Şimdi Ara

Kılcal ciziksiz arac var midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
2.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun isten donerken aksam gunesi altinda park halindeki araclara dikkatlice baktimda hepsi komple kilcal cizik dolu. Yani yikama izleri.
    Bence firca veya sungerle temizlemekle cokta alakali bi olay degil, tamam onlar daha koru yapiyodur belki ama firca surmesen bile zaten illaki olusuyor o cizikler. Enteresan bir sekilde kurulama yaparken bile ciziliyor boyalar. İstedigin kalitede ekipmani kullansanda bu isten kacis yok gibi?
    Benim merak ettigim gercekten gunes altinda bile kilcal cizikleri olmayan, fabrikadan ciktigi gibi boyayi koruyabilen kimse var midir acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çift kova kullanarsk, kuzu yünü washmitler ile de yıkasak

Ph dengeli snow foam ile tras köpüğü kıvamında basınçlı yıkama da yapsak

O kilcallar oluşuyor.

Bu nedenle belli aralıklarla boyaya bakım yapmak ve korumak gerekiyor. Devir teknoliji devri. Boya bakımı yapıldıktan sonra 9h sertliğinde nano korumalar ile bu çizikleri minimuma indirebilirsiniz.

Basit önlemler ise şunlar:

Fırça ile araba yıkamayın. Illa yikanacaksa, jantlara lastiklere bari surmeyin

Bimden alınan minik mikrofiber bezleri kaportaya ASLA surmeyin.

Bir komsum kuş pisligini temizlerken öyle bir çizmiş ki en sert aşındırıcı ve en aşındırıcı pad ile giriştim. Polisaj makinesi oes etti ama boya düzelmedi. Su zimparasi yaptım.

Araç kuriyken ıslak bezle silmeyin.

Otomatik makinelere girmeyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Çift kova kullanarsk, kuzu yünü washmitler ile de yıkasak

Ph dengeli snow foam ile tras köpüğü kıvamında basınçlı yıkama da yapsak

O kilcallar oluşuyor.

Bu nedenle belli aralıklarla boyaya bakım yapmak ve korumak gerekiyor. Devir teknoliji devri. Boya bakımı yapıldıktan sonra 9h sertliğinde nano korumalar ile bu çizikleri minimuma indirebilirsiniz.

Basit önlemler ise şunlar:

Fırça ile araba yıkamayın. Illa yikanacaksa, jantlara lastiklere bari surmeyin

Bimden alınan minik mikrofiber bezleri kaportaya ASLA surmeyin.

Bir komsum kuş pisligini temizlerken öyle bir çizmiş ki en sert aşındırıcı ve en aşındırıcı pad ile giriştim. Polisaj makinesi oes etti ama boya düzelmedi. Su zimparasi yaptım.

Araç kuriyken ıslak bezle silmeyin.

Otomatik makinelere girmeyin.

Hocam bir sey sorayim, arabam uzumlerin altinda durdu yazlik aranda kucuk turuncu izler var su tuttum elimle baktim gecmedi ne yapabilirim?

• Bu kadar kasmaya gerek yok. Yürüyeninde aksamlarında çizik olmasın yeter.

Boya takıntısından sonra bir de bu mu çıktı ? Böyle olan adam gidip 0 alsın zaten.
  • Aracımda tek bir kılcal çizik bulamazsınız.Yaz başında çizik giderme ve boya parlatma yapıldı ama ondan önce yine yoktu.Tamamen yıkama alışkanlığıyla ilgili.

• En son 2013'te sıfır araç nasip olmuştu, bayiiden çıkarmadan seramik kapatmıştım.. 3 yıl sonra yeniledim kaplamayı. İlk gün nasılsa öyle kullandım aracı.

• quote:

Orijinalden alıntı: pegasus00

Aracımda tek bir kılcal çizik bulamazsınız.Yaz başında çizik giderme ve boya parlatma yapıldı ama ondan önce yine yoktu.Tamamen yıkama alışkanlığıyla ilgili.

Çok emin olmayın,bayide satılan sıfır araçlar bile harelerle dolu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aracımda tek bir kılcal çizik bulamazsınız.Yaz başında çizik giderme ve boya parlatma yapıldı ama ondan önce yine yoktu.Tamamen yıkama alışkanlığıyla ilgili.

Yeteri kadar dikkatli bakarsanız görürsünüz. En kötü ihtimal turuncu / mor veya sarı sokak aydınlatma lambası altında mutlaka görürsünüz.

Seramik öncesi bile sıfır kılcal çiziksiz yüzey hayal gibi birşey.

Sedefli şeker beyazı rengi kılcal çiziği en iyi kamufle eden renk bu arada.

• pegasus00 kullanıcısına yanıt
    Bende oyle saniyodumda bigun ikindi vakti gunesi arka capraz acidan bi vurdu arabaya... gerisi malum. Dedigim sekilde denk getirmeye calisip deneme sakin ama moralin bozulur :)

• Eddie The Head E kullanıcısına yanıt
    Çok sıcak olmayan su ile deneyin bir de. Araba şampuanı veya en kötü camsil ile çıkar. Dış kaporta için böcek ve zift söken güçlü deterjanlar var. Seyreltip veya direk onla da gider. Ovma kısmında kesinlikle ucuz mikrofiber kullanmayın. Kullanacağınız eğer bez ise 3e 4e katlayın baskıyı azaltır.

• En kolayi dert etmeyin. Zaten araclardaki metalik boyayi cizerek yapiyorlar. 0km aracin boyasina dikkatli bakin dairesel dairesel cizikleri gorursunuz. Yani metalik boya cizerek yapilir zaten. Onlar fircayla veya yikamayla olusmuyor

• Gerek var mı kasmaya?

• quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Yeteri kadar dikkatli bakarsanız görürsünüz. En kötü ihtimal turuncu / mor veya sarı sokak aydınlatma lambası altında mutlaka görürsünüz.

Aracımın çizik giderme işlemi öncesinde ki resmini gönderebilirim.Metalik renk olduğu için güneşin altında kolayca gözüküyor hare olmadığı.Yıkamayı veya yıkatmayı bilmiyorsanız bu benim sorunum değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pegasus00 -- 15 Ağustos 2017; 9:57:32 >

• Kılcal çizikleri oluşturan bir çok sebep var, sadece olay yıkamada bitmiyor, kurularken de çizilebiliyor, ışık altında baktığınızda en çok kılcal çizik olan yerlerden biri tavanın ön cam bitiminden sonraki 10-15 cm lik kısmıdır, aracınız hafif kirli tozlu bile olsa rüzgarın etkisiyle araç üzerinde sürüklenen toz tanecikleri boyayı çiziyor, kendi aracımda bizzat gözlemlediğim bir durumdur, bu çiziklere çok takılmamak gerek, hastalık gibidir takıntı haline gelir, yolda gördüğünüz her aracı incelemeye başlayabilirsiniz bir süre sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

En kolayi dert etmeyin. Zaten araclardaki metalik boyayi cizerek yapiyorlar. 0km aracin boyasina dikkatli bakin dairesel dairesel cizikleri gorursunuz. Yani metalik boya cizerek yapilir zaten. Onlar fircayla veya yikamayla olusmuyor

Bunu ilk defa duyuyorum.

Galeri ve showroomda yer alan sıfır araçlarda bile rengine göre değişkenlik göstermekle birlikte silmeden dolayı çokça kılcal çizik gördüm zamanında.

Ayrıca pasta cila falan yapıp anadan doğma sıfır çiziksiz hale getieseniz bile trafiğe veya dış ortama çıkınca yine çizileceği kesin ve yıkama ile ilgisi yok her zaman. Toz, toprak ve rüzgar yetiyorda artıyor.

• araçların %80 inin işi bilmeyen kişilerin açtığı oto yıkamacılarda yıkandığını göz önüne alırsak o çiziksiz aracın size gelme ihtimali düşük, artık insanlar araçlarını koruma olarak birçok yol deniyorlar o nedenle eskiye göre şartlar daha iyi ama.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detailing'i araştırmanızı öneririm.Fakat dikkat edin hastalık gibidir bağımlılık yaparsa kurtuluşunuz yok.

Çiziksiz ve haresiz araba var niye olmasın,önemli olan arabayı ilk aldığınızda çizikleri pastayla giderip waxlarla boya koruma yapıp daha sonra yıkama tekniklerine dikkat etmeniz.

- Fırçayla aracı yıkamayın çizersiniz.

- Atlet,bim bezi vb. bezlerle kurulamayın çizersiniz.

- Ön yıkama yapmadan aracın üzerinde süngeri vs. gezdirmeyin çizersiniz.

- Çift kova tekniği yapmadan aracı yıkamayın çizersiniz.

- Yıkamacı ve benzinlik köpüklerini kullanmayın,aracın boyasını soldurursunuz.

Bunun gibi birçok faktör var aracın çizilmesine neden olan.

Çizik ve hare olmasını istemiyorsanız,önce profosyonel yerlere çizik ve hare giderici yaptırmalısınız.Daha sonra kendinize araç şampuanı,yün yıkama eldiveni,güzel bir kurulama havlusu almalısınız.Tabi bunların yanında wax da öneririm aracın boyasını korumak amacıyla.

Bayiden çıkarken de araç çizik olabiliyor çoğu zaman,çünkü bu da yıkama tekniğiyle ilgili bir durum,o yüzden sıfır araç alırken tembih edin aracı yıkamasınlar.

Dediğim gibi bunlar hastalık meselesidir,cimrilik vs. değil.Kaldı ki bu hastalığa bir yakalanırsanız ocağınıza incir ağacı dikebilir.

• quote:

quote:

quote:

Aracımın çizik giderme işlemi öncesinde ki resmini gönderebilirim.Metalik renk olduğu için güneşin altında kolayca gözüküyor hare olmadığı.Yıkamayı veya yıkatmayı bilmiyorsanız bu benim sorunum değil.

Katılıyorum bir arkadaşımın da aracı kırmızı ve her türlü özeni gösteriyor. Hare giderici vs vs Ziebart Sonax kendisinden sorulur.

1 Tane çizik yok araçta.

• showroomdaki araçlarda çizik olması normal çünkü bezle siliniyorlar, benim aracımda 1 yaşına kadar çok çok az vardı bakımda servis fırça ile yıkamış şimdi baya var.

• quote:

Orijinalden alıntı: E.R.W.

quote:

quote:

quote:

Herifte ki tavırlara kibire bak,tamam bro senin araç çiziksiz.

Sokak jargonuyla konuşmak ancak seni küçük düşürür.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.