanklarda olan rha zırhlara benzer yapıda üretiliyor da günlük kullanımda ağır hocam. Araştırmaya devam ediyorum. Bir tane yerli marka buldum bu arada fakat çoğu yerde stok yok.

www.hurriyet.com.tr
    Kadıköy'de bit pazarında bıçaklı saldırıya uğramıştı! İtalyan şefin oğlunun beyin ölümü gerçekleşti
    https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kadikoyde-bit-pazarinda-bicakli-saldiriya-ugramisti-italyan-sefin-oglunun-beyin-olumu-gerceklesti-42686598

bitlis haber - bitlis son dakika haberleri
    Hırsızlık Şüphelisinden Polise Bıçaklı Saldırı
    https://www.bitlishaber13.net/hirsizlik-suphelisinden-polise-bicakli-saldiri

Böyle olaylar arttıkça kendimi korumak şart.

Boyun kısmını nasıl koruyacağım onu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 16 Şubat 2025; 14:54:51 >

Dmden ilettim

• Kevlar gömlek tavsiye ederim

• Kevlar, kinetik gücü yüksek ateşli slh mermilerini durdurmak için tasarlanan bişey. Bıçağa karşı koruyuculuk açısından Seher yıldızı beyaz atletten farkı yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Benim baktığım bir model var yanılmıyorsam içinde teksulit var. Tanklarda kullanılıyor bu malzeme ve genelde şarapnel etkisini bastırmak için cam elyaf, aramid fiberler karışımı kompozit zırh var içinde sanırım.

Çünkü atış testlerini incelediğimde içinde olan zırh plakası aynı tank zırhları gibi konuşlanmış.

Yani bıçak, tanto, balta darbesine karşı yüksek mukavemet gösterir fakat 7.62 gibi keleş mermilerini yakın ve orta mesafeden durduramaz çok uzak mesafeden yorgun mermiyi durdurma ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 16 Şubat 2025; 20:28:18 >
    Link var mı hocam bakayım?

Yerli marka hocam özelden attım.

İzledim hocam. Eminim diyemem ama videoda hile yapılabilecek çok fazla yer var. Her ateş ettikten sonra kamera adama dönüyor o sırada cansız mankeni göstermiyor, yeleği o sırada birisi hızlıca değiştirebilir. Video öncesi mermilerin çekirdeğini çıkarıp barut hakkını azaltıp çekirdeği tekrar monte etmiş olabilirler. Bu durumda normalde delecek mermi, namlu çıkış hızı düştüğü için delmez. Bıçak darbesini de gerçek hayata uygun olarak balistik jelden yapılmış manken üzerinde denemesi gerekirdi. Kusur bulmaya çalışıyomuş gibi gözükmek istemem ama yerli malı deyince ister istemez bi güvensizlik oluyor yani ucuz olsun diye ahşaptan yangın merdiveni yapılan bi ülkeyiz sonuçta. Yine de alınmaz mı? Alınır. Hiç yoktan iyidir tabi.

Evet o ihtimalleri ben de düşündüm jel mankende denense en azından bıçak darbesi veya 9mm, acp45 ve 36 kalibre mermilerin etkileri görünebilirdi.

Şu an araştırmaya devam ediyorum.

Fakat aklımda olan model bunun gibi bir şey olacak hafif ve rahat.

Gidip savaşa gider gibi çelik plaka takacak halim yok.

He ne olur kendi evime çıkarım Dünya kadar param olur o zaman çelik yelekte alırım evde tutarım savaş felaket ihtimaline karşı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 16 Şubat 2025; 21:2:50 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.