Şimdi Ara

Kilo aldırmayan, sağlıklı abur cubur önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Birkaç gündür yememe içmeme dikkat etmeye çalışıyorum. 1-2 kilo vereceğim inşallah ama abur cubursuz olmuyor. İlla ki canım bir şeyler yemek istiyor. Kuru yemiş, meyve vb. şeylerin dışında kilo aldırmayan, sağlıklı abur cubur tavsiyeleriniz var mı ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kilo Aldırmayan Sağlıklı Abur Cubur Önerileri

Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmeye çalışırken, ara sıra abur cubur yemek isteyebilirsin. Ancak tüm abur cuburlar eşit yaratılmamıştır. Bazıları yüksek kalorili ve besleyici değeri olmayan boş kaloriler içerirken, diğerleri kilo aldırmadan tadını çıkarabileceğin sağlıklı seçenekler sunar.

Meyve ve Sebzeler

Meyve ve sebzeler, doğal olarak düşük kalorili ve lif açısından zengindir, bu da tokluk hissini artırabilir ve aşırı yemeyi önleyebilir. Meyve tabakları, havuç çubukları veya salatalık dilimleri sağlıklı ve ferahlatıcı alternatiflerdir.

Kuruyemişler ve Tohumlar

Kuruyemişler ve tohumlar, sağlıklı yağlar, protein ve lif açısından zengindir. Avuç içi kadar bir porsiyon badem, ceviz veya kabak çekirdeği, açlık pangsını bastırmanıza ve kalori alımını kontrol etmene yardımcı olabilir.

Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi, çözünür lif açısından zengin bir tam tahıldır. Bu lif, sindirim sistemi boyunca bir jel oluşturarak tokluk hissini artırır ve kan şekeri seviyelerini düzenler. Meyve, kuruyemiş veya tarçınla tatlandır.

Yoğurt

Yoğurt, protein, kalsiyum ve probiyotikler açısından zengindir. Bir kase yoğurdu meyve, müsli veya tohumlarla karıştırarak lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık oluşturabilirsin.

Tam Buğday Krakerleri

Tam buğday krakerleri, tam tahıllardan yapılır ve lif açısından zengindir. Humus, guacamole veya fındık ezmesi gibi düşük kalorili soslarla eşleştirerek sağlıklı bir atıştırmalık haline getirebilirsin.

Abur Cubur Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Kilo Aldırmayan Abur Cuburlar Seç: Yüksek kalorili, yağlı veya şekerli abur cuburlardan kaçın.
    • Porsiyonlara Dikkat Et: Herhangi bir abur cuburun aşırı tüketilmesi kilo alımına neden olabilir.
    • Besin Değerini Oku: Abur cubur ambalajlarını okuyarak kalori, yağ ve şeker içeriğini kontrol et.
    • İşlenmiş Şekerlerden Kaçın: İşlenmiş şekerler, boş kalorilerdir ve kilo alımına katkıda bulunabilir.
    • Doğal Seçenekleri Tercih Et: Meyve, sebze ve tam tahıllar gibi doğal abur cuburlar, işlenmiş seçeneklerden daha sağlıklıdır.

Sağlıklı abur cubur seçenekleri seçerek, kilo alımı konusunda endişelenmeden ara sıra atıştırmalıkların tadını çıkarabilirsin. Ancak tüm gıdalarda olduğu gibi, ölçülü tüketmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kuru yemiş kilo aldırmaz diye birşey yok,fazlasıyla aldırır fakat tek farkı sağlıklı yağlardan kilo alırsın(mesela ceviz,fındık,fıstık bunların 100 gr ında 500-600 kalori bulunur ama bunlar sağlıklı ve yararlı yaklar oldugu işin ginde 1 avucu geçmiyecek şekilde onerilir)

şimdi kalori değerlerine bakacaksın içecek olarak bir bardak sütu ısıtıp 2 adet tatlandırıcı ile üstüne tarçın atarak tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsin,küçük bir kase patlamış mısır yiyenilirsiniz,dondurulmuş taze mısırı ısıtıp yiyebilirsiniz,kurutulmuş meyveler olabilir yenebilir,yine mısır gevregini cok abartmadan çıtır çıtır yiyebilirsiniz(eger hoşunuza gidiyorsa)

ki bunlar yüzde yüz sağlıklı değillerdir fakat dogru şekilde ve az miktarda yenir ise kilo aldırmazlar
  • Zaten kuru yemişi örneğin 3 badem, 2 ceviz gibi söyledim yoksa tabi ki kilo aldırıyor. Tavsiyeler için çok teşekkür ederim süt hariç (o da sıcak sütü sevmediğim için) hepsi çok güzel tavsiyeler :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KirazMevsimi -- 8 Ağustos 2014; 1:31:08 >
  • başka önerisi olan var mı ?

• abur cubur ile beslenmek ve kilo almamak açıkçası bana pek de inandırıcı gelmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

abur cubur ile beslenmek ve kilo almamak açıkçası bana pek de inandırıcı gelmiyor.

abur cubur ile beslenmiyorum zaten canım çektiğinde bir iki yiyorum

• Eti form'un kepekli limonlu bisküvileri var.

Fazla yersen her şey kilo aldırır, ben mesela tatlılardan en fazla 1 çatal, çikolatalardan bir kıt alıyorum hepsini yemeden. Cips, soslu fıstık vb şeyleri hiç yememelisin, onun dışında tadımlık yemek kilo aldırmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hurma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KirazMevsimi

quote:

Orijinalden alıntı: BAM TELİ

abur cubur ile beslenmek ve kilo almamak açıkçası bana pek de inandırıcı gelmiyor.

abur cubur ile beslenmiyorum zaten canım çektiğinde bir iki yiyorum

Abartma bişey olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilo aldırmıyan bişey abur cubur olarak yok .Yeteri kadar yersin sürekli yemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Df329tRHdcVa7

Eti form'un kepekli limonlu bisküvileri var.

Fazla yersen her şey kilo aldırır, ben mesela tatlılardan en fazla 1 çatal, çikolatalardan bir kıt alıyorum hepsini yemeden. Cips, soslu fıstık vb şeyleri hiç yememelisin, onun dışında tadımlık yemek kilo aldırmaz.

canım tatlı hiç istemiyor ama aşırı derecede tuzlu bir şeyler yemek istiyorum özellikle cips o zaman light ürünlerden bir iki yiyeyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Exocoetidae

Hurma.

onu ramazanda bol bol yedim artık alır mıyım bilemiyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: f(x)

Kilo aldırmıyan bişey abur cubur olarak yok .Yeteri kadar yersin sürekli yemezsin.

o kadar karamsar olmayalım belki vardır

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.