Şimdi Ara

Kilometre Sayacı Komple değişip sıfırlandığında araç muayenesinde sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
27.765
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 99 model enjeksiyonlu lada samara var.
    aracın km saatinde çalışmayan bir kısım var o da:yüzbinlik km kısmı.araç önceki muayenede 30099 km'de kalmış. 2 senedir bende.ben muayeneye sokacağım aracımı ancak km, 1 km dahi oynamamış. bu sorun olur diyorlar. kilometrecilere gittim, enjeksiyonlu ladalarda o kısmın tamir edilemediğini komple değiştirmek gerektiğini söylediler. yani km teli vs değil sorun...ibreler vs çalışıyor. ancak km atmıyor. bu sefer sıfır km saati alsam muayenede km öncekinden çok daha farklı olacak. araç 0'dan km atacak...

muayene de ne yapmam gerek sizce?

yardımcı olur musunuz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kilometre Sayacı Değiştirilen Araçlar Muayeneden Geçebilir mi?

Kilometre sayacınızın arızalanması veya değiştirilmesi, aracınızın muayeneden geçmesi üzerinde etkili olabilir. Ancak, bu etkinin boyutu, arızanın veya değişikliğin niteliğine bağlıdır.

Çalışmayan Kilometre Sayacı ile Muayene

Çalışmayan bir kilometre sayacı, aracınızın muayeneden geçememesine neden olabilir. Ulaştırma Bakanlığı yönetmeliğine göre, bir aracın kilometre sayacı çalışır durumda olmalıdır. Bu nedenle, kilometresini takip edemeyen bir araç, ağır kusurlu kabul edilir ve muayeneden geçemez.

Kilometre Sayacı Değişimi ile Muayene

Kilometre sayacınızın değiştirilmesi de muayene sonucunu etkileyebilir. Aracınızın kilometre sayacını değiştirirseniz, bu değişikliği Trafik Tescil Şube Müdürlüğü'ne bildirmeniz gerekir. Bildirim yapılmadan değiştirilen kilometre sayacı, aracınızın muayeneden geçmemesine neden olabilir.

Hız Göstergesi Arızası ile Muayene

Hız göstergesinin arızalı olması da muayene sonucunu etkileyebilir. Hız göstergesi, aracın hızını göstermek için kullanılan önemli bir araçtır. Arızalı bir hız göstergesi, aracınızın hızını doğru bir şekilde takip etmenizi engelleyebilir ve muayeneden geçememenize neden olabilir.

Sonuç

Araç muayenesinden başarılı bir şekilde geçmek için, kilometre sayacınızın çalışır durumda olması, hız göstergenizin arızasız olması ve kilometre sayacı değişimlerinin yetkililere bildirilmesi gerekir. Aksi takdirde, aracınız ağır kusurlu kabul edilebilir ve muayeneden geçemeyebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam elle değiştirilebiliyorsa 1 rakam arttırın o kısmı.Zaten çalışıp çalmadığını anlamazlar o esnada sadece kilometresini yazacak görevli eleman.Yani tamir ettirmek zorunda değilsiniz.
  • arttırulmıyor maalesef.
    ama önceki muayenedeki km 'yi görmeyecekler mi sizce...
    km aynı olunca..(gerçi 1 km arttır diyorsun ama olmuyor)
  • Kilometresinde oynanmış şeklinde hafif kusurlu olarak geçer. Benim de basımda benzer bir durum vardı, böyle geçti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim arabaya bir şey demediler hocam kilometre sayacının en başında ''r'' harfi var kusur felan yazmadılar zaten muayenede kilometreyi kontrol etseler örneğin 2012'de 150 bin kmde muayeneye giren aracı 2014'de 80 binde muayeneye girdi diye kayıtlara girmezler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bnym97 -- 23 Haziran 2015; 22:13:05 >
  • arkadaşlar km azaltılması hafif kusur olarak geçiyor. ama km sayacı çalışmaması ağır kusur olarak geçiyor "kusur listesinde". ben bu noktaya takılıyorum.yani benim km düşürülmüş olsa ve km sayacı çalışsa sorun yok.ama km hiç oynamadığı ve ne geri ne ileri çalışmadığı için sorun var...yani hafifi kusura değil km sayacı çalışmadığından ağır kusura giriyor. bu da 2014 yılında değişmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiryaks

arkadaşlar km azaltılması hafif kusur olarak geçiyor. ama km sayacı çalışmaması ağır kusur olarak geçiyor "kusur listesinde". ben bu noktaya takılıyorum.yani benim km düşürülmüş olsa ve km sayacı çalışsa sorun yok.ama km hiç oynamadığı ve ne geri ne ileri çalışmadığı için sorun var...yani hafifi kusura değil km sayacı çalışmadığından ağır kusura giriyor. bu da 2014 yılında değişmiş.

Bu biraz kontrol eden görevliye bağlı. Benim eski Aracın direksiyon kilitlenmiyor diye ağır kusurlu demişlerdi. Yani kıl tüğ şeyleri kontrol eden tipe gelirsen ve Dediğin maddeyi uygulamaya kalkarsa ( -ki seninki hiç ilerlemediği için hemen belli olur ) ağır kusur der bırakır.

Yani işin özü ilk muayeneye gir farkederse Yeni km sayacı İle değiştirin, hafif kusurlu şekilde geçersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 24 Haziran 2015; 0:51:23 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı gün içinde yeni muayene olur mu? tekrar randevu almama gerek var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tiryaks

arkadaşlar bende 99 model enjeksiyonlu lada samara var.
    aracın km saatinde çalışmayan bir kısım var o da:yüzbinlik km kısmı.araç önceki muayenede 30099 km'de kalmış. 2 senedir bende.ben muayeneye sokacağım aracımı ancak km, 1 km dahi oynamamış. bu sorun olur diyorlar. kilometrecilere gittim, enjeksiyonlu ladalarda o kısmın tamir edilemediğini komple değiştirmek gerektiğini söylediler. yani km teli vs değil sorun...ibreler vs çalışıyor. ancak km atmıyor. bu sefer sıfır km saati alsam muayenede km öncekinden çok daha farklı olacak. araç 0'dan km atacak...

muayene de ne yapmam gerek sizce?

yardımcı olur musunuz?

yetkili servisinden bi rapor al değiştirdikten sonra da bunu beyan edersin sorun olmaz .. ya da değiştir ve orj km ye çektir ve dürüstçe bin veya sat aracını...

• yetkili servis değil de özel servis var,sadece lada işi yapıyor. ondan bir belge alsam geçerli olur mu?
    ya da önce muayene istasyonuna gidip durumu söylesem yol gösterirler mi?
    ladanın eski modellerine saatin tamiri mümkünmüş ama enjeksiyonlular ve lada vega'larda bu saat sıkıntısı oluyormuş sürekli...
  • Hacı git gir muayeneye, adam ağır kusur derse ; yenisini taktırıcam sorun olur mu ? Dersin. Km Sıfır olacağı içi. Hafif yazarım der. Taktırır ertesi gün gidersin muayeneye. Belki hiç farketmeyecek adam , fazla kasma.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.