Şimdi Ara

Kia Cerato için Toplu Alım (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.271
Cevap
40
Favori
81.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bastan belirteyim bu araç babamın aracı bende kia rio mevcut. Ceratoyu uzun süreli kullanmadım fakat kısa sürede edindigim tecrübelerimi paylaşmak isterim. Öncelikle Kia motorları iyidir. Bu araçta da iyi bir motor var. Bayılma yapmaz. Yokuş çıkmak Kia kullanan kişiler için bir zevktir. Tork olayında en az belirtilen torku alırsınız. Fazlası var gibi geliyor bazen. Ceratonun motoru kişinin tepkisine göre tavır alabiliyor tabi bunda daha çok dct şanzıman etkisi var. Araç eko modda 1200 devirde çok güzel vites değiştiriyor ve hissedilmiyor. Biraz gaza sert basınca 3000 devirlerde vites değiştiriyor ve koltuğa yapıştırıyor. Spor modda ise araç normal kullanımda daha seri daha atak 2000 devir civarında vites değişimleri oluyor gaza sert basarsanız vitesi 4000 devire yakın değiştiriyor ve işte o zaman motorun neyi varsa ortaya koyuyor ve neredeyse vites geçişi hiçbirinde hissedilmiyor. F1 vites mevzusu da kullanmaktan keyif alan için iyi bir özellik. Açıkçası ben DCT yi sevdim. Genelde eko modda sakin takılıyoruz, ihtiyaç olunca biraz fazla basıyoruz anında tepki değişiyor. Acil işimiz olursa spor mod veya normal mod ideal. Aracın ses yalıtımı beklediğimden iyi hatta kışlık yeni lastiklere geçmiş babam artık hiç ses yok dedi. Bu arada sunroof açıkken biraz rüzgar sesi çok gibi. 136 beygir dizel motor sesi neredeyse hiç yok. Aracın arka diz mesafesi çok iyi. 190 cm kişi sorun yaşamaz. Bagaj kapasitesi olağanüstü beklenti yoksa yeterli. Bagajın komple açılmamasını sevmedim. Anahtardan veya icerden açılınca bagaj 10 cm açılıp kalıyor. Yukarı hafif hareket istiyor keşke basınca full acılsaydı. Araç içi kullanılan malzemeler kaliteli. Koltuk ısıtma iyi bir özellik. Kış paketi falan diye para istenmemiş. Koltuk bel ayarı önemli bir özellik. Bu arada araçta renk farkı fiyatı etkilemez. Güvenlik konusunda araç tatminkâr. Kia bunda da ncap ten 5 yıldızı kaptı. Aracın içi ferah. Kapıda orda burda olan saklama bölmeleri yeterli. Kol dayamanın içi iki kademe bunu sevdim. En önemli eksiklik 17 inch jant olmaması. Concept plus ta olmalıydı. Zaten kia jant konusunda ilginçtir. Ceed de kullandığı jantı buna takmaz. Bütün modellerinde jant tasarımı başkadır. Rio da 17 olan jantlar buna da olurdu. Ceeddeki olurdu. Yok arkadaş bu kia da varsa var yoksa yok. Ekran küçük büyük isteyen bence şu durumda hiç uğraşmasın. 30 kişi toplanmış renk hariç herkesin her isteğine kulak vermeyin. Herkes almak zorunda değil. Navigasyonlu ekranı daha sonra ebayden alıp taktırın. Kendim değiştirmedim ama değişiyor genelde. Arkadaşlar bu ekibi bozmayın ileride servis bakım falan içinde indirim alırsınız. Servis konusunda diyeceklerim çok iyi değil ama çok iyi servisi olan marka da yok bu ülkede. Aslında daha sıkı tutabilir çelik motor bu işi. Bazı servisler gerçekten iyi bazıları gerçekten kötü ama bir standardı da var elbette. Bu arada silecekleri ben sevmedim. İki silecek arasında sağda kalan kuru alan çizgisi biraz uzun gibi ama rahatsız etmiyor. Hatta b sınıfı rio ile aynı sileceklere benziyor. Bu araç D sınıfı değil arkadaşlar geniş bir C sınıfı. Öyle yazmış sanki birisi burda onun icin yazdım. Kia k7-700-9-900 modellerdir asıl ağababaları. D-E sınıf kia şu an ülkede mevcut değil. Aracın konfor konusunda yolu pek hissettirmedigini söyleyebilirim ama mükemmel değil rahatsız etmiyor diyebiliriz. Şimdilik bu kadar aklıma gelen özel sorunuz olursa belirtin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

9 senedir bu siteye üyeyim. 75 milyar verip 30 kişinin aynı anda araba alacağını düşünmüyorum. Saygılar.

Fakir bakış açısı....

Ver ordan 2 cerato aslan parçası :))))))

• dj.trust.06 D kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğiniz verilerin hepsi yanlış!

1. Elantra' nın torku da 300nm
    2.Fabrika verilerinde Elantra' nın tüketim ve emisyon değerleri daha düşük görünüyor
    3.Aracın ağırlığı 1390 kg, 1210 nereden çıktı?
    4.Aralarındaki boy farkı 10 mm, yani 1 cm...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Can Verip Nam Alırız

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: emurat

quote:

Orijinalden alıntı: Carsever

quote:

Orijinalden alıntı: tireliim

Arkadaşlar merhaba...Grup adına görüşmeleri yürüten kişiyim...dün baya bir efor sarfedip bu işi olgunlaştırmaya çalıştım onun için buraya yazma fırsatım olmadı..eger olumlu sonuçlanırsa grup adına iyi iş çıkardıgımızı düşünüyorum..artık bayi ve fiyat araştırmasını çok geride bıraktık neredeyse tüm türkiye deki bayiler ve çelik motor bizden habeedar oldu..bugün ugraşımızın sonucu meyve toplama günümüz olsun hayırlısıyla....

O degilde bizim Cerato almamizi beklediniz herhalde.
    2 hafta önce baslataydiniz ya şu işi

Neyse hepinize hayirli olsun şimdiden

Arkadaşım kullanan biri olarak kısaca aracın + larını - lerini yazıp paylaşabilirmisin? Benim gibi arada kalan bir çok kişiye yardımın dokunmuş olur.

Bana göre tek eksisi, kol dayama biraz geride kalıyor ve yağmur sensörünün olmayışı.
    Bi de düşük devirde yavaş gitme şansı yok.
    D7de 2500 devirde 156 km/h yapıyor

Hocam yağmur far sensörü yok mu? Bir de 100 ile giderken kaç devir yapıyor d7 de

Far sensoru var.
    2000 devirde 120ye cok yakin.

• quote:

Orijinalden alıntı: doncivan

Bahsettiğiniz verilerin hepsi yanlış!

1. Elantra' nın torku da 300nm
    2.Fabrika verilerinde Elantra' nın tüketim ve emisyon değerleri daha düşük görünüyor
    3.Aracın ağırlığı 1390 kg, 1210 nereden çıktı?
    4.Aralarındaki boy farkı 10 mm, yani 1 cm...

sahibinden.com'dan alınan veriden ne beklenir ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: losttime35

quote:

Orijinalden alıntı: LGatakan

9 senedir bu siteye üyeyim. 75 milyar verip 30 kişinin aynı anda araba alacağını düşünmüyorum. Saygılar.

Fakir bakış açısı....

Ver ordan 2 cerato aslan parçası :))))))

Geçen sene corolla 1.33 life modeli için böyle bir toplu alım olmuştu. Kaç adet alındı bilmiyorum ama biz de alacaktık sonra başka araç aldık, abimin arkadaşına almıştık buradan.
  • en önemli şeyi atlamışsınız hocam. gerçek şehir iç yani dur kalk trafikteki yakıt tüketimi nedir?
  • neden kia diye sorobilirmiyim ?
    bence arabaya binince insan önce güven hissetmeli. bu yüzden ülke menşei önemli.
  • Valla karşılaştırma konusunda arkadaşlar haklı gibiler, bu site de işler tamamen elantra lehine gibi

http://www.arabalar.com.tr/araba-karsilastirma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar mesai arkadaşım için bizi de listeye ekleyebilir misiniz? Paramız hazır, kendimiz de hazırız

Şehşr dışında mobil olduğumdan önceki sayfaları karıştrma şansum yok şu an. Pm ile hemen aktif oluruz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah olur dediğim proje.

Hocam sizden ricam böyle bir şey olursa bir hatıra fotoğrafı çektirmeniz. Çerçeveletip duvarıma asacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SelamiŞahin

İnşallah olur dediğim proje.

Hocam sizden ricam böyle bir şey olursa bir hatıra fotoğrafı çektirmeniz. Çerçeveletip duvarıma asacağım.

• güzel haberler bunlar iyi bir indirim alırsanız satarken de cazip fiyata verirsiniz bizim gibi 2.elciler de kazanmış olur
  • Biz de dahil olduk hayırlısıyla ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda 3 sedan için yardımcı olma ihtimalim olabilir. ilgilenirseniz pm atıp bilgi verirsiniz
  • Eşe dosta haber verdik bakalim hayırlısı

• almayı pek düşünmediğim bir araç. ancak şu çabanızı, harcadığınız vakti, organize olmanızı çok takdir ettim. büyük hayranlıkla okudum mesajlarınızı. umarım herşey gönlünüze göre olur. araçları aldıktan sonra topluca fotoğraf çektirip paylaşırsanız, ben de duvara asarım. 'bu ülkede böyle güzel şeyler de olabiliyor' diye...
  • Bu segmende dolu dizellerin fiyatini karsilastirma imkani varmi acaba ben focusa baktimda 1.6 trend dizeli 84 titanum dizeli 93 bin

• İsmimi yazdırdım Elif hanımla konuşup. Aklıma takılan soru ekran resimdeki görülen gibi mi? Navigasyon yok mu ?
  • ilker1041 İ kullanıcısına yanıt
    Haklısın Hocam, yakıt tüketimi eco modda şehir içi ilk alındığında 7 litrelerde başladı şimdi 5-6 arası. Şehir dışı 4-5 arası. Aracın tüketimi iyi ama yakıt tüketimine pek takılmayın. Km de 5 kuruş fazla yaksa araç ve yılda 20 bin km yapsanız. 1000 TL yılda fark eder. Zaten sigorta+kasko+vergi+ bakım+ yıkama+ otopark falan derken yakıt tüketimi farkı devede kulak gibi. Maalesef araç kullanmak maliyetli bir ihtiyaç ülkemizde. Bunları yazma nedenim araç kapıda dursa yıllık 4000 TL gideri var. Birim maliyet yakıt hariç düşürmek bize kalmış. Eğer yılda 10 bin km yapıyorsanız. Km de 40 krş kafadan maliyet var. Araç 20 krş yaksa 60 krş. 25 krş yaksa 65 krş birim maliyet çıkar. 20 bin km yaparsanız birim maliyet 40-45 krş oluyor. Diyeceğim o ki bu tüketim biryerde hikaye oluyor. Dizelde 20 bin benzinlide 15 binden az km yapan kişinin abartılı farklar olmadıkça yakıt tüketim kıyasını anlamsız görüyorum. Bu araca 3.5 litrede 9 litrede yaktırmak sizin elinizde. Ben görüyorum adam ışık yanıyor veya dönecek yardır yardır gidip fren yapıyor. Hem yakıt hem balata maliyeti artıyor. Ben ışığı görünce veya döneceksem gazdan ayağımı çekip bazen fren dahi yapmadan devam ediyorum. Bu tarz kullanımlar çok fark ediyor. Bunlarıda hatırlatalım tüm arac kullanıcılarına.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.