Şimdi Ara

Kiracıyı evden çıkartamıyoruz, sıkıysa çıkartın diyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
530
Cevap
8
Favori
44.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

6 aylık sözleşme hukuken geçerli ama asgari ücrete endeksleme veya 6 ayda bir kira sözleşmesi yapma diye bir şey yok. doğru yanlış birbirine karışmış bilgiler var.

• Normalde ev sahiplerine acimam cevredeki kira 5-6 bin oldu diye 3-4 kati isteyen adam surunsun isterim ama bu durum farkli insanlik yapmissiniz fazla kira degil az kira bile almissiniz. Yasal olarak kendi oturmak istiyor cikarip 3 katina kiraya vermek gibi bir amac yok burda ev sahipleri hakli kiraci pislik bir insanmis.

Onun disinda genel olarak kanunlarin kiraciyi korumasi dogru bisey. Bu alisverise gidip sevdigin kazagi cep telefonunu alamamak gibi bisey degil barinma hakki kutsaldir. Ev sahipleri az pislik degil neymis yan daire 10 bin olmus sen de 10 bin ver niye lan? Banane yan daireden bizim anlasmamis farkli o farkli.

• gidiyorsun tapunla elektrik,su,doğalgazı kiracım kaçtı diyorsun ben oturucam üstüme alıcam diyorsun.. hepsi bu kadar. bak bakalım nasıl çıkıyor.. denendi..

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

satış fiyatı 160.000 euro olan iş makinesinin aylık kirası operatör dahil 3500 euro.

4 yılda eline 168.000 euro geçer. personel dahil tüm giderin 30.000 euro ancak tutar. kiralamalarda yakıtı zaten kiralayan koyar. iş makinesini 4 yıl sonra da 80.000 euro istersen anında satarsın.

aynı paraya alacağın evin kirası 1000 euro bile değil. hadi aldın diyelim 4 yılda eline 48.000 euro geçer. evin fiyatı euro bazında artmayabilir bile.

• sırf bu nedenle evin üst katını kimseye kiraya vermiyorum. Yakın arkadaşlarda dahil.

Sıfır ev öylece bekliyor ,geçen baktım güvercinler banyoya yuva yapmış.

Yapsın anasını satayım , insanoğlunun kahrını çekeceğime bedavaya güvercin otursun.

Asgari ücret alıyorsan banane ulan senin sorunun

Her seçimde %50 oy verip ağlamakta bunların üstüne yok.

Geçmiş olsun

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt

Yatırım amaçlı ev aldığımızı nerden çıkardın. Annem kalıyordu evde, bize yakın bir yere kiraya çıkardık. Yani gelen kira ile kira ödüyoruz. Gayrimenkul zengini falan sandın katlar, hanlar hamamlar var olsa ben de çok memnun olurdum.

Ayrıca yatırım yapma konusunda da eşim ve ben fena değiliz. Üç kuruş paramızı, En azından enflasyona yedirmedik. Bu koullarda birikim yapmaya devam edebildik.

Kaç yaındasın, mesleğin gelirin ne, bu işlerde tecrüben ne bilemiyorum ama bana biraz boş keseden sallıyorsun gibi geldi.

Ama hayatta ve yatırımlarında başarılar dilerim.

• O kadar çok ev sahibi ve kiracı sıkıntısı okuyorum ki bu bana ders oldu, evimi kiraya vereceğim zaman kiracıya tahliye taahhütnamesi imzalatacağım ki kafam rahat olsun.

• Hocam kirasını istediği kadar düzgün ödesin.

Kayınçomun kendi adına kayıtlı evi.

İkinci bir evi yok.

Şu anda ailesi ile oturuyor.

Evlenecek ve kendi evine geçecek.

Üstelik kontrat bitiyor.

Ne demek biraz zor çıkarırsınız?

Neye göre? Açarmısınız biraz?

• Çok bir işe yaramaz gene dava açmak zorundasınız. Gene dava min 2 sene sürer.

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt

Kanunen.

Dava açmak durumundasınız. Bu da en az 2 sene demek.

• Ben konuyu özetlemek istiyorum.

Çok afedersiniz bazı arkadaşlar yanlış anlamış konuyu yada konuları.

*Şimdi kayınçom yani eşimin kardeşi ev sahibi.

*Kendisine ait başka bir evi yok.

*Şu anda nişanlı ailesiyle kalıyor.

*2023 Haziran ayında düğünü var.

*Kontratı 30 Eylül'de son buluyor kiracının.

*Kontrat bitimine 40 gün kala yani bugun ihtar çekildi. Yasal süre kontrat bitimine 30 gün kala ihtar çekilebilir 30 günün altında çekilemez.

*Ev sahibi evi boşaltmıyacağını, sıkıysa çıkarın diyor.

*Çıkmam uğraşır durursunuz mahkemelerde, ben bu evden çıkarsam bu fiyata ev bulamam asgari ücretle çalışıyorum 2 çocuğum var o yüzden çıkmıyorum diyor.

-Mevcut kiracıyı çıkarıp, başka birine fahiş fiyata evi kiralamak yok.

-Evi satma yok.

-Kiracıyı sözleşme süresine çok zaman varken çıkarmak yok.

+Şahıs kiracıyı çıkarıp evi tadilat yaptırıp eşyalarını yerleştirip düğününü yapacak eşiyle birlikte kendi oturacak.

Anlatabildim umarım?

• potur kullanıcısına yanıt

Ya maganda mısınız cahil misiniz anlamıyorum. çözüme bak git döv. Eee dövdü, o da gitti adamı vurursa ne olacak?

Veya dövmeye gitti tartısmada kiracıyı vurdu öldürdü sonuç?

Para için 2 tarafında hayatı bitti. Yani sizin çözüm diye önerdiğiniz şeye bakın nasıl bir cahillik bu inanılmaz, rasyonel olmayı deneyin biraz.

• Patience kullanıcısına yanıt

Yani dava zaten açılacak kiracı bu şekilde yokuş yaparsa.

Emin olun her türlü yasal yolları deneyeceğiz bu saatten sonra, kendisi bıkacak.

Kendisi ağlıyor asgari ücretliyim cocugum var diye ve bizde acıyıp zam yapmıyoruz ama seneye çık diyoruz kontrat bitimine az bir süre kala adam evden çıkmayacağım param yok diyor.

Asgari ücretli madem savunuyor ya bunu, o zaman dava masrafları yıldırmalar herşeye hazır demek ki.

Kendi bilir artık.

Kayınçom kiraya çıkar en fazla 1 sene kirada oturur olur biter.

Şimdi bu durumda ev sahibi eşşek değil mi o zaman?

Ev sahibi kusura bakma birader, ben çalıştım didindim ev aldım ama senide ortak yapmalıydım ya kusura bakma demeli değil mi?

• Rodin kullanıcısına yanıt

Evet tek ve en sağlıklı çözüm bu.

Evini kiralıyor millet ama kanundan bir haber, 2 saat açıp okumamış bile. Yok sözleşme bitiyor nasıl çıkmazmış. Yahu 10 yıl oluyor sen istersen 6 aylık sözleşme yaz. Yok malıma çöktü de bilmem ne, ne malına çökecek kendin bile bile kiraladın, adam akıllı yasa bilseydin veya avukata sorup verseydin. Ev dediğin dünya para. çok daha azı için günlerde araştırır okur millet, ev kiralarken bilgisiz bilgisiz davranı sonra dövünüyor.

Kiracının suçu ne hem, adam kiralamış haklarını bilerek, kiralamasaydın o zaman der tabi.

Ha şu saçma sağan %25 diye icat çıkarmasalar yine bu kadar sorun olmazdı.

Ev sahipleri de evini boş tutsunlar bundan sonra kiralamasınlar, anca ağlamalarını okuyoruz sonra. Yıllarca kirayı yerken iyi, şimdi mi kötü oldu kiracılar?!

Satarım daha iyi diyor. Satarsan sat, kiracısıyla satabiliyorsan tabi.

• burak_bt kullanıcısına yanıt

Tahliye sözleşmesi olsa bile gene tahliye davası açılması gerekiyor.

O sözleşme ile hadi çık diyemezsiniz direk.

2ci evi yoksa kendim oturacağım diyerek dava açabilir. 2 sene çok bence, dava 6 ayda sonuçlansa, 6ay tahliye hakkı veriliyor. 1 seneye çıkar maks

Kontrat bitiyor diye birşey yok hocam, tahliye taahhütnamesi imzalatmadıysanız, istediğini yazın o kontrata, geçersizdir, 10 yıllıktır kanunen kontratlar. 5ci yılda kira bedeli yeniden değerleme davası açılabiliyor anlaşmazlık durumunda. 10cı senede ise kiracı otomatikman tahliye ediliyor.

Dava masrafları ilk etapta ev sahibi ödüyor. O kişinin cebinden tek kuruş çıkmıyor.

Temsil için avukat tutması lazım. Durumum yok derse baro avukat tutuyor.

Sonunda ödeyeceği bir rakam çıkabilir mi? Olabilir tam bilmiyorum.

Ama bunların hepsini en iyi avukat söyler size.

• Patience kullanıcısına yanıt

Tabiki ama o kadar utanmaz kiracı olmaz, en azından güveneceği yasal bir dayanağıda yok. Diğer türlü 1yıllık sözleşme çık diyor ev sahibi, kiracıda hadi canım oradan sözleşmeler 5+5 yıllık, kanunen ben haklıyım diyor ki öyle.

Ha tahliye davasıda, taahhütname olduğu için çok daha hızlı sonuçlanır. Sonuçta en iyi çözüm tahliye taahhütnamesi imzalatmak.

6 ayda sonuçlanma mı :)

Hayal dünyası maalesef. En az 18 ay en az hatta şu durumda patlama var davalarda 3 sene olabilir diyen var.

bu tipler bundan anlıyor malesef. ne demek sıkıysa gel çıkar.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.