Merhaba. Size bir sorum olacaktı. Kimliğimi yeniledim bikaç gün önce ve vesikalık çektirirken 2 günlük sakalla gittim. Annem sakalın sorun olabileceğini söyledi. Vesikalık çektirdiğim adam da hiç uyarmadı beni. Ben bilmiyordum böyle bir şeyin olduğunu. Kimlikteki vesikalıkta sakal olması sorun yaratır mı?
2 günlük sakal dediysem de öyle çok tanınmayacak şekilde değil. Çenede belli belirsiz siyah çizgi var. 2010 da ÖSS ye gireceğim. Annem sorun yaratır deyince tırstım açıkcası. Kimlik fotosunda illa babyface mi olmak gerekiyor? Çok ince çizgi sakalda sorun çıkar mı?
ÖSS'de sorun yaratmaz kayıt yaptırırken zaten foto çektireceksin sınav için başvuru merkezinde çekiyorlar. Kimlikte bebek yüzlüyüm ama ÖSS'ye sakallı girdim. Çünkü başvuru merkezinde çekilden fotografım sakallıydı. Rahat ol bence. Çok kafana takılırsa da sınava az zaman kala yeniden değiştirirsin kimliği.
Nüfus cüzdanındaki sakal sorun olmaz, merak etme. Okula kayıt zamanında okula vereceğin fotoğrafta sakal olursa sorun olabilir sadece, nüfus cüzdanındaki fotoğraf okulu ilgilendirmez.