Bildirim
Kıraathanede bütün gün okey oynayan dayılar
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Hiç kiraathaneye gittin mi? Ortam konu disinin en prime döneminden en iyi döneminden çok daha iyi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
esah mı diyon? geçen hafta izmir urlada bir arnavut köyündeki kıraathanede oturdum. tuhaftı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam normal adam akıllı bir kahvehaneye gidin yarın. Çevrenizde vardır illa. Küçük illerdeki kiraathaneler ise daha iyi olur. Genç ve orta yas nüfus yüzde 70 yaşlı yüzde 30 olmalı.
Üniversitedeyken en iyi sosyalleşme ortamı kıraathaneydi laf ettirmem
-
4f3 cidden garip adamsın. Kıraathane ortamı bilmeyen pek erkek olmaz. 30 milyon dolar serveti olan dostlarım var onlar bile biliyor
kıraathane eskiden gidilesi bi yer değildi çünkü sigara dumanından nefes alınmıyodu. şuanda daha iyi ama mükemmel değil çünkü giriş kapısının ağzında dikelip içiyolar.
kıraathanede özel birşey yok, relaks erkek buluşma ortamıdır aynı konu dışı gibi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eskiden köyde akşam yemeğinden sonra erkekler kıraathane'de buluşurlardı, kadınlar da birbirlerine misafirliğe giderek evlerde buluşurlardı.
erkekler siyaset konuşur, oyun oynar, maç izler, keyif alırlardı. kadınlar evde dizi izleyip dedikodu yapıp keyif alırlardı.
şehirli yaşamda kıraathane kültürü yok oldu. evde kadın dizi izliyo erkek de yanında oturuyo.
memleketten sadece erkek olan karabalar misafirliğe gelirlerse, onları gezdirirken kıraathaneye uğruyoruz arada. dinlenmek için, iç bi kahve, gırgır yap. bazen yan masadakilerle 2 dakka muhabbet kuruluyo.
ama memleketten gelen misafirlerin içinde kadın da mevcutsa, ne bileyim mesela karı koca geldilerse, o zaman kıraathane yerine anca cafeye oturuyosun. cafelerden de nefret ediyom.
Her akşam mesaiden eve dönerken mahallenin kıraathanesinin önünden geçiyorum.
Hava güzel olduğu için kamelya altına yayılmış okey oynayan yiplerin o pis kıraathane kokuları her yanı buram buram sarıyor...
-
internet kafe ortamı kıraathanelerle sentezleşse efsane ortam olur aslında bizim yaşlılık için. okey, tavla, kağıt yerine cs4 falan oynardık.
-
uzun senelerden sonra bu sene ilk defa internet cafe'ye gittim. İzmir Karşıyaka'da. abi içerisi çok sıcak. fırın gibi. çıktım başka cafeye girdim. ora da aynı. klima çalıştırmıyo adamlar. üstelik dışarısı serin yani ilkbahar serinliği var dışarıda, ama içerisi havasız fırın gibi.
internet kafe kültürü 2000'lerde kaldı. artık girilmez ztn ya.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Flying Dutchman -- 18 Ekim 2024; 10:56:37 > -
evet ben de orta ikinci sınıftan lise son sınıfa kadar 1999-2005 arası gitmiştim.
bu gidişimde, ilk girerken adama sordum: "20 seneye yakındır gelmedim acaba internet cafe olayında değişen bişey var mı o zamandan beri?" dedim. adamın cevap şu: internet yok
yani sadece oyun oynanıyomuş. bilgisayarların internete erişimleri yokmuş
bebeler gene lan bağlantıdan birbirini yiyor demekki. good gold dayzz.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X