|
Bildirim
|
Türkçe eğitim için yeterli bir dil değil çoğu disiplinlerde kavram yetersizliği çok fazla o yeterliliği sağladığımız zaman türkçe eğitime geçeriz ama yeterliliği sağlayana kadar ingilizce veya yeterliliği olan diğer dillere mahkumuz
|
Konuyu ve tartışmayı biliyorum. Kıraç'a kesinlikle yıllardır katılıyorum. Üniversitede bölümüm ingilizce ağırlıklıydı. Haliyle ingilizce yeterlilik de gerekiyordu. 1 yıl zorunlu ingilizce görüp bölüme yeterlilik sınavını geçerek geçebilmiştim.
Psikoloji,sosyoloji,işletme ingilizceydi. Türkçe kitap ve kaynak yasaktı.Dersleri anlatan hocalar da perişan durumdaydı bizler de. İngilizcemizi geliştireceğiz diye asıl öğrenilmesi gerekenler öğrenilemiyordu. Bu dersleri türkçe görseniz bile çok iyi kavramak zor. Neyse mesele uzar,bu konuda kitaplar yazılır yazıldı da. Dersleri ingilizce göreceğiz derken derslerde öğrenilmesi gerekenleri öğrenemiyoruz. Dil öğrenmenin sonu yok. Bunları yazan biri olarak da şunu önemle vurguluyorum: Her öğrenci en geç ilkokul 4'den itibaren ingilizce öğrenmeye başlamalı ki sanırım ilkokul 2'de ingilizce dersi var. İngilizce hariç her öğrenci liseyi bitirinceye kadar çince yada arapça dilllerden de birinde de kendini geliştirmeli. Devletin bekası için,ülkenin geleceği için ne kadar fazla dil bilirsek o kadar iyi. İngiltere ve Amerika en az 50 yıldır belirlediği yüzlerce kişiye Türkçe öğretiyor,ana dili gibi Türkçe konuşmalarını sağlıyor. Bunu neden yaptıklarını bilmek için komplo teorilerine gerek yok. |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 16 Nisan 2019; 2:0:50 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|