Şimdi Ara

Kilometrenin orjinal olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
1.146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yakın zamanda 2006 model bir araç alacağım, araç temiz duruyor 130 bin km civarlarında. Genel olarak araçların kilometresi hakkında fikir verecek nerelere bakmak gerekir? Muayne kayıtları dışında. Tamirciye mi götürmek gerekir, gerekirse nasıl bir tamirci olması lazım, km olayından anlayan tamirci ne diye geçer? Yada kendimiz nerelerine bakmamız gerekir? Bi kaç yer de pedallara direksiyona kumandalara bakın falan yazılmış ama bu işin püf noktası nedir?

• 2006 model 130bin km . İmkansız diyorum. Ekspertiz şirketleri bile anlayamaz. Anlamanın yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yelloha

2006 model 130bin km . İmkansız diyorum. Ekspertiz şirketleri bile anlayamaz. Anlamanın yolu yok.
    Neden imkansız, 1 senede 10 bin km'ye tekabül ediyor. Normal bir rakam aslında, herkes bakkala bile arabayla gitmiyor en nihayetinde. İmkansız olması imkansız aslında.
  • Öncelikle kabul etmek lazım ki kimse garanti veremez. Yetkili servis-özel servis kayıtları, tüvtürk eptt kayıtları, ulaşılabilirse önceki sahiplerinin kaç km'de alıp sattıklarının sorulması, bilgisayara bağlanıp daha yüksek km'lerde arıza kaydı varsa onun tespiti, küçük bir beldede uzun süre kullanıldıysa oradaki insanlar da bilebilir bu arabaya çok binildi km'si oynanmıştır diye. Ama uzaya çıkılan bu devirde ne yazık ki bir otomobilin km'sinin orjinal olup olmadığını kesin olarak anlamanın hiçbir yolu yok. Çünkü bariz oynama olmuyor. Araç 300.000'de ise artık 100.000 yapmıyorlar 200.000 yapıyorlar ya da son girdiği muayeneye bir 10.000 ekleyip öyle satıyorlar. Dolandırıcılar da tedbirli artık.
  • Motor durumuna bakın. Bazı araçlarda abs beyni de km sayar onu sıfırlayamıyorlar diye biliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel anlamda çok zor ama örneğin yetkili servislerin çoğu bakabiliyor.Daha önce Grande Punto için anlaşmıştık , Fiat yetkili servisinden çıkma usta şaşmaz sayesinde kendi yerini açtı.Aracı aldım götürdüm ve km gören program kendisinde olduğu için baktı.Aracın km 200.000km idi fakat programa bağlayınca 250.000 km olduğu ortaya çıktı.

Yani kısaca yetkili servis veya yetkili serviste kullanılan programı olan bir ustaya ihtiyacınız var.Km'i gösterge şanzıman abs sensörleri gibi birçok yer tutuyor illaki hile yapmak isteyen bir şekilde değiştirir yine yapar.

Kısaca anlamak istiyorsanız aracın döşemeleri pedalları konsolu vs. kendini belli eder ama oda kozmetikle halledilebilir.Türkiye'de Km takınsı ve hileciler olduğu sürece çok zor.-
  • Sigorta şirketinden birşeyler öğrenilebilir belki emin değilim ama sormakta yarar var

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Herkez anlayamaz, erbabı lazım
    Çakallar,
    Direksiyon, pedallar , el freni gibi aksamlar'a bakıldığını bilmiyor mu sanıyorsunuz ?
    Değiştirme şansı olmadıkları aksamlardan anlaşılır, Onu da bırak sade vatandaş'ı merdiven altı tamirci bile anlayamaz, işin erbabı olaması şart

• quote:

2006 model 130bin km . İmkansız diyorum. Ekspertiz şirketleri bile anlayamaz. Anlamanın yolu yok.
    Neden imkansız olsun ki? İlla her araç alan km yapmak zorunda mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Arkadaşımın 94 fairway'i 150 binde, ilk sahipleri...

Herkes arabanın tepesinden inmeyecek diye bişey yok

• yelloha kullanıcısına yanıt
    Biz arabayı o kadar kullandığımız halde senede 14 bin zor yapıyoruz.
    Araba 3 yaşında ve 42 bin km de içinde türkiye turuda dahil herkes İstanbul'da oturmuyor. Herkes işe günde git gel 40 km vs. Yapmıyor.
    Araba eskimesin diye evin önünde yatıran tiplerde değiliz.

• Kompresyon testi yaparak motor durumunu öğrenebilirsiniz.
    İyi bir ekspertizcide alt takıma boyaya vs. İyice baktımı tamamdır.

• Noterde sözleşmeye 'araç 160.000 km de tarafımdan satın alınmıştır' tarzı bi yazı eklet ne olur ne olmaz. Sonradan başın ağrımasın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın yetkili servis bakım kayıtları düzenli ise özellikle fikir verir.

Galeriden alıyorsanız km düşürme ihtimali artmıştır.

Lpg.li ise düşurülme.ihtimali artmıştır.

Lastiklere bakın. Yeni tarihli ve aşınmış ise çok km yaptığına delildir.

Döşemeler sarkmışsa direksiyon.kaplamaysa km.düşürülme.ihtimali çok artar.

• Tüv'den öğrenebilirsiniz muhtemelen.
  • Herkes çok km yapacak diye bir şey yok. Yılda 10 bin bile bazıları için yüksek. Babamın aracı 2010 model daha 66 bin km'de. Demek ki satışa çıkarsak millet inanmayacak km'nin orijinal olduğuna.
    bilginizin olmadığı şeyde fikriniz de olmasın. araç benim, 2002 model 135 bin km de. iftira atmadan biraz düşünsen.biraz utanma arlanma olur insanda. ne güzel yaa 10 liralık cepten internetimiz var diye girip herkese iftira atabileceğimizi düşünüyoruz. allahtan herkes sizin gibi kesesini haramla doldurmuyor.
  • quote:

2001 model polomu geçen ay 104bindeyken sattım. araç bende 3 yıl kaldı, aldığımda 34bin km deydi. senin dediğine göre ben yalancıyım aldığım kişide yalancının dik alası o zaman
    Benim 2014 şubat çıkışlı arabam tam 5 yaşında 45.000 km’de. Bu düzende kullanmaya devam edersem hesapla bakalım 13 yaşında kaç km’de olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2005 mayıs - 2018 ekim (pert oldu)
    1.4 symbol 130.000 km

imkansız değil, bazı araç sahipleri otobüslerde rezil olmamak için araç alıyor.
    (uçak desen bagaj sınırlı, tren 1 gün sürüyor, araba alalım o zaman)
    büyük şehirde yaşıyorsan ş.içi trafik var, toplu taşıma var v.s.
    sadece ş.dışı kullanıyorsun böylece km düşük oluyor. (memlekete-yazlığa-tatile v.s.)

konuya gelirsek; hayır anlayamazsınız, en fazla kabaca tahmin edilir.
    galeri ise almayın, sahibinden ise (site olmayan) expertize sokun ve kompresyon testi yaptırın.
    noterde de ......... km de iken aldım diye ekletirsiniz.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.