Herkese selamlar. Bir şu araç bir bu araç derken en son karşıma Kia Rio çıktı. Araç 2014 model Fancy paket, 1,25 motor 85 beygir. 11 bin tramer kaydı varmış, aracın sağ kısmında parça parça boyalar varmış. 115 bin kilometrede. Fancy donanım paketine baktım dolu gibi görünüyor. Aracın fiyatı 560 bin lira. 10 yaşında araç; donanımı dolu gibi, araç sahibi de güzelce anlattı aracı kararsız kaldım. İkinci elde de Kia örneğin Hyundai'ye göre de zayıf gibi. Bütçem de 500-550 bandında, yüksek modelli düşük kilometreli biraz da donanımlı araç bulmak zor oluyor. Bu araç için ne dersiniz? Aslında Clio 1.0 Sce paketlere de bakıyorum bazen 600 bandına denk geliyor ama motor hakkında olumsuz yorumlar okuyorum genelde. Piyasa da oldukça durgun az daha beklesem mi fiyatlar az daha düşer mi diyorum her geçen gün araçsız kalmak da zorluyor artık. Önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim. :) |
Kia Rio nasıldır? (Fancy, 1,25 2014)
-
-
Fiyatına göre çok mantıklı bir araç. İç dış tasarımı güzel, güvenli, sınıfına göre sürüşü kaliteli, motoru çok güzel, hem tatminkar performans sunuyor hem de çok tasarruflu.
Benim de radarımda, 500 bine kadar. Üstüne çıkınca farklı alternatifler de oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 9 Kasım 2024; 10:17:0 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Aynen Clio 5 1.0 Sce hocam. Ona bakma sebebim de hem model yüksek oluşu hem de nispeten uygun fiyatlı oluşu. 550 bandı sınırım gibi şu anda ama biraz daha zorlayıp 5-6 yaş daha genç bir araç almak güzel olur. Aslında turbo araç daha mantıklı olur arada uzun yol yapmam gerekecek ama 5 kasalar daha güzel görünüyor gözüme. Tesla ekranlı olanların cazibesi de var. Normal ekranlı alırsam sonradan da taktırmak istiyorum. Rio'nun donanımı, yol tutuşu hakkında güzel şeyler okudum. Araç da temiz göründü. 500 bandında olsa işim daha kolay olurdu sanırım. Yorumunuz için teşekkür ederim bu arada. :)
-
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam. Üstteki mesajımda da yazdığım gibi 500 bandında olsaydı fiyatı seçim şansım daha kolay olurdu gibi. Donanımı, duruşu gayet yeterli görünüyor. Motoru da elbette turbo araç performansı beklemek yanlış olur ama üzmez diye düşünüyorum, bununla ilgili de güzel yorumlar okudum. 10 yaşında olması acaba fiyatı yüksek mi düşüncesini de ayrıca getirdi. 600 binlere Clio'lar da bulunabiliyor arada 6 yaş var az değil. Donanımı Rio kadar olmasa da Joy paket de çok boş değil gibi sanki. Hız sabitleyici vs varmış. Arka camlar çevirmeli tabii. :)
-
1.0 Sce Clio şirkette var, bir kaç kere kullandım, zor devir dönüyor, zayıf motor ne demek anlıyorsunuz. gaza otur otur kimse yok.
Zamanında 1.25 trend Fiesta kullanmıştım, çok çok daha canlı ve ataktı. kıyas bile götürmeyecek kadar fark var. 1.25 Rio deyince aklıma geldi, fark yok say demek doğru değil.
Konu sahibine de tek diyeceğim şu, bir şekilde araçları kullanmaya çalışın.
-
600 binlere temiz Clio 5 varsa o tercih edilir tabi, daha modern, güncel ve daha iyi araç. Ama 65 beygir olanlar performans olarak epey zayıf
Clio başarılı araç zaten, bende aralarında 2020 Clio taraftarıyım aslında eklemeyi unuttum da. 1.0 Sce ile 1.25 arasında ikisi de düşük hacim fark olmaz diye düşünmemek lazım. hatta düşük güç düzeylerinde 65-85hp arası fark 120-140hp farkı gibi olmuyor, fark yüzde düzeyi daha yüksek. pratikte de hissediliyor bu yüzden.
Ben 1.25 fiesta bakardım bu arada. sürüş keyfi, direksiyon hissiyatı falan kıyas kabul etmez hiçbiri ile. yakıtı makul, sorunsuz motor.
-
2020-2021 model, 70-100 bin kilometrede olan araçlar denk geliyor. Bazıları şirket aracı gibi. Temiz birkaç araç da denk geliyor arada. Yakalamak önemli tabii. 50-60 bin de eklemem gerekecek. Rio hoşuma gitti güzel araç donanımı da iyi. Ama model farkı ve görünümü cazip geliyor Clio’nun da. Performans olarak biraz sıkıntı gibi. Dört dörtlük olmuyor hiçbir şey. Ne kadar ekmek o kadar köfte olayı tabii :)
Rio’lar hakkında yorumu, düşüncesi olan başka kimse var mı acaba?
Rio piyasası yavaştır ilanlarıda çok az. Otomatikleride aynı çok nadir görünüyor. Arkadaşımda vardı manueli satarken çok uğraşmıştı.
-
1.4 crdi'ı vardı bizde bir 5 sene falan.
arabanın içi döneminin b'si gibi değil de kötü bir c segmenti gibi hissettiriyordu, izolasyon, döşemeler, omuz genişliği,ayarlı kol dayama, göstergeler vs... volvolardaki gibi vites konsoluna üstten ışık veriyordu gece mesela...
zaten en-boy olarak da oldukça iri kıyımdır.
5 yıl 120 bin km en kötü şekilde kullanıldı, 2-3 basit kaza geçirdi, hiç bir yeri tık etmedi, sürüşü de fena değil ama ön süspansiyonun çalışma mesafesi yok gibi bir şey aklımda kalan en olumsuz yanı bu, bir de direksiyon fazlaca hissiz, bir pick up direksiyonu gibi.
10 yaşındaki hali 560 etmez. 2017 70-80 binde 1.4 punto ve 1.2 peugeot 208'ler var hatasız ve düşük km'li onlara odaklanırdım ben olsam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 19can84 -- 10 Kasım 2024; 21:34:21 > -
Yorumunuz için teşekkür ederim hocam
Teşekkür ederim hocam yorumunuz için. Biraz daha değerlendireyim en iyisi. İkinci el durumu, parça durumu biraz soru işaretleriydi benim açımdan. Ufak birkaç şeyle birleştirince başka marka modele odaklanmak daha iyi olcak gibi
530'a düştü fiyat konusunda kafam yine karıştı. Usta, ikinci el durumu soru işareti hâlen.
-
İkinci eli onemsioyrsan i20 bak
Yarın bir gün ne olur ne olmaz diye ikinci eli de düşünüyorum hocam. i20’ler bu konuda daha iyi gibi haklısınız. Ama sanki ben Clio’ya kaydım gibi iyice. Evet boş bir araç ama yeni ve temiz araçlar bulunabiliyor.
Clio yerine 1.0 düz motor polo bak madem veya eski kasa 1.4 crdi, 1.2 mpi i20 al
yeni yıla kalmadan alma niyetim var hocam diğer seçenekleri de değerlendireceğim teşekkür ederim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- en iyi far ampulü hangisi
- megane 1.3 tce yakıt tüketimi
- araç üstünde eşya taşıma cezası
- hybrid araba kullanıcı yorumları
- chery tiggo 7 pro yorumlar
- hilux 2025
- honda elektrikli
- bmw x1 elektrikli menzil
- nissan x-trail e-power fiyat
- jaecoo nasıl okunur
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X