|
Kilit Ekranı Şifresini Hatalı Girdim: Haklarım Bitti mi?
Telefonunuzun veya bilgisayarınızın kilit ekranı şifresini yanlış girmek, cihazınıza erişimi geçici olarak engelleyebilir. Farklı cihazlar için yanlış şifre girişi sonrasında uygulanan süreler değişebilir.
iPhone Yanlış Şifre Süreleri:
- 5 yanlış girişimden sonra: 1 dakika süreyle bekleme
- 6-10 yanlış girişimden sonra: 5 dakika süreyle bekleme
- 11 veya daha fazla yanlış girişimden sonra: Cihaz devre dışı kalır ve iTunes veya iCloud ile kurtarılması gerekir.
Samsung Yanlış Şifre Süreleri:
- 5 yanlış girişimden sonra: 30 saniye süreyle bekleme
- 6-10 yanlış girişimden sonra: 1 dakika süreyle bekleme
- 11-20 yanlış girişimden sonra: 3 dakika süreyle bekleme
- 21-30 yanlış girişimden sonra: 30 dakika süreyle bekleme
- 31 veya daha fazla yanlış girişimden sonra: Cihaz "1440 dakika sonra tekrar deneyin" mesajıyla devre dışı kalır.
Bilgisayar Şifrelerini Yanlış Girme Sonuçları:
- Windows işletim sistemlerinde, yanlış şifre girişi genellikle cihazı kilitlemez. Ancak, çok sayıda yanlış girişim şüpheli etkinlik olarak algılanabilir ve hesabınızı bloke edebilir.
- Mac bilgisayarlarda, art arda gelen yanlış şifre girişleri cihazı yeniden başlatabilir veya kurtarma moduna sokabilir.
Yanlış Şifre Girdikten Sonra Yapılması Gerekenler:
Cihazınızın kilit ekranı şifresini yanlış girdiyseniz, aşağıdaki adımları izleyin:
- Birkaç dakika bekleyin ve tekrar deneyin.
- Cihazınızın kilidini açmak için alternatif bir yöntem kullanın (örneğin, parmak izi tarayıcısı veya yüz tanıma).
- Cihazınızı kurtarma moduna alın ve şifrenizi sıfırlayın. Ancak bu, cihazınızdaki tüm verilerin silinmesine neden olabilir.
- Cihazınızı üreticiye gönderin ve profesyonel yardım alın.
Yanlış şifre girişlerinden kaçınmak için, güçlü ve hatırlaması kolay bir şifre kullanın. Ayrıca, şifrenizi düzenli olarak değiştirin ve güvende tutmak için güvenli parola yöneticisi uygulamalarından yararlanın.